ΥΛΙΚΑ

  • 4 φιλέτα γλώσσας ή πέρκας
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 200 γρ. πατάτες βραστές
  • 2 κ.σ. μαϊντανός
  • Λίγο αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα γλώσσας, τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  3. Σερβίρουμε σε πιάτο τις βραστές πατάτες πασπαλισμένες με μαϊντανό, τη σάλτσα ταρτάρ, τα φιλέτα, φέτα λεμόνι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΡΤΑΡ

  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2-3 αγγουράκια τουρσί
  • 1 κ.γ. κάππαρη ψιλή
  • 1 κ.γ. άνηθος
  • 1 κ.σ. μαϊντανός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά, τα βάζουμε σε μπολ, ανακατεύουμε απαλά με τη μαγιονέζα και αφήνουμε τη σάλτσα στο ψυγείο 1½ έως 2 ώρες για να δέσουν οι γεύσεις.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα