ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά ποσέ
  • 1 ψωμί μπριός
  • 2-3 κ.σ. μπέικον ψημένο και ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Τσάιβς ψιλοκομμένο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ ΟΛΑΝΤΕΖ

  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • ξύσμα και χυμός από ½ μοσχολέμονο
  • μία πρέζα εστραγκόν αποξηραμένο 
  • αλάτι, πιπέρι
  • βούτυρο κλαριφιέ (ζεσταίνουμε το βούτυρο και παίρνουμε το καθαρό βούτυρο που μένει στην επιφάνεια).

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, εκτός από το βούτυρο, και όταν ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε στο μείγμα το βούτυρο μέχρι να δέσει η σος.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανοίγουμε το ψωμί σε δύο μέρη και επάνω τους τοποθετούμε από ένα αυγό ποσέ.
  2. Προσθέτουμε το τραγανό μπέικον, το τσάιβς και ρίχνουμε από μια γενναία κουταλιά σος και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Σερβίρουμε αμέσως.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα