Το δημοφιλές brand των sneakerheads, on & off board, επιστρέφει αυτό το φθινόπωρο με τη διευρυμένη σειρά του Sk8-Hi. Ανανεωμένα, με ωραία patterns, καινούργια σχέδια πολλά χρώματα και φυσικά την cool αισθητική τους, τα αγαπημένα μοντέλα της Vans θα κερδίσουν και πάλι την urban fashion κουλτούρα.

 

 

#ThisIsTheSk8Hi

 

 

Τα  Sk8-Hi τα γνωρίσαμε πρώτη φορά το 1987 ως “Style 38” και ουσιαστικά ήταν το πρώτο high top sneaker της  Vans. Όταν στα τέλη των 80s η τεχνική “Vert skating” άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής στο skate community, η σχεδιαστική ομάδα της Vans δημιούργησε το Sk8-Hi, ένα παπούτσι που πρόσφερε απορρόφηση των κραδασμών, στήριξη και προστασία, για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των pro skaters της εποχής. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, το skateboarding επέστρεψε στους δρόμους.

 

Από το Style 38 στο Sk8-Hi

 

Από το Style 38 στο Sk8-Hi

 

H ραγδαία άνοδος των ollie και flip tricks στους δρόμους, ήταν η αφορμή για να προστεθεί ένα νέο ενισχυμένο υλικό στο Sk8-Hi, το “Ollie patch”, που βελτίωνε την ανθεκτικότητα, την αντοχή και τη διαχρονικότητα του παπουτσιού, καθιστώντας έτσι το Sk8-Hi ως το αγαπημένο παπούτσι όλων των skaters . Έκτοτε, η σιλουέτα του Sk8-Hi παρέμεινε ίδια για καιρό. Λίγο αργότερα, στην εποχή του street skating, το Sk8-Hi καθιερώθηκε ως το πιο χαρακτηριστικό footwear style των Bones Brigade, ένα από τα δημοφιλέστερα και επικρατέστερα skateboarding teams της εποχής με κυρίαρχα μέλη, τους Stacey Peralta και Craig Stecyk. Οι Bones Brigade υπήρξαν πρωτοπόροι σε νέες τεχνικές πάνω στο σανίδι και πρωταγωνιστές στα πρώτα skateboarding videos που δημιουργήθηκαν, καταφέρνοντας έτσι να επηρεάσουν όλους τους skaters της γενιάς τους και να αφήσουν το στίγμα τους στην ιστορία του skateboarding!

 

Ωστόσο, το μοντέλο Sk8-Hi της Vans δεν περιορίστηκε στη skate κοινότητα. Σύντομα καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο αγαπημένα μοντέλα του brand καθώς έγινε η πρώτη στιλιστική επιλογή των sneakerheads, καλλιτεχνών, μουσικών  και πολλών άλλων. Καθόλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 80, το Sk8-Hi παρουσιάστηκε σε μια ολοκληρωμένη γκάμα χρωμάτων και υφασμάτων, προσφέροντας στους καταναλωτές ένα εύρος επιλογών ανάλογα με το στυλ και τις προτιμήσεις τους.

 

 

Από το Style 38 στο Sk8-Hi

 

Από το Style 38 στο Sk8-Hi

 

Από το Style 38 στο Sk8-Hi

 

Μεγάλα ονόματα της μόδας, όπως ο Marc Jacobs, η εταιρία Opening Ceremony και πιο πρόσφατα η Gosha Rubchinskiy, χρησιμοποίησαν το Sk8-Hi ως καμβά στις συνεργασίες τους με το brand, ενώ στη συνέχεια επιλέχθηκε και από εταιρίες κολοσσούς στο streetwear όπως η Supreme, η WTAP'S και η Stussy.

 

Σήμερα, το Sk8-Hi , διατηρώντας τη κλασσική αισθητική και την ανθεκτική κατασκευή του, έχει κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στα Classic icons της Vans. H επανέκδοση του μοντέλου επεκτείνετε σε νέα styles που αναβαθμίζουν την κλασσική σιλουέτα του Sk8-Hi και προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ευκαμψία. Έτσι η πλούσια κληρονομιά του brand συνεχίζεται..

 

Για το Φθινόπωρο του 2015, η Vans παρουσιάζει μια ιδιαίτερη έκδοση του Sk8-Hi κατασκευασμένη από ένα ανθεκτικό υλικό δέρματος, το XTuff, σε δύο ξεχωριστές χρωματικές αποχρώσεις. Τα νέα Sk8-Hi μοντέλα της Vans θα είναι διαθέσιμα στο official Vans store, στα Vans corners των καταστημάτων Attica,  καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα.

 

Από το Style 38 στο Sk8-Hi

 

Από το Style 38 στο Sk8-Hi

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: Vans.eu

 

#ThisIsTheSk8Hi