Ιβάν Σεργκέγεβιτς Τουργκένιεφ

Ιβάν Σεργκέγεβιτς Τουργκένιεφ Facebook Twitter
2

Ιβάν Τουργκένιεφ, προσωπογραφία του Ilya Repin (1874), Tretyakov Gallery, Μόσχα. 

 

Το σπίτι στο Παρίσι και το αρχοντικό της οικογένειας στο Spasskoe-Lutovinovo.

Η σύνταξη του λογοτεχνικού περιοδικού Sovremennik : Ivan Gontcharov, Ivan Tourgueniev, Léon Tolstoï, Dmitry Vassilievich Grigorovich, Alexandre Vassilievich Drujinin. Όταν ο Tolstoï ήταν ακόμη αξιωματικός του Τσάρου (στη φωτογραφία ποζάρει με τη στολή), ο Ivan Tourgueniev τον είχε δεχτεί και τον είχε συμβουλέψει να παραιτηθεί από το στρατό και ν' αφοσιωθεί στο γράψιμο. Τόσο ο Tourgueniev όσο και ο Tolstoï κατήγγειλαν τη δουλοπαροικία, παίρνοντας το μέρος των απλών χωρικών. Το 1860, την εποχή που έγραφε την Πρώτη Αγάπη, ο Tourgueniev μοιράσε τη γη του με τους μουζίκους που ανήκαν στα κτηματά του, ενώ ο Tolstoï, στη διαθήκη του, άφησε όλη του την περιουσία στο "δοκιμαζόμενο λαό".

 

Δεξ., αυτοκαρικατούρα του Ιβάν Τουργκένιεφ. Αριστ., σκίτσο με αφιέρωση στην τραγουδίστρια της όπερας Pauline Viardot, με την οποία διατήρησε μία σχέση μέχρι το τέλος της ζωής του.

 

Pauline Viardot.

 

Pauline Viardot.

 

Η ηθοποιός Margarita Savina. Ο τελευταίο έρωτας του Ιβάν Τουργκένιεφ.

 

Εικονογράφηση των δίδυμων αδερφών Anna και Elena Balbusso.

A Month in the Country, ADC Theatre, Cambridge 1959, σκηνοθεσία Jocelyn Powell.

 

Πρώτη αγάπη (1970), μία ταινία του Maximilian Shell βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Ιβάν Τουργκένιεφ.

Nest of Gentry (1969), μία ταινία του Andrei Konchalovsky βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ιβάν Τουργκένιεφ  "Ντβοργιάνσκογιε Γκνέζντο - Μια φωλιά ευγενών".

 

Nest of Gentry.  

 

Η κηδεία του Ιβάν Τουργκένιεφ.

 

Nest of Gentry (1969), σκηνοθεσία Andrei Konchalovsky.

 


First Love (1970), σκηνοθεσία Maximilian Shell, με την Dominique Sanda και τον Maximilian Shell.

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK ΔΕΥΤΕΡΑ «Love Actually»: η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Οθόνες / «Love Actually»: Η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η λονδρέζικη χριστουγεννιάτικη κομεντί που εξελίχθηκε σε απαραίτητη χριστουγεννιάτικη προβολή για εκατομμύρια σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μουσική / Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας στον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Μιχάλη Γελασάκη το 2009, όπου μιλάει για τον τελευταίο της δίσκο, τα «αδικημένα» τραγούδια της, τους νέους, τους φραγκοφονιάδες της γενιάς της και αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού το «Μπαρ το ναυάγιο», που δεν ήταν μπαρ! Δημοσιεύεται στo Lifo.gr για πρώτη φορά, έξι χρόνια μετά τον θάνατό της.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ

σχόλια

2 σχόλια
'Οπως το λέτε, υπάρχουν χιλιάδες επιλογές. Δεν θα μπορούσα, φυσικά, να ακολουθήσω κάποια ιεράρχηση όσον αφορά τη σπουδαιότητα ενός προσώπου ή ενός γεγονότος. Είναι καθαρά προσωπικές επιλογές, επομένως αυθαίρετες, που τις κάνω από εγκυκλοπαιδικό (και φωτογραφικό) ενδιαφέρον.
καθε μερα υπαρχουν εκατονταδες διαφορετικες επιλογες για το σαν σημερα ποια ειναι τα κριτηρια σας αραγε γιατι δεν επιλεξατε την νυχτα των κρυσταλων η το ολοκαυτωμα του αρκαδιου υπαρχει και αξιολογη εκπομπη στην νετ με ιδιο νομιζω τιτλο και σιγουρα μεγαλη βαση δεδομενων στα διαδικτυιακα και εντυπα αλμανακ παστιτσιος