ΥΛΙΚΑ

  • 40 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 5-6 σταγόνες ξίδι
  • 2 κ.σ. χυμός ντομάτας
  • 20 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 2 αυγά τηγανητά σε ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

  • 1 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. χυμός λεμόνι
  • 1 κ.γ. τσίλι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με αλάτι, πιπέρι, ξίδι και χυμό ντομάτας και πλάθουμε δύο μεγάλα μπιφτέκια.
  2. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά με βούτυρο τηγανίζουμε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές για 8 έως 10 λεπτά.
  3. Σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα αβοκάντο μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή.
  4. Σερβίρουμε το μπιφτέκι επάνω το τηγανητό αυγό μάτι, δίπλα την κρέμα αβοκάντο και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές κομμένες σε μέγεθος σπιρτόξυλου.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Papillon στο Νέο Ψυχικό.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα