Athenian designers #8: Moutaki
Η οικονομική κρίση δεν δημιούργησε μόνο προβλήματα στο χώρο της μόδας αλλά και ευκαιρίες. Πάντοτε άλλωστε οι δύσκολοι καιροί ευνοούν την έμπνευση και τη δημιουργικότητα... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

 

Η Αθήνα είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή και το ανθρώπινο δυναμικό της έχει να επιδείξει αρκετό ταλέντο σε διάφορους τομείς. Κάθε εβδομάδα παρουσιάζουμε τη δουλειά νέων και ανερχόμενων σχεδιαστών μόδας της πόλης, οι οποίοι -προσαρμοσμένοι πια στην κρίση- συνεχίζουν να παράγουν πολύ αξιόλογο έργο.  

 

Αυτή την εβδομάδα βρεθήκαμε στο Περιστέρι, στο showroom του Moutaki, ενός νέου ελληνικού brand, όπου και συναντήσαμε την Αθηνά και τη Σοφία.

 

Στόχος της moutaki είναι να αναδειχθεί η προσωπικότητα της κάθε γυναίκας μέσα από τα καθημερινά outfit που τους προτείνουμε

 

Πότε ξεκινήσατε να σχεδιάζετε;

Από μικρές είχαμε τη μανία να 'πειράζουμε' και να πειραματιζόμαστε με τα ρούχα μας, κάτι που στη πορεία εξελίχθηκε ως εμμονή και αγάπη για τη μόδα. Το καλοκαίρι του 2013 θελήσαμε να σχεδιάσουμε μία μικρή συλλογή που κυρίως αφορούσε τα νησιά. Η απήχηση της ήταν ειλικρινά πέρα των προσδοκιών μας, και το όνειρο έγινε η καθημερινότητά μας.

 

Που ειδικεύεστε;

Όλες οι γυναίκες πέρα από τη σιλουέτα τους πλέον φροντίζουν και τη συνολική εικόνα τους. Στόχος της moutaki είναι να αναδειχθεί η προσωπικότητα της κάθε γυναίκας μέσα από τα καθημερινά outfit που τους προτείνουμε.

 

 Athenian designers #8: Moutaki
H Αθηνά φοράει το αγαπημένο της cardigan συνδυασμένο με ένα basic cotton dress... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

 

Ποιο είναι το background σας;

Έχουμε πολύ διαφορετικό background στις σπουδές μας. Η Αθηνά έκανε σχέδιο μόδας παράλληλα με τις σπουδές της στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Σοφία σπούδασε Marketing και Διοίκηση Επιχειρήσεων παράλληλα με την ενασχόληση της στο τομέα της μόδας στο τμήμα πωλήσεων της οικογενειακής τους επιχείρησης.

 

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που συναντήσατε επιχειρηματικά;

Από το να αποφασίσεις να σχεδιάσεις μία συλλογή, μέχρι να φτάσει στα καταστήματα και να φορεθούν από τις καταναλώτριες είναι ένα ταξίδι πολύ δύσκολο. Το μεγαλύτερο άγχος μας είναι το στάδιο της παραγωγής που περιλαμβάνει τα σωστά υλικά, τη προσεγμένη ραφή και την άψογη εφαρμογή.

 

 Athenian designers #8: Moutaki
H Σοφία φοράει μια maxi full skirt συνδυασμένη με t-shirt της συλλογής... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

 

Η οικονομική κρίση έκανε πουθενά καλό;

Η οικονομική κρίση δεν δημιούργησε μόνο προβλήματα στο χώρο της μόδας αλλά και ευκαιρίες. Πάντοτε άλλωστε οι δύσκολοι καιροί ευνοούν την έμπνευση και τη δημιουργικότητα.

 

Πως βλέπετε την αθηναϊκή αγορά;

Η Αθήνα είναι πλέον μία σύνθετη πολιτισμική πρωτεύουσα με ήχους, χρώματα μουσική και εμπνευσμένη street fashion. Μία βόλτα στην πόλη, στις γειτονιές της, στα μουσεία της, στα παλιά Πλακιώτικα στενά αρκούν για να γεμίσεις έμπνευση και αισιοδοξία για το μέλλον. Με αισιοδοξία, εργατικότητα και έμπνευση μπορούμε να κάνουμε άλματα πάνω από τα εμπόδια της κρίσης.

 

 Athenian designers #8: Moutaki
Από μικρές είχαμε τη μανία να 'πειράζουμε' και να πειραματιζόμαστε με τα ρούχα μας, κάτι που στη πορεία εξελίχθηκε ως εμμονή και αγάπη για τη μόδα... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

 

Ποια είναι τα αγαπημένα σας κομμάτια;

Τα αγαπημένα μας κομμάτια είναι οι μακριές αέρινες φούστες, οι φαρδιές ψηλόμεσες παντελόνες και τα μαλακά over-sized πλεκτά μας.

 

Τι υλικά προτιμάτε;

Τα βασικά υλικά της συλλογής μας είναι βισκόζ βαμβακερά υφάσματα, eco leather, denim και μαλακά πλεκτά, καθώς και vintage βελονάκι που παραπέμπει σε αγαπημένες παλιές εποχές.

 

 Athenian designers #8: Moutaki
Η Αθηνά φοράει το κομμάτι- εμμονή της συλλογής ένα Japanese inspired kimono. Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

 

Πού μπορούμε να σας βρούμε;

Διαθέτουμε ένα πολύ οργανωμένο δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για τα σημεία πώλησης στέλνοντας e-mail στο info@moutaki.gr.

 

Τι βλέπουμε στις φωτογραφίες;

Στις φωτογραφίες η κάθε μία φοράει τα αγαπημένα της κομμάτια από τη συλλογή μας F/W 2014-2015. H Σοφία φοράει μια maxi full skirt συνδυασμένη με t-shirt της συλλογής καθώς και ένα ancient greeκ maxi φόρεμα. H Αθηνά φοράει το αγαπημένο της cardigan συνδυασμένο με ένα basic cotton dress καθώς και το κομμάτι- εμμονή της συλλογής ένα Japanese inspired kimono.

 

 Athenian designers #8: Moutaki
Η Σοφία με ένα ancient greeκ maxi φόρεμα... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO