ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1+1 κουταλάκι χυμός λεμόνι
  • 2 φέτες ψωμί
  • 2 φέτες μπέικον ωμοπλάτης, όχι καπνισμένο
  • 250 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 1/2 κρεμμύδι καθαρισμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένο
  • 1 κουταλιά έτοιμη μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά κάππαρη χοντροκομμένη
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αρχικά ετοιμάζουμε τη σάλτσα με το σπανάκι. Βάζουμε το βούτυρο σε μικρό τηγάνι και σοτάρουμε το σπανάκι μαζί με το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για πέντε λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τυρί και 1/2 κουταλάκι χυμό λεμόνι.
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει τη μορφή κρέμας.
  4. Αλείφουμε δύο κομμάτια μεμβράνης περιτυλίγματος φαγητού με λίγο ελαιόλαδο και σπάμε ένα αυγό στο κέντρο του κάθε κομματιού.
  5. Μαζεύουμε τις άκρες της μεμβράνης και τυλίγουμε καλά το κάθε αυγό.
  6. Βάζουμε τα αυγά μαζί με τη μεμβράνη σε νερό που βράζει για τέσσερα λεπτά, τα βγάζουμε και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
  7. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με 1/2 κουταλάκι χυμό λεμόνι και την κάππαρη.
  8. Ζεσταίνουμε στον φούρνο το ψωμί και το μπέικον.
  9. Βάζουμε σε πιάτο το ψωμί και το αλείφουμε με λίγη από την κρέμα σπανάκι.
  10. Πάνω στην κρέμα τοποθετούμε ένα κομμάτι μπέικον και από πάνω το αυγό.
  11. Γαρνίρουμε με μια κουταλιά από το μείγμα της μαγιονέζας.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα