Ελληνικά μεταξωτά φουλάρια στο Βρετανικό Μουσείο

Ελληνικά μεταξωτά φουλάρια στο Βρετανικό Μουσείο Facebook Twitter
Eireen Greek scarves
0

Η Eireen είναι μια νέα εταιρεία που παράγει φουλάρια από 100% μετάξι. Τα φουλάρια κατασκευάζονται στο Σουφλί, την ελληνική πόλη με τη μεγαλύτερη παράδοση στην παραγωγή μεταξιού.

Τα φουλάρια του brand θα βρίσκονται στο πωλητήριο του Βρετανικού Μουσείου του Λονδίνου, από τις 26 Μαρτίου έως τις 5 Ιουλίου, στο πλαίσιο της έκθεσης «Defining Beauty: The Body in ancient Greek Art» που εγκαινιάζεται προσεχώς. 

Αναφέρει το Βρετανικό Μουσείο για την έκθεση: «Γνωρίστε την υπεροχή και την ποικιλομορφία της αρχαιοελληνικής τέχνης σε αυτή τη μεγάλη έκθεση που επικεντρώνεται στο ανθρώπινο σώμα. Για αιώνες, οι αρχαίοι Έλληνες πειραματίζονταν με τους τρόπους απεικόνισης του σώματος, ως αντικειμένου ομορφιάς και αλλά και φορέα νοήματος. Τα σημαντικά έργα τέχνης της έκθεσης κυμαίνονται από την αφηρημένη απλότητα των προϊστορικών αγαλματιδίων μέχρι τον συναρπαστικό ρεαλισμό της αλεξανδρινής εποχής. Αυτά τα έργα συνέχιζαν να εμπνέουν την καλλιτεχνική παραγωγή για εκατοντάδες χρόνια, δίνοντας σχήμα στη σκέψη και μορφοποιώντας την ίδια μας την αντίληψη για τους εαυτούς μας».

 

Ελληνικά μεταξωτά φουλάρια στο Βρετανικό Μουσείο Facebook Twitter
«Defining Beauty: The Body in ancient Greek Art» / Βρετανικό Μουσείο

 

Τα made in Greece φουλάρια Eireen θα αποτελέσουν ιδανικό συμπλήρωμα του πωλητηρίου στα εκθέματα και η δημιουργός τους, Ειρήνη Παπαγιαννοπούλου δηλώνει ενθουσιασμένη: «Πάντα είχα στο μυαλό μου να δημιουργήσω ένα προσωπικό αντικείμενο, το οποίο να αντιπροσωπεύει καθαρά το ελληνικό στοιχείο. Θεωρώ ότι πιο προσωπικό αντικείμενο από το φουλάρι, τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες, δεν υπάρχει».

Στην αρχαία Ελλάδα το μετάξι ήταν γνωστό ως «σηρ» και το μεταξωτό ύφασμα ως «σηρικός». Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι οι γυναίκες της Κω γνώριζαν την κατεργασία του. Το μετάξι ήταν γνωστό πριν από την εκστρατεία του Αλεξάνδρου, αφού έχει βρεθεί στον Κεραμεικό σε ταφή εγγονής του Αλκιβιάδη. Το Σουφλί ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της διαδρομής του μεταξιού κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής εποχής.

Μόδα & Στυλ
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

42' με τη Lito

Μόδα & Στυλ / Lito: «Το κόσμημά μου απευθύνεται σε γυναίκες που δεν τις αφορά η μόδα»

Η σχεδιάστρια της οποίας το όνομα στο εξωτερικό σημαίνει «σύγχρονο ελληνικό κόσμημα» δεν είχε φανταστεί πως τα μάτια θα γίνουν η υπογραφή της, ώσπου τη γοήτευσαν αυτά που ζωγραφίζει στο χέρι ένας Ρώσος αγιογράφος. Μέχρι τώρα τα έχει δουλέψει με περίπου εβδομήντα διαφορετικούς τρόπους σε κοσμήματα-πολύτιμα φυλαχτά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΤΡΙΤΗ 12/04- ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Είναι ταμπού η μόδα για τον φεμινισμό;

ampa / Είναι ταμπού η μόδα για μια φεμινίστρια;

Η Χριστίνα Γαλανοπούλου μιλά με τη δημοσιογράφο και ραδιοφωνική παραγωγό Χρύσα Οικονομοπούλου για το «μούδιασμα» που προκαλούν τα... «ελαφριά» θέματα μόδας και ομορφιάς όταν πέφτουν στο φεμινιστικό τραπέζι.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μόδα με συνείδηση

Μόδα & Στυλ / Fashion Revolution Summer School: Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το μέλλον της μόδας

Η Fashion Revolution Greece, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διοργανώνει τον Ιούνιο (6-26/6) στην Ελλάδα το Fashion Revolution Summer School, ένα εκπαιδευτικό θερινό πρόγραμμα που εστιάζει στην ανάγκη αναμόρφωσης της παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας και ένδυσης
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
35’ λεπτά με την Κατερίνα Ψωμά

Μόδα & Στυλ / Κατερίνα Ψωμά: «Το κόσμημα αποτελεί μια εύκολη, καθημερινή λύση για να αισθανόμαστε όμορφα»

Vintage υλικά, κοσμοπολίτικος αέρας, κλασικά κομμάτια δοσμένα αλλιώς και άφθονο χρώμα. Αν και βρέθηκε να σχεδιάζει «τυχαία», δεδομένου ότι ήταν έτοιμη να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα, μέχρι που ένα σημαντικό όνομα της μόδας είδε μια δημιουργία της, από τις αρχές των ’00s τα κοσμήματά της δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ