ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. βούτυρο πρόβειο
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 340 γρ. αλεύρι
  • 60 γρ. χαρουπάλευρο
  • 140 γρ. αμύγδαλα
  • 200 γρ. σοκολάτα Υγείας
  • 20 γρ. ανθόνερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για περίπου 25-30 λεπτά το βούτυρο καλά μέχρι να αφρατέψει.
  2. Ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη, μετά τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα και στη συνέχεια τα δύο είδη αλευριού.
  3. Μετά προσθέτουμε τη σοκολάτα και στο τέλος το ανθόνερο.
  4. Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου του μίξερ είναι έτοιμη.
  5. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες τον 15-20 γρ. και τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C° για 25-30 λεπτά.
  7. Όταν βγουν από τον φούρνο, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους ρίχνουμε στην άχνη.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα