ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε χοντρό ζάρι
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 1 κλωνάρι σέλερι σε φέτες
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 100 γρ. ξινόχοντρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μέτριες μελιτζάνες
  • 2 λίτρα ζωμός μοσχαρίσιος ή νερό με 2 κύβους βοδινού
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε το μοσχάρι και το ξαφρίζουμε. Αν θέλουμε πιο ελαφριά γεύση, το μεταφέρουμε σε άλλη κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου.
  2. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε.
  3. Αφού αλείψουμε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο, τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε φούρνο, στους 180°C για 40 λεπτά, και μετά τις κόβουμε σε κύβους.
  4. Όταν το κρέας μαλακώσει, ρίχνουμε τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη μελιτζάνα και τον ξινόχοντρο μέχρι να βράσει κι αυτός.
  5. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με τη φρέσκια ρίγανη και το μπούκοβο.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα