ΥΛΙΚΑ

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κύβους
  • 2 κουκούλες χταποδιού βρασμένες
  • 1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κούπα γάλα καρύδας
  • 2 πρέζες κάρι σκόνη
  • 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ραντίζουμε τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και την πιπερίτσα τσίλι και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε ελαιόλαδο, την κουκούλα χταποδιού ψιλοκομμένη, το κάρι, το γάλα καρύδας, πιπέρι, αλάτι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το γάλα καρύδας.
  3. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις μελιτζάνες και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  4. Ρίχνουμε φύλλα βασιλικού, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα