ΥΛΙΚΑ

  • 2 κούπες καλαμπόκι ξερό
  • 1 κούπα σιτάρι
  • 1 κούπα άσπρα φασόλια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάζουμε χωριστά το στάρι και τα φασόλια σε νερό αποβραδίς.
  2. Ξεπλένουμε το καλαμπόκι και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες.
  3. Προσθέτουμε το σιτάρι συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα φασόλια που βράζουμε για 30 λεπτά.
  4. Μόλις χυλώσουν, σερβίρουμε στα πιάτα και προσθέτουμε από μια κουταλιά ελαιόλαδο και προαιρετικά αλάτι και πιπέρι.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σούμα Κολοκύθι».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα