Οι νεαροί εκατομμυριούχοι των bitcoins λατρεύουν τη μόδα

Οι νεαροί εκατομμυριούχοι των bitcoins λατρεύουν τη μόδα Facebook Twitter
Πολλές εταιρίες ρούχων ήδη δέχονται τα cryptocurrencies ως μια μελλοντική επένδυση και αγοράζουν Bitcoins χωρίς να τους ενδιαφέρει απαραιτήτως να τα εξαργυρώσουν.
1

Ο 19χρονος Erik Finman πρόκειται να πρωταγωνιστήσει σε ένα ντοκιμαντέρ του CNBC που θα καταγράφει τις ζωές νέων εκατομμυριούχων που πλούτισαν μέσα από το χρήμα των bitcoins.

«Αυτό που περιμένουν να δουν οι θεατές είναι εμένα να ξυπνάω κάτω από μια κουβέρτα από χαρτονομίσματα, να σηκώνομαι και τα χρήματα να πέφτουν από παντού, να φοράω τα Yeezy παπούτσια μου και να βουρτσίζω τα δόντια μου με την καλύτερη οδοντόβουρτσα του εμπορίου. Θα είναι απλά μια μέρα από τη ζωή μου» λέει με έντονο ύφος μαγκιάς.

Παραδέχεται βεβαια πως αστειεύεται όμως η καθημερινή του ζωή δεν απέχει και πολυ από αυτή την πραγματικότητα.


Καθώς τα bitcoins ανθίζουν, οι ψηφιακές συναλλαγές και η σύγχρονη μόδα διασταυρώνονται με έναν πολύ ιδιαίτερο και πρωτοποριακό τρόπο. Οι νέοι επενδύουν πια στα κρυπτονομίσματα, αγοράζοντας με καταναλωτική μανία δημοφιλή ρούχα και παπούτσια, πράγμα που κάνει την αγορά να βλέπει τα bitcoins με άλλο μάτι.

Η λίστα με τους εμπόρους ειδών ένδυσης που αποδέχονται το σύστημα των κρυπτονομισμάτων είναι έως τώρα μικρή, όμως όλο και περισσότεροι έχουν αρχίσει να δέχονται με αισιοδοξία τα bitcoins. Οι συναλλαγές γίνονται χωρίς μεσάζοντες και χωρίς καμία πρόσβαση από τρίτους.


Ο Finman άρχισε να επενδύει στα bitcoins σε ηλικία 12 ετών ενώ στα 15 του μπόρεσε να τα πουλήσει έναντι 100.000 δολαρίων.

Στα 17 εισέβαλε στον χώρο της μόδας αγοράζοντας, αρχικά, τα παπούτσια Yeezy του Kanye West και της adidas και έπειτα προϊόντα της Louis Vuitton και της εταιρίας Supreme.

O ίδιος σταμάτησε να αγοράζει από αυτούς τους οίκους, λέγοντας πως δεν είναι οικονομικό το θέμα, αλλά κυρίως εθισμού.

«Είναι ό,τι και το αλκοόλ για μερικούς» λέει. Ωστόσο, οι ακριβές τιμές δεν φαίνεται να τον τρομοκρατούν. «Σκέφτομαι να πάρω τα Red Octobers. Είναι πανάκριβα αλλά αφού μπορώ, γιατί όχι;» λέει και γελά.

Οι νεαροί εκατομμυριούχοι των bitcoins λατρεύουν τη μόδα Facebook Twitter
Ο 19χρονος εκατομμυριούχος των bitcoin, Erin Finman

Παρόλη την αγάπη του Finman για τα ρούχα, παραδέχεται πως ένας από τους λόγους που αγοράζει είναι για να συμβαδίζει με τους συνομηλίκους του.

«Στην ψηφιακή κοινότητα των κρυπτονομισμάτων όλοι επενδύουν τα χρήματα τους σε ρούχα, παπούτσια και Lamborghini».

Πιστεύει πως η ψηφιακή επιχειρηματικότητα μπορεί να αναβαθμίσει εντελώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ο Finman ανήκει στην νέα φουρνιά των εκατομμυριούχων των bitcoin, η οποία ψάχνει με κάθε τρόπο να αυξήσει τον ψηφιακό της πλούτο αγοράζοντας σπάνια αγαθά. Με τα ακριβά ρούχα αναδεικνύουν τον πλούτο τους.

«Κάνοντας επίδειξη, τα άτομα αυτής της "κρύπτο"-κοινωνίας ανάγουν το ντύσιμο σε ένα νέο σύμβολο κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης. Οι επιχειρηματίες οπλίζουν και στοχεύουν σε τέτοιου είδους ανοιχτοχέρηδες».

Η λίστα με τους εμπόρους ειδών ένδυσης που αποδέχονται το σύστημα των κρυπτονομισμάτων είναι έως τώρα μικρή, όμως όλο και περισσότεροι έχουν αρχίσει να δέχονται με αισιοδοξία τα bitcoins. Οι συναλλαγές γίνονται χωρίς μεσάζοντες και χωρίς καμία πρόσβαση από τρίτους. 

«Ο κοινωνικός αντίκτυπος θα είναι ίσως και μεγαλύτερος από εκείνον του Διαδικτύου μόλις γίνουν αντιληπτές οι δυνατότητες αυτού του συστήματος» λέει ο Jonathan Johnson, διευθύνων σύμβουλος της Overstock, ενός από τα μεγαλύτερα online καταστήματα των ΗΠΑ.


Πολλές εταιρίες ρούχων ήδη δέχονται τα κρυπτονομίσματα ως μια μελλοντική επένδυση και αγοράζουν bitcoins χωρίς να τους ενδιαφέρει απαραιτήτως να τα εξαργυρώσουν.

O Charlie Shrem, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος bitcoin εξηγεί πως «γνωστές εταιρίες παπουτσιών επενδύουν στο ψηφιακό χρήμα, γνωρίζοντας πως οι νέοι είναι έτοιμοι να αρπάξουν με την πρώτη ευκαιρία τα νέα παπούτσια που λανσάρονται και είναι τεχνολογικά εξοικειωμένοι και πρόθυμοι να δοκιμάσουν τα bitcoins».

Οι νεαροί εκατομμυριούχοι των bitcoins λατρεύουν τη μόδα Facebook Twitter
Τα Red October της Nike κοστίζουν 9 χιλιάδες δολάρια


Έχοντας χάσει την πίστη τους για τα πιο παραδοσιακά συστήματα επένδυσης, πολλοί έμποροι εκμεταλλεύονται αυτή τη νέα σχέση μόδας και ψηφιακών κρύπτονομισμάτων.

Δραστηριοποιούνται στον χώρο του διαδικτύου, ενημερώνονται και ψάχνουν συνεχώς για τις νέες τάσεις, αφουγκραζόμενοι τον παλμό της νέας γενιάς.

«Τα κρυπτονομίσματα είναι ακριβώς αυτό» λέει ο Landau Lang, ιδρυτής εταιρείας επενδύσεων. «Από πολύ μικρή ηλικία οι νέοι αγοραστές μαθαίνουν να αναγνωρίζουν μια καλή επένδυση και να εξοικειώνονται με τους νόμους της αγοράς».


Πρόσφατα ο Lang έγραψε στο Twitter ότι πούλησε μεγάλες ποσότητες αθλητικών παπουτσιών και ρούχων έναντι κρυπτονομισμάτων χαμηλής αξίας. Δηλώνει μάλιστα πως σκόπιμα έκανε αυτή την κίνηση παρόλο που γνώριζε πως η αξία του νομίσματος έπεφτε, θέλοντας να πείσει για την αποτελεσματικότητα του συστήματος.

Ο οπτιμισμός του αυτός τον δικαίωσε, καθώς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η τιμή του ψηφιακού νομίσματος που είχε αποκτήσει ο Lang ανέκαμψε, διπλασιάζοντας έτσι την αξία της επένδυσης του.

Οι νεαροί εκατομμυριούχοι των bitcoins λατρεύουν τη μόδα Facebook Twitter

Το κείμενο αποτελεί απόδοση στα ελληνικά του άρθρου «Bitcoin Millionaires Are Coming for Streetwear» του Cam Wolf, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό GQ.

Μόδα & Στυλ
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πού οφείλεται η πτώση των διάσημων κρυπτονομισμάτων;

Τech & Science / Πού οφείλεται η πτώση των διάσημων κρυπτονομισμάτων;

Ο κανόνας λέει πως ό,τι ανεβαίνει μια μέρα κατεβαίνει, και καμιά φορά η σύγκρουση είναι μοιραία. Κάπως έτσι και τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να γλυτώσουν από αυτόν τον κανόνα. Μέχρι ο κόσμος να καταλάβει πώς πραγματικά λειτουργεί το οικοσύστημα της εικονικής χρηματαγοράς, η υγεία των κρυπτονομισμάτων θα είναι αβέβαιη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Η Bundesbank αποκλείει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει η Ευρωζώνη κρυπτονομίσματα όπως το «Bitcoin»

Οικονομία / Η Bundesbank αποκλείει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει η Ευρωζώνη κρυπτονομίσματα όπως το «Bitcoin»

Η ραγδαία αύξηση στην αξία τους αυξάνει το ρίσκο για ραγδαία πτώση προειδοποιεί ο Καρλ-Λαντουίγκ Θίελ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής κεντρικής τράπεζας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Χρυσάφης: Μέσα στο ατελιέ όπου δημιουργήθηκε το «Heliosphere Gown» της Beyoncé υπήρχε και ένας νέος Έλληνας σχεδιαστής

Μόδα & Στυλ / Στο ατελιέ όπου δημιουργήθηκε το «Heliosphere Gown» της Beyoncé υπήρχε και ένας νέος Έλληνας σχεδιαστής

Έχοντας ήδη εργαστεί για το παιδί-θαύμα της μόδας Vejas Kruszewski, ο Στέφανος Χρυσάφης βρέθηκε στο ατελιέ της sui generis Ολλανδής σχεδιάστριας Iris van Herpen για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2023 κι έτσι έγινε μέλος της ομάδας που δούλεψε για περισσότερες από 700 ώρες πάνω στο φόρεμα που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Renaissance World Tour. Δίνει τον δικό του ορισμό για την ηθική μόδα και μιλά για τις δυσκολίες τού να προσπαθεί κάποιος να αναδειχθεί σε αυτήν τη βιομηχανία σήμερα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Vogue, τα supermodels των 90s, και το Photoshop

Οπτική Γωνία / Η Vogue, τα supermodels των 90s, και το αχρείαστο Photoshop

Το φιλόδοξο εξώφυλλο του τεύχους του Σεπτεμβρίου πυροδότησε ποικίλες αντιδράσεις, ανάμεσα τους και την έντονη δυσαρέσκεια της κορυφαίας συντάκτριας μόδας Vanessa Friedman με το «εξωφρενικό σβήσιμο» της ηλικίας των διάσημων μοντέλων.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Οι βεντάλιες είναι ξαφνικά πολύ hot. Και αυτές που φτιάχνονται στην Αθήνα λέγονται Dida.

Μόδα & Στυλ / Οι βεντάλιες είναι παντού, και αυτές που φτιάχνονται στην Αθήνα λέγονται Dida

Από τον παρισινό οίκο Duvelleroy, που κάποτε κυκλοφόρησε διαφημιστικό φυλλάδιο με τίτλο «Η γλώσσα της βεντάλιας», μέχρι τους «New York Times» που έφτιαξαν τη δική τους λίστα με τις καλύτερες μοντέρνες εκδοχές τους, οι βεντάλιες είναι ξαφνικά πολύ hot, τις ανοίγουμε πια ανερυθρίαστα. Έχουμε κι εμείς στην Αθήνα ένα brand που ειδικεύεται στις βεντάλιες, αυτό της Νατάσσας Δουρίδα, που μας τις προσφέρει μοναδικές.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Άγγελος Μπράτης: «Δεν ζήτησα ποτέ να με αποκαλούν κύριο. Άγγελος συστήνομαι πάντα»

Μόδα & Στυλ / Άγγελος Μπράτης: «Δεν ζήτησα ποτέ να με αποκαλούν κύριο. Άγγελος συστήνομαι πάντα»

Σε μια μεγάλη συζήτηση με αφορμή το πρόσφατο show του, ο αγαπητός σχεδιαστής μιλά για τη σχέση του με την Ανάφη, για τη νέα εποχή της μόδας και για όσα τον εμπνέουν.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ
50 φωτογραφίες από το εντυπωσιακό show της Zeus + Dione

Μόδα & Στυλ / Zeus + Δione: Ένα show για αυτό που θα μπορούσε να είναι το ελληνικό προϊόν στη διεθνή μόδα

Στην άκρη του λιμανιού του Πειραιά, η χθεσινοβραδινή επίδειξη της Zeus + Δione ξετυλίχθηκε μπροστά σε 300 καλεσμένους από όλον τον κόσμο σαν μια συρραφή από σκηνές νεοελληνικού ρεαλισμού.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Νταϊάνα Βρίλαντ: Η μεγάλη κυρία του στυλ και της κομψότητας

Μόδα & Στυλ / Νταϊάνα Βρίλαντ: Αυτή είναι η ιστορία της θρυλικής διευθύντριας της Vogue (πολύ πριν την Anna Wintour)

H Βρίλαντ ευθύνεται για μερικές από τις ωραιότερες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον αμερικανικό Tύπο και για την άνοδο των πιο γνωστών μοντέλων των rolling ‘60s αλλά και για το Met Gala...
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

σχόλια

1 σχόλια
Να σκάσει επιτέλους αυτή η φούσκα των κρυπτονομισμάτων που κάνει τον κάθε απελπισμένο να νομίζει ότι μπορεί να γίνει πλούσιος με το να κάθεται και να ξύνεται μπας και μπορέσουμε ξανά να αγοράζουμε hardware σε φυσιολογικές τιμές, γιατί μια κάρτα γραφικών έχει φτάσει να κοστίζει όσο ολόκληρος υπολογιστής.Για να μην θυμηθώ και ποιοι είναι οι περισσότερο ευνοημένοι από τα μη ελεγχόμενα κρυπτονομίσματα (εμπόριο ναρκωτικών, παιδική πορνογραφία και γενικά όλα τα "καλούδια" του dark web)