ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. φύλλα κόλιανδρου
  • 175 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. κολοκυθόσπορος
  • 35 γρ. παρμεζάνα
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
  • Μια πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε στο μούλτι πρώτα τα φύλλα κόλιανδρου και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί ένας πηχτός πολτός. Εξωτικό πέστο που ταιριάζει με ψάρι ψητό στη σχάρα, καλαμάρι και γαρίδες. Ακόμα και ένα ψητό κοτόπουλο θα εξυψωθεί γευστικά αν του προσθέσουμε μια κουταλιά πέστο κόλιανδρου.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Aleria.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα