Ελληνικά μεταξωτά φουλάρια στο Βρετανικό Μουσείο

Ελληνικά μεταξωτά φουλάρια στο Βρετανικό Μουσείο Facebook Twitter
Eireen Greek scarves
0

Η Eireen είναι μια νέα εταιρεία που παράγει φουλάρια από 100% μετάξι. Τα φουλάρια κατασκευάζονται στο Σουφλί, την ελληνική πόλη με τη μεγαλύτερη παράδοση στην παραγωγή μεταξιού.

Τα φουλάρια του brand θα βρίσκονται στο πωλητήριο του Βρετανικού Μουσείου του Λονδίνου, από τις 26 Μαρτίου έως τις 5 Ιουλίου, στο πλαίσιο της έκθεσης «Defining Beauty: The Body in ancient Greek Art» που εγκαινιάζεται προσεχώς. 

Αναφέρει το Βρετανικό Μουσείο για την έκθεση: «Γνωρίστε την υπεροχή και την ποικιλομορφία της αρχαιοελληνικής τέχνης σε αυτή τη μεγάλη έκθεση που επικεντρώνεται στο ανθρώπινο σώμα. Για αιώνες, οι αρχαίοι Έλληνες πειραματίζονταν με τους τρόπους απεικόνισης του σώματος, ως αντικειμένου ομορφιάς και αλλά και φορέα νοήματος. Τα σημαντικά έργα τέχνης της έκθεσης κυμαίνονται από την αφηρημένη απλότητα των προϊστορικών αγαλματιδίων μέχρι τον συναρπαστικό ρεαλισμό της αλεξανδρινής εποχής. Αυτά τα έργα συνέχιζαν να εμπνέουν την καλλιτεχνική παραγωγή για εκατοντάδες χρόνια, δίνοντας σχήμα στη σκέψη και μορφοποιώντας την ίδια μας την αντίληψη για τους εαυτούς μας».

 

Ελληνικά μεταξωτά φουλάρια στο Βρετανικό Μουσείο Facebook Twitter
«Defining Beauty: The Body in ancient Greek Art» / Βρετανικό Μουσείο

 

Τα made in Greece φουλάρια Eireen θα αποτελέσουν ιδανικό συμπλήρωμα του πωλητηρίου στα εκθέματα και η δημιουργός τους, Ειρήνη Παπαγιαννοπούλου δηλώνει ενθουσιασμένη: «Πάντα είχα στο μυαλό μου να δημιουργήσω ένα προσωπικό αντικείμενο, το οποίο να αντιπροσωπεύει καθαρά το ελληνικό στοιχείο. Θεωρώ ότι πιο προσωπικό αντικείμενο από το φουλάρι, τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες, δεν υπάρχει».

Στην αρχαία Ελλάδα το μετάξι ήταν γνωστό ως «σηρ» και το μεταξωτό ύφασμα ως «σηρικός». Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι οι γυναίκες της Κω γνώριζαν την κατεργασία του. Το μετάξι ήταν γνωστό πριν από την εκστρατεία του Αλεξάνδρου, αφού έχει βρεθεί στον Κεραμεικό σε ταφή εγγονής του Αλκιβιάδη. Το Σουφλί ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της διαδρομής του μεταξιού κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής εποχής.

Μόδα & Στυλ
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σύντομη αλλά φωτογενής και απόλυτα τραγική ιστορία ζωής του Billy Bo

Πέθανε Σαν Σήμερα / Η σύντομη αλλά φωτογενής και απόλυτα τραγική ιστορία ζωής του Billy Bo

Το όμορφο αγόρι από την Κοκκινιά που στα λαμπερά '80s ήταν ο σούπερσταρ της μόδας και της αθηναϊκής κοσμικής ζωής ήταν από τα πρώτα θύματα του AIDS στη χώρα μας. Πέθανε σαν σήμερα, στις 13 Ιουνίου του 1987.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Μόδα & Στυλ / Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Πλασαρίστηκε σαν ροκ σταρ και αγάπησε όσοι λίγοι designers τις γυναίκες. Ο Ιταλός δημιουργός έφυγε από τη ζωή στα 83 του, αφήνοντας πίσω του ένα εξεζητημένο σύννεφο από aninal prints, σέξι εμπριμέ και ένα «εγχειρίδιο» για το πώς ένας σχεδιαστής μπορεί να είναι πιο αναγνωρίσιμος από τη μόδα που παράγει.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Μόδα & Στυλ / Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Λαμβάνοντας υπόψη τους τη μοναδικότητα του κάθε σωματότυπου και επηρεασμένες από την προσωπική τους ανάγκη για άνεση, δύο νέες γυναίκες δημιουργούν ποιοτικά εσώρουχα που δεν προορίζονται μόνο για να κρύβονται κάτω από τα ρούχα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Μόδα & Στυλ / Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Επιχειρηματίας, οραματίστρια, style icon, αρχηγός συγκροτήματος, επιμελήτρια εκθέσεων. Μια γυναίκα ασταμάτητη στα 80 της χρόνια που ο τίτλος της «μούσας του Ρικ Όουενς» την αδικεί.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ