ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΨΙ Νο28

½ κ. αμπελόφυλλα βάζου

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 600 γρ. γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό πλήρες
  • 200 γρ. πηχτόγαλο Χανίων
  • 250 γρ. φέτα Καλαβρύτων τριμμένη
  • 1 μάτσακι άνηθος ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε τα αμπελόφυλλα ώστε να βγαίνουν και έξω από τη στεφάνη του ταψιού.
  2. Απλώνουμε καλά τη γέμιση και καλύπτουμε την επιφάνεια με αμπελόφυλλα.
  3. Λαδώνουμε τα αμπελόφυλλα, γυρίζουμε προς τα μέσα αυτά που περισσεύουν και σφραγίζουμε την πίτα.
  4. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα βρεγμένη και αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
  6. Δύο λεπτά πριν από το τέλος αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε την πίτα ξεσκέπαστη.

 

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο Κιουζίν (Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι).

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα