Deloitte Alexander Competence Center
Το Deloitte Alexander Competence Center που στεγάζεται στο Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης συμβάλλει με έναν πολύ σημαντικό τρόπο στην αντιστροφή του brain drain.

Deloitte Alexander Competence Center

Με οδηγό την καινοτομία στις νέες τεχνολογίες, συμβάλλει στην ανάπτυξη όχι μόνο της τοπικής οικονομίας αλλά και μιας ολόκληρης κοινωνίας.

ADVERTORIAL

 

Όταν μιλάμε για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, δεν μπορεί να λείπει από τη συζήτηση το θέμα του brain drain, δηλαδή η αποχώρηση από την εγχώρια αγορά εργασίας ταλαντούχων ανθρώπων που αναζητούν το μέλλον τους στο εξωτερικό, κυρίως όταν ο τομέας τους είναι οι σύγχρονες τεχνολογίες.

 

Το Deloitte Alexander Competence Center (DACC) που στεγάζεται στο Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης (Technopolis) συμβάλλει με έναν πολύ σημαντικό τρόπο στην αντιστροφή αυτής της κατάστασης, αφού στόχος του είναι να αξιοποιήσει στο μέγιστο το πλούσιο ταλέντο της πόλης και να προσφέρει θέσεις εργασίας που θα κρατήσουν τη νέα γενιά εντός συνόρων.

 

Deloitte Alexander Competence Center

 

Η Θεσσαλονίκη γόνιμο έδαφος για την τεχνολογική καινοτομία

Το πανευρωπαϊκό κέντρο τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και καινοτομίας ξεκίνησε να λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη το 2018, επενδύοντας στον τομέα των νέων τεχνολογιών. Κι αυτό σε μια πόλη που δεν επελέγη τυχαία. Εδώ υπάρχουν πολλά και σημαντικά ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα με υψηλό επίπεδο σπουδών και, φυσικά, η πόλη είναι γεμάτη από αποφοίτους πανεπιστημίων –ανάμεσά τους κάποιοι διαθέτουν εξαιρετικές δεξιότητες στον τεχνολογικό τομέα–, ενώ ταυτόχρονα η κοινότητα των προγραμματιστών παραμένει ενεργό κομμάτι της σύγχρονης αγοράς της πόλης. Αν σε αυτά προσθέσεις την ποιότητα ζωής και την εξωστρέφεια των κατοίκων, μπορείς να καταλάβεις γιατί αυτή η κοινωνία αποτελεί πρόσφορο έδαφος ώστε να ευδοκιμήσει μια τέτοια προσπάθεια. 

 

Πράγματι, οι αριθμοί τα λένε όλα. Ξεκινώντας αρχικά με 20 νέους επαγγελματίες, το DACC απασχολεί αυτήν τη στιγμή περισσότερα από 900 νέα εξειδικευμένα στελέχη. Κι αυτό που περιγράφουμε είναι θέσεις εργασίας υψηλής αξίας που δεν συμβάλλουν απλώς στην τόνωση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στην πόλη αλλά αποδεικνύουν στην πράξη πως υπάρχει χώρος για να αναπτυχθούν τα νέα ταλέντα της χώρας μας. Μάλιστα, στόχος του κέντρου είναι ο αριθμός των στελεχών να φτάσει τα 1.300 άτομα μέσα στο επόμενο διάστημα.  

 

Εργασία σε μεγάλα διεθνή έργα

Οι απόφοιτοι που επιλέγονται στο DACC απασχολούνται στους τομείς Digital, Application Management, Systems Integration, Cloud Engineering, Robotics Process Automation, Data Analytics, Enterprise & Operations Risk, Cyber Risk, Assurance & Finance. Μέσα από τη διαδικασία της συνεχούς και εξειδικευμένης εκπαίδευσης στις πλέον προηγμένες τεχνολογίες συμμετέχουν στην ανάπτυξη και υλοποίηση σύνθετων έργων διεθνούς εμβέλειας του δικτύου της Deloitte και, πάνω απ’ όλα, έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον που προσφέρει συνεχείς ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης.

 

Με αυτόν τον τρόπο το Deloitte Alexander Competence Center συμβάλλει στην ανάπτυξη του ταλέντου, ενώ παράγει καινοτόμες λύσεις που βρίσκουν εφαρμογή στην ίδια την τοπική κοινωνία και οικονομία. 

 

Όλα ξεκινούν από την εκπαίδευση

Το DACC συνεργάζεται με κάποια από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα της περιοχής, όπως το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Αμερικανικό Κολέγιο «Ανατόλια» και το Διεθνές Πανεπιστήμιο, καθώς και με άλλα πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα. Μέσα από την πρωτοβουλία «DACCademy» διοργανώνει δωρεάν εξειδικευμένα και πιστοποιημένα προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων, bootcamps, coding schools, ακαδημίες και ημέρες καριέρας σε προηγμένες τεχνολογίες και πλατφόρμες λογισμικού. Τα μαθήματα διδάσκονται τόσο από καθηγητές πανεπιστημίου όσο και από έμπειρα στελέχη και εκπαιδευτές από το παγκόσμιο δίκτυο της Deloitte, που μεταφέρουν με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία τους στο πεδίο των τεχνολογιών αιχμής, ενθαρρύνοντας αλλά και εμπνέοντας τους νέους.

 

Οι συμμετέχοντες στην πλειοψηφία τους βρίσκουν τελικά μόνιμη εργασία στο Deloitte Alexander Competence Center, σε σχετικό αντικείμενο ή έργο, εφόσον ολοκληρώσουν επιτυχώς τη διαδικασία αξιολόγησης. Κι αυτό αποδεικνύει στην πράξη τον τρόπο που συμβάλλει το Deloitte Alexander Competence Center στην αξιοποίηση του εγχώριου ταλέντου, στη συνεχή κατάρτιση και στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και τεχνολογιών αιχμής, προωθώντας την εξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε έναν κόμβο γνώσης και καινοτομίας. Έναν κόμβο που μπορεί να γίνει πρότυπο για την οικονομική ανάπτυξη και το brain gain σε μια ολόκληρη χώρα.

 

Οι εργαζόμενοι στο Deloitte Alexander Competence Center μας μιλούν για τη δική τους εμπειρία στο πανευρωπαϊκό κέντρο τεχνογνωσίας

 

portraitΓιώργος Μανουσαρίδης
Senior Consultant, Consulting

Μου αρέσει η δράση και η εξέλιξη και από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι είμαι στο σωστό μέρος. Το DACC μού έχει προσφέρει σύγχρονα εργαλεία, έμπειρους συνεργάτες και πολλούς εκπαιδευτικούς πόρους, ενώ ταυτόχρονα με έχει τοποθετήσει σε τεράστια ελληνικά και διεθνή έργα!

 

portrait

Αθανάσιος Κώστας
Consultant, Oracle functional, Oracle Supply chain

Το να δουλεύεις στο DACC σημαίνει να ξεπερνάς τον εαυτό σου κάθε μέρα. Η καθημερινότητα ποτέ δεν είναι ίδια και κάθε μέρα έχεις την ευκαιρία να εξελιχθείς τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, συμμετέχοντας σε μερικά από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ τεχνολογίας στον κόσμο.

 

 

portraitΜαρία Πακτίτη
Junior Consultant, Quality Risk & Independence Compliance

Όλοι οι χώροι της εταιρείας ξεχωρίζουν για την καλαισθησία τους και τη μοναδικότητά τους. Το σύνολο των εργαζομένων της χαρακτηρίζεται από ευγένεια και όρεξη για δουλειά και επικοινωνία. Υπάρχει, άραγε, κάτι παραπάνω να ζητήσει κανείς από το εργασιακό του περιβάλλον;

 

 

portrait

Γιώργος Γεωργαλίδης
Senior Consultant, Consulting

Το DACC προάγει τη συνεχή εκπαίδευση και σου δίνει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να εξελιχθείς. Οι επαγγελματικές πρακτικές και αξίες που καλλιεργεί αποτελούν εχέγγυα για ένα δημιουργικό και ασφαλές μέλλον.

 

 

portraitMariana Matevosyan
Senior Consultant, Consulting

Αισθάνομαι ότι ανήκω σε μια ομάδα. Έχω την ελευθερία να εκφράσω τη γνώμη μου μέσα στην ομάδα και μου δίνονται συνεχώς ευκαιρίες για ανάπτυξη.

 

 

 

portraitΕλένη Ζυμαρά
Business Analyst, Consulting

Έχω μάθει καινούργια εργαλεία στα οποία, εκτός εταιρείας, δεν θα είχα πρόσβαση. Ταυτόχρονα, η συναναστροφή με τους συνάδελφους στα διαφορά events αλλά και στην εταιρεία με βοήθησαν πολύ να ξεπεράσω το σοκ της καραντίνας και να γνωρίσω πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους. 

 

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ