ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος περασμένος 2 φορές
  • 3-4 φέτες ψίχα από ψωμί ζυμωτό
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 αυγό
  • 2 σφηνάκια ούζο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Αλεύρι για τηγάνισμα
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό κι ένα σφηνάκι ούζο και μετά το στύβουμε καλά.
  2. Σε λεκάνη προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Αφήνουμε τη λεκάνη στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί ο κιμάς.
  4. Πλάθουμε τον κιμά σε μπάλες, τις οποίες αλευρώνουμε και τηγανίζουμε από όλες τις μεριές σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  5. Συνοδεύουμε τους κεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού ενισχυμένη με ούζο και κύμινο ή πατάτες τηγανητές.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Mono» στην Πλάκα
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα