ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. βουβαλίσιος τραχανάς
 - 200 γρ. βουβαλίσιος καβουρμάς
 - 1 κρεμμύδι ξερό
 - 1 καρότο
 - 1/3 πράσο
 - 2 κ.σ. στακοβούτυρο
 - 1 κ.σ. σχινόπρασο ψιλοκομμένο
 - 1 ώριμη ντομάτα
 - 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
 - 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό και ένας κύβο λαχανικών
 - 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
 - Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το καρότο και το πράσο κομμένα σε μικρούς κύβους και μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε τον τραχανά.
 - Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
 - Μόλις απορροφηθεί, ρίχνουμε τον ζωμό και την ντομάτα κομμένη σε κυβάκια.
 - Βράζουμε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσει ο τραχανάς.
 - Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον καβουρμά και τον σπάμε σε κομμάτια μέχρι να βγάλει το δικό του λίπος και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
 - Όταν ο τραχανάς είναι έτοιμος, προσθέτουμε λιωμένο το στακοβούτυρο, το σχινόπρασο και τη μισή ποσότητα της φέτας, θρυμματισμένη.
 - Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα, προσθέτοντας λίγο καβουρμά, την υπόλοιπη φέτα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
 
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα
 
 
 
 
 
 
 