ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

  • 570 γρ. βούτυρο
  • 570 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 570 γρ πούδρα φουντουκιού
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 310 γρ. αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την άχνη, την πούδρα φουντουκιού και το κορν φλάουρ, χωρίς να τα διογκώσουμε, και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά.
  2. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 20x30cm επάνω σε φύλλο αντικολλητικό.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

ΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΦΕ

  • 460 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 45 γρ. γλυκόζη
  • 315 γρ. σοκολάτα λευκή
  • 695 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 85 γρ. κόκκοι καφέ
  • 5 γρ. Nescafé

ΕΚΤΕΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα 460 γρ. κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη και μουσκεύουμε τους κόκκους καφέ και τον Νescafé για 10 λεπτά.
  2. Σουρώνουμε και ρίχνουμε το βραστό μείγμα στη λειωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος ρευστή και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ και αφήνουμε να πήξει.
  4. Χτυπάμε με σύρμα στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ CREMEUX PRALINE

  • 16 γρ. γάλα
  • 57 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 γρ.ζελατίνη
  • 114 γρ. πραλίνα φουντουκιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη μαλακωμένη σε κρύο νερό ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  2. Προσθέτουμε την πραλίνα και τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
  3. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

  1. Κόβουμε στις διαστάσεις της φόρμας κορμού που έχουμε επιλέξει το ψημένο κέικ φουντουκιού.
  2. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ρίχνουμε το κρεμέ πραλίνας φουντουκιού και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
  3. Προσθέτουμε τη σαντιγί καφέ μέχρι τα 2/3 της φόρμας και κλείνουμε με το παγωμένο κέικ φουντουκιού με την κρέμα πραλίνας.
  4. Αφήνουμε να παγώσει καλά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Wine Library του GB Corner.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα