O Ρομπέρτο Ροσελίνι έχει μια καλή δικαιολογία που καθυστερεί να έρθει στο ραντεβού. Νωρίτερα βρισκόταν στο Μπέλπορτ του Λονγκ Άιλαντ και βοηθούσε τη μητέρα του, την Ιζαμπέλα Ροσελίνι, να οδηγήσει τα ζώα της φάρμας της σε κλειστούς χώρους πριν από την επικείμενη χιονοθύελλα. Αυτή την εποχή στο Αγρόκτημα της Ιζαμπέλα, όπως είναι γνωστό, φυτεύουν κολοκύθες, καλαμπόκι, σέλινο, ακόμη και μια ποικιλία μοβ σταφυλιών. Στη φάρμα υπάρχουν επίσης μια σπάνια ράτσα χοίρων που ονομάζεται kunekune («μοιάζουν αρκετά με σκυλιά», εξηγεί ο Ρομπέρτο), κατσίκες και μια απειλούμενη ράτσα κοτόπουλων. Παλιά είχαν πρόβατα και λάμα αλλά δεν ήταν δικά τους. Ανήκαν στους γείτονές τους και τα φιλοξενούσαν.

 

Ο Ρομπέρτο ξοδεύει τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα βοηθώντας τη μητέρα του στις εργασίες του αγροκτήματος αλλά έχει κι άλλες υποχρεώσεις μια και πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο με το διάσημο πρακτορείο μοντέλων Ford Models. Αν και έχει υπογράψει από τον περασμένο Ιούνιο τους τελευταίους έξι μήνες τους έχει περάσει φτιάχνοντας το portfolio του ενώ πριν από μια εβδομάδα έκανε το ντεπούτο του ως εξώφυλλο στο περιοδικό At Large.

 

Ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν είχε σκεφτεί ποτέ το μόντελινγκ σαν προοπτική στη ζωή του μέχρι πέρσι που αποφάσισε να ασχοληθεί. "Μου άρεσε πάντα η μόδα. Και θα χρησιμοποιήσω την ιδιότητα του μοντέλου για να μάθω περισσότερα γύρω από αυτή».

 

Ο Ρομπέρτο που σήμερα είναι 23 ετών μεγάλωσε περιτριγυρισμένος από κάμερες. Ταξίδεψε μαζί με τη μητέρα του όπου κι αν γυρνούσε τις ταινίες της, από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Γαλλία ή την Ιταλία. Ο ίδιος υπολογίζει ότι πέρασε γύρω στα πέντε χρόνια στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας του, και εξακολουθεί να την επισκέπτεται για μερικές εβδομάδες κάθε χρόνο. Έμαθε γαλλικά και ισπανικά μέσα σε όλο αυτό το διάστημα ενώ τα ιταλικά και τα αγγλικά τα γνωρίζει ως μητρική γλώσσα. Η μεγαλύτερη του αδελφή, η Ηλέτρα Βίντεμαν- Ροσελίνι είναι επίσης πρέσβειρα της εταιρείας «Lancome» όπως και η μητέρα της. 

 

Μέχρι στιγμής βέβαια ο Ρομπέρτο έχει δείξει ελάχιστο ενδιαφέρον για την επιδίωξη μιας σταδιοδρομίας μπροστά από την κάμερα. Σπούδασε θαλάσσια βιολογία στο Πανεπιστήμιο Stony Brook για δύο χρόνια πριν κάνει στροφή προς την υποβρύχια κινηματογράφηση, τελειώνοντας τις σπουδές του στο International Center of Photography της Νέας Υόρκης. Είναι επίσης ένας δεινός δύτης και έχει ήδη περάσει και τέσσερις μήνες μελετώντας υποβρύχια φωτογραφία στις Μπαχάμες.

 

Ο γιος της Ιζαμπέλα Ροσελίνι είναι ένας κούκλος και έτοιμος για καριέρα μοντέλου
O Ρομπέρτο με τη μητέρα του Ιζαμπέλα Ροσελίνι

 

Μετά την αποφοίτησή του, δούλεψε ως συντάκτης και φωτογράφος στο φωτογραφικό πρακτορείο BFA ενώ και έχει και διασυνδέσεις και με τη μουσική βιομηχανία καθώς είναι κολλητός με τον σουηδό ράπερ Yung Lean και το Sand Boys crew αλλά και τους Αμερικανούς Rich the Kid και A$AP Mob.

 

Ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν είχε σκεφτεί ποτέ το μόντελινγκ σαν προοπτική στη ζωή του μέχρι πέρσι που αποφάσισε να ασχοληθεί. "Μου άρεσε πάντα η μόδα. Και θα χρησιμοποιήσω την ιδιότητα του μοντέλου για να μάθω περισσότερα γύρω από αυτή».  Μετά από παρότρυνση της μητέρας του ξεκίνησε να γυμνάζεται λίγους μήνες πριν εμφανιστεί στο ραντεβού με τους ανθρώπους του πρακτορείου Ford. Περιττό να σημειωθεί ότι υπέγραψε την ίδια στιγμή. Με το γαλαζοπράσινο βλέμμα και τα dreadlocks δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ρομπέρτο έχει ένα μοναδικό, ολόδικό του στυλ που τον κάνει να ξεχωρίζει. Και γιατί να μην ξεχωρίζει και στον φακό, φωτογραφικό ή κινηματογραφικό.

 

Με στοιχεία από το W