ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

Η Δυστυχία του να είσαι Έλληνας Βαλεντίνος

Η Δυστυχία του να είσαι Έλληνας Βαλεντίνος Facebook Twitter
Σκίτσο: Denis Lhomme
0

Ο φίλος μου οΝτίνος δεν λέγεται Κωνσταντίνος, όπωςοι περισσότεροι «Ντίνοι». Το πραγματικόαλλά κρυφό του όνομα είναι Βαλεντίνος.Πού να τολμήσει όμως να το γιορτάσει,όταν από όνομα έχει γίνει σύμβολο τουσεξ και του κιτς.

Άμα δώσει κάπουτην ταυτότητά του τον κοιτάνε παράξενα.«Χα - Βαλεντίνος... εκείνος των ερωτευμένων,με τις καρδούλες...».

Όπως ίσως θακαταλάβατε, ο φίλος μου ο Ντίνος είναικαθολικός. (Εμείς τέτοιον Άγιο δενέχουμε). Όχι, δεν είναι ξένος - Έλληναςπολλές γενιές, Κυκλαδίτης. Αλλά Έλληναςμη-Ορθόδοξος; Μετά την αντίδραση στοόνομα, η δεύτερη είναι στη θρησκεία.(Του είπα να βγάλει νέα ταυτότητα). Τονθεωρούν ξένο πράκτορα, κατάσκοπο τουΠάπα, υπεύθυνο για όλα τα αμαρτήματατου Βατικανού. Στο στρατό τον είχανεεξαιρέσει από την προσευχή. Όταν ρώτησε,τον κοίταξαν με απορία: «Μα είσαστε κιεσείς Χριστιανοί;».

Βέβαια δεν θαμπορούσε ποτέ να υπηρετήσει σε σοβαρήδημόσια θέση. Δικαστής, καθηγητής,στρατιωτικός, αστυνομικός - απαπά.Υπάρχουν μεγάλα κόμματα που δεν δέχονταιως μέλη καθολικούς. Μπορεί οι Αμερικάνοινα έβγαλαν πριν από δεκαετίες καθολικόΠρόεδρο (τον Κένεντι) και τώρα μαύρο -αλλά αυτοί είναι αμερικανάκια. Εδώ δενθα υπήρχε τέτοια πιθανότητα.

Ο φίλος μου οΒαλεντίνος νιώθει -και σωστά- πολίτηςδεύτερης κατηγορίας.

Νομίζουμε πωςαυτό αφορά μόνο τους τσιγγάνους, τουςμετανάστες, τους μουσουλμάνους και τουςχιλιαστές - όμως και οι χριστιανοί τηςπαγκόσμια μεγαλύτερης χριστιανικήςεκκλησίας στον τόπο μας δεν έχουν βασικάανθρώπινα δικαιώματα. Η εκκλησία τουςδεν έχει καν νομική υπόσταση.

Τώρα θα μου πείτεπού τα θυμήθηκα όλα αυτά - εδώ γιορτάζουμετον έρωτα και την αγάπη με ροζ καρδούλες.Να, ο Άγιος Βαλεντίνος έφερε στη μνήμημου τον Ντίνο - κι αυτός με οδήγησε στηχώρα της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων.Πρώτη σε καταδίκες στο ΕυρωπαϊκόΔικαστήριο για παραβιάσεις θρησκευτικώνκαι ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Τέλος πάντων-εσείς γιορτάστε τον Άγιο Βαλεντίνο-κοιτάξτε μόνο μην ερωτευθείτε καθολικήκαι μετά έχετε μπλεξίματα...

0

ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ