— Μαρίνα, τι σου δίνει έμπνευση για να ντυθείς κάθε πρωί;

Θα ακουστεί πολύ κλασικό, αλλά είναι ο καιρός! Είμαι αυτή η «γιαγιά» που κοιτάζει πάντα τη θερμοκρασία και αναλόγως επιλέγει τα ρούχα. Όσο πιο ψυχρός ο καιρός, τόσο το καλύτερο, νιώθω πιο καλοντυμένη με layering.

 

— Από πού αγοράζεις τα ρούχα σου;

Από thrift-shops, βιντατζάδικα και τη λαϊκή αγορά. Προσπαθώ να στηρίζω μικρά, ανεξάρτητα brands – αν είναι ελληνικά, ακόμα καλύτερα. Αποφεύγω τη fast-fashion αγορά εδώ και περίπου έναν χρόνο, είναι καιρός, νομίζω, όλοι μας να ενημερωθούμε για τις απάνθρωπες συνθήκες υπό τις οποίες κατασκευάζονται τα φτηνά ρούχα από μεγάλες αλυσίδες, χώρια που τα fast-fashion ρούχα δεν με καλύπτουν πια αισθητικά. 

 

Είμαι αυτή η «γιαγιά» που κοιτάζει πάντα τη θερμοκρασία και αναλόγως επιλέγει τα ρούχα. Όσο πιο ψυχρός ο καιρός, τόσο το καλύτερο, νιώθω πιο καλοντυμένη με layering.


— Στο Instagram σου βρίσκει κανείς πολλές φωτογραφίες από ταινίες. Τι σου τραβάει την προσοχή όταν φωτογραφίζεις;

Η ζωή στην πόλη. Η δική μου και των συνοδοιπόρων μου. Οτιδήποτε μου θυμίζει μια ταινία, ένα τραγούδι, μια ιστορία. Οι περίεργες, άβολες και φαινομενικά ετερόκλητες συνθέσεις. Από αυτές δεν αποτελείται και η αστική ζωή;

 

— Με τι πρότζεκτ ασχολείσαι αυτή την περίοδο;

Έχω κάμποσα ανοιχτά! Συνεργάζομαι στο κειμενογραφικό και brand management κομμάτι με διάφορες εταιρείες, από ρούχα και καλλυντικά μέχρι εστίαση, οπότε προσπαθώ να προσαρμόζομαι και να είμαι δημιουργική σε όλα – άλλωστε πάντα αισθάνομαι ότι κερδίζω κάτι. Ταυτόχρονα, καθώς γράφω, για μένα ή για τους άλλους, έχω δύο μικρά προσωπικά πρότζεκτ που είναι κάπως in the making, οπότε δεν θα τα αποκαλύψω ακόμη.

 

Μαρίνα Βερλέκη
Monki jacket (25 ευρώ), τοπ από Brick Lane Vintage Market του Λονδίνου (18 ευρώ), no label second-hand φούστα (8 ευρώ), ζώνη SOMF (15 ευρώ), μποτάκια Asos (35 ευρώ). Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

— Υπάρχει κάτι που δεν θα φύγει ποτέ από την ντουλάπα σου;

Πολύ θα ήθελα να πω το «μαύρο biker jacket». Είναι τόσο κουλ και δεν θα λείψει ποτέ, αλλά, αν πρέπει να διαλέξω μόνο ένα, ε, θα ήταν ψέμα αν δεν έλεγα ένα μαύρο skinny τζιν. 

 

— Πώς θα χαρακτήριζες το στυλ σου;

Οτιδήποτε και να σκεφτώ μου ακούγεται κάπως κρίντζι, οπότε καλύτερα να εκφραστούν για το στυλ μας οι γύρω μας, αυτοί που μας κοιτούν και πιάνουν τον παλμό μας.

 

— Τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει;

Monki jacket (25 ευρώ), τοπ από Brick Lane Vintage Market του Λονδίνου (18 ευρώ), no label second-hand φούστα (8 ευρώ), ζώνη SOMF (15 ευρώ), μποτάκια Asos (35 ευρώ).

 

— Πού πηγαίνεις τώρα;

Σπίτι, να φτιάξω ένα τσάι και να κάνω δουλειά στο pc!

 

@marinizma

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

 

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.