ΥΛΙΚΑ

  • 3 γλυκοπατάτες
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 στικ κανέλα
  • 300 γρ. κιμά από μοσχαρίσια σπάλα
  • 60 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • Αλάτι, πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

  • 400 γρ. κρέμα τυρί
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • Χυμός από 2 λάιμ
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με χοντρό αλάτι και τοποθετούμε τη γλυκοπατάτα.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος της γλυκοπατάτας).
  3. Αφήνουμε να κρυώσουν, κόβουμε στη μέση και τις πατάμε ελαφρώς με το κουτάλι για να μπορέσουμε να τις γεμίσουμε.
  4. Για τον κιμά: Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς.
  5. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κανέλα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
  6. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Προσθέτουμε την ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε 15-20 λεπτά (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).
  8. Για την κρέμα: Σε μπολ τοποθετούμε την κρέμα τυρί, άνηθο, χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  9. Γεμίζουμε τις γλυκοπατάτες με τον κιμά και με ένα κουτάλι απλώνουμε την κρέμα τυρί από πάνω.
  10. Ψήνουμε στο γκριλ 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  11. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μαϊντανό.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Baratin Drink & Dine Home Bar στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα