Πώς συνδυάζεις τη μόδα με τον χορό;

Στην κουλτούρα του χιπ χοπ υπάρχει η μόδα με τα φαρδιά παντελόνια, τα καπέλα κ.λπ. Εξελίσσοντας το προσωπικό μου στυλ στον χορό και στις χορογραφίες μου, αποφάσισα να εξελίξω και το στυλ μου στο ντύσιμο. Όσο σημαντικό είναι να είσαι ο εαυτός σου στον χορό, άλλο τόσο σημαντικό είναι να έχεις και το δικό σου στυλ στα ρούχα. Μπορώ άνετα να πω ότι ο χορός είναι το καλύτερο αξεσουάρ μου.


— Από πού ψωνίζεις συνήθως τα ρούχα σου;

100% διαδικτυακά.


— Τελικά, ποια είναι τα πιο βολικά παπούτσια για χορό; Εσύ τι φοράς συνήθως;

Τι σημασία έχει η άνεση, αν το παπούτσι είναι ωραίο; Εγώ, πάντως, είμαι #Sneakerhead.


— Πώς θα χαρακτήριζες το προσωπικό σου στυλ;

Highly-street, με επιρροές από seasonal trends. Μ' αρέσει να με βλέπει ο άλλος στον δρόμο και να λέει «αυτός πρέπει να είναι χορευτής».

 

Εξελίσσοντας το προσωπικό μου στυλ στον χορό και στις χορογραφίες μου, αποφάσισα να εξελίξω και το στυλ μου στο ντύσιμο. Όσο σημαντικό είναι να είσαι ο εαυτός σου στον χορό, άλλο τόσο σημαντικό είναι να έχεις και το δικό σου στυλ στα ρούχα.


— Έχεις δεχτεί αρνητικά σχόλια ως άντρας χορευτής; Υπάρχει ακόμα αυτό το ταμπού;

Εννοείται! Μεγαλώνοντας στην Κύπρο σε μια μικρή κοινωνία, έχω δεχτεί αρκετό μπούλινγκ γι' αυτή μου την επιλογή. Με την πάροδο των χρόνων, όμως, βλέπω τα ταμπού να μειώνονται γενικά και χαίρομαι γι' αυτό. Τα αρνητικά σχόλια είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για αυτοκριτική και αυτοβελτίωση, αλλά όταν έχουν ρατσιστικό χαρακτήρα επιλέγω να τα αγνοώ.


— Από πού προέρχονται κυρίως οι αναφορές στις χορογραφίες σου;

Από τη ζωή μου και τη μουσική. Εμπνέομαι από γεγονότα που με καθόρισαν και, γενικά, επιλέγω να εκφράσω τα συναισθήματά μου μέσα από τις χορογραφίες μου.


— Ποιοι σχεδιαστές και πρόσωπα επηρεάζουν το στυλ σου;

Θα ξεκινήσω με την καινούργια μου εμμονή, τον Virgil Abloh, έναν απ' τους αγαπημένους μου σχεδιαστές και fashion icons, μαζί με τον Chris Stamp. Καλλιτεχνικά, ο Kanye West και η Rihanna, που επηρεάζουν και το χορευτικό μου στυλ.

 

Άγγελε, πώς συνδυάζεις τη μόδα με τον χορό;
Τι σημασία έχει η άνεση, αν το παπούτσι είναι ωραίο; Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


— Ποιο είναι το μεγαλύτερό σου όνειρο, που ίσως διστάζεις και να το εκφράσεις;

Δεν φοβάμαι να έχω τρελά όνειρα. Στο σαλόνι μου έχω ένα πόστερ που λέει: «Αν τα όνειρά σου δεν σε φοβίζουν, τότε δεν είναι αρκετά μεγάλα». Από μικρός ονειρευόμουν να διδάξω στο Χόλιγουντ, ένα όνειρο που έκανα πραγματικότητα το 2016. Τώρα, θα έλεγα ότι τα όνειρά μου έχουν πιο πολύ επίκεντρο την προσωπική μου ευτυχία και ένα από αυτά είναι να δημιουργήσω έναν δικό μου χώρο, όπου άλλοι χορευτές θα κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.


— Πες μου κάτι που αγόρασες τελευταία.

Τα ΑirΡods.


— Τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει;

Πάντα τα Calvins μου, που πήρα με έκπτωση από το ASOS.


Τι έχεις βαρεθεί να βλέπεις από άποψη στυλ στους δρόμους της Αθήνας;

Τα chunky trainers και τις μπλούζες με τεράστια logos.


— Πού πηγαίνεις τώρα;

Για πρόβα, όπως πάντα.