ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. σαρδέλα
  • 100 γρ. πατάτες
  • 100 γρ. κολοκύθια
  • 100 γρ. μελιτζάνες
  • 100 γρ. ντομάτα
  • 100 γρ. φινόκιο
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 4 κ.σ. κάππαρη
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού και τα μαρινάρουμε με τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και την κάππαρη που έχουμε ήδη ψιλοκόψει.
  2. Σε μια γάστρα στρώνουμε τα λαχανικά, βάζοντας ενδιάμεσα τις σαρδέλες, κατά προτίμηση με τη σειρά πατάτα, μελιτζάνα, κολοκύθι, φινόκιο, ντομάτα.
  3. Πασπαλίζουμε με φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε, προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Barbarossa στη Νάουσα της Πάρου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα