τοπ 10: little wonders of silkscreen

Facebook Twitter
1

Το μόνο πράγμα που μου ερχόταν στο μυαλό όταν άκουγα την λέξη μεταξοτυπία ήταν ο Andy Warhol και αυτό το μηχάνημα που περνάς από πάνω του την βαφή και φανταζόμουν να γίνονται τα χέρια σου πολύχρωμα και το πάτωμα βρόμικο. Και προς μεγάλη μου έκπληξη, ύστερα από την επίσκεψή μου στο εργαστήριο του Tind και του πατέρα του κύριου Χρύσανθου, ανακάλυψα ότι σχεδόν οτιδήποτε χρησιμοποιώ καθημερινά έχει πάνω του μεταξοτυπία. Ναι η επιγραφή της μάρκας της τηλεόρασης πάνω στο πλαστικό της είναι μεταξοτυπία, πάνω στο κινητό μεταξοτυπία, πάνω στο αυτοκίνητο μεταξοτυπία, πολλά υφάσματα μεταξοτυπία... έχει γίνει η νέα εμμονή να βρίσκω τι είναι αυτοκόλλητο και τι μεταξοτυπία.
Αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο για την τέχνη την ίδια είναι οι άπειρες δυνατότητες που σου δίνει. Ο Μανώλης, aka Tind, νομίζω έχει πάει τον πειραματισμό και την περιέργειά του σε νέα επίπεδα. Μου έδειξε τυπώματα που έχει κάνει πάνω σε φύλλα μπανάνας, με μελάνι που λάμπει στο σκοτάδι, με μελάνι μαυροπίνακα, με μελάνι που φωσφορίζει... μου μίλησε για τύπωμα πάνω σε αυγό στρουθοκαμήλου και σε γλόμπους που τους βιδώνεις και σου αποκαλύπτουν το μήνυμά τους στους τοίχους του δωματίου. Πραγματικά μπορείς να κάνεις ότι θες.
Και είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις πως η μια γενιά περνάει την γνώση στην επόμενη και πως ο πατέρας σέβεται τις ανησυχίες του γιου και ο γιος την εμπειρία του πατέρα. Θαύμασα την αρμονία ανάμεσα στον Μανώλη και τον κύριο Χρύσανθο και σκέφτηκα πόσους συμμαθητές είχα στο σχολείο που δήλωναν πεζά ότι θα ακολουθούσαν το επάγγελμα των γονιών τους επειδή έπρεπε. Στο εργαστήριο του Tind ο ένας παρακινεί τον άλλο και αν τύχει να το επισκεφτείς παρακίνησε και εσύ ο ίδιος.
Πέρα από τα υπέροχα πράγματα που είδα όσον αφορά την διαδικασία της μεταξοτυπίας, ο Tind συλλέγει μεταξοτυπίες από όλο τον κόσμο. Στην λίστα αυτής της εβδομάδας, επιλέγει δέκα αγαπημένες του, που δεν έχουν έρθει – προς το παρόν – στην κατοχή του.

 

 

. τοπ 10: little wonders of silkscreen .

by Tind

1. Facebook Analog Research Laboratory – 'People over Pixels' (2012)

2. Roy Lichtenstein - 'Sandwich and Soda' (1964)

3.  Unknown Artist - 'La beauté est dans la rue' (1968)

4. Luisvega – 'El Salvador' (1973)

5. Anthony Velonis – 'East side, West side exhibition of photographs' (1938)

6. Barbara Kruger – 'Untitled (I shop therefore I am)' 1987

7. Olly Moss – 'Star Wars' (2010)

8. Richard Duardo – 'R U Looking At My Ass' (2012)

9. Mr Brainwash – 'Reborn' (2011)

10. Chuck Sperry – 'Art of Modern Rock Europe Tour' (2005)

Περισσότερος Tind εδώ.

 

* Στην φωτογραφία με το καπέλο είναι ο SER ο οποίος την μέρα της επίσκεψής μου ετοίμαζε την πρώτη του μεταξοτυπία. / Ο στόχος αυτού του ποστ είναι να γίνουμε λίγο περισσότερο δημιουργικοι. Διοργανώνονται διαρκώς εργαστήρια μεταξοτυπίας - γιατί να μην σχεδιάζουμε μόνοι μας αυτά που διακοσμούν τους τοίχους μας?

Μόδα & Στυλ
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακαλύψτε τις απόλυτες τάσεις της μόδας για να επιλέξετε την νέα σας καλοκαιρινή τσάντα

Μόδα & Στυλ / Eπιλέξετε τη νέα σας καλοκαιρινή τσάντα σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις της μόδας

Είτε ψάχνετε μια πρακτική επιλογή για την καθημερινότητα σας και την βόλτα στην παραλία, είτε ένα κομψό τσαντάκι για την βραδινή σας βόλτα, είναι σίγουρο ότι οι παρακάτω τάσεις της μόδας θα σας εμπνεύσουν.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ