Πώς σε επέλεξαν για το βιντεοκλίπ ;

Χτύπησε μια βροχερή μέρα το τηλέφωνο και ήταν οι Mitch Kalisa και Somayeh Jo, σκηνοθέτες του βίντεο. Μου είπαν ότι με είδαν στο Casting Call Pro και μου περιέγραψαν τι είχαν στο μυαλό τους για το βίντεο. Το story ακολουθεί έναν ζωγράφο που ζει σ’ έναν ασπρόμαυρο κόσμο κι έχει πέσει σε τέλμα λόγω του ότι δεν βρίσκει πουθενά κάτι που να τον εμπνέει. Ξαφνικά, αρχίζει να βιώνει μιασουρεαλιστική, αλλόκοτη μεταμόρφωση, πρώτα απ’ όλα πάνω του, καθώς κύτταρο-κύτταρο όλο του το σώμα γεμίζει χρώμα. Και αυτό είναι κάτι που τον φρικάρει. Το τι θα γινόταν μετά το ανέβασμα του βίντεο δεν το είχα φανταστεί, γιατί έχει γίνει μοναδική παραγωγή. Θυμίζει λίγο ένα νουάρ παραμύθι.

 

Πώς έγιναν τα σπέσιαλ εφέ;

Αυτό είναι μυστικό που κρατάει μόνο ο Semi Ingle. Αν ήξερα πως το έκανε, θα έβαζα κι εγώ χρώμα σε όλες τις ασπρόμαυρες στιγμές μου.

 

Σε κάποια φάση έχω την εντύπωση ότι εμφανίζεται και μια ελληνική σημαία ως γκράφιτι σ’ έναν τοίχο. Ήταν μια τυχαία ή μια συνειδητή εμφάνιση;

Το ξεχωριστό σε αυτό το βίντεο είναι ότι, με τη δύναμη του χρώματος, ζωντανεύει την κοιμισμένη φαντασία μας. Μπορεί να είδες κάτι που μοιάζει με σημαία, αλλά μπορεί και να μην είναι... Ξαναδές το.

 

Δεν είναι λίγο βαρετά τα καινούργια τραγούδια των Sigur Ros;

Οι Sigur Ros έχουν έναν ήχο που δεν μπορείς να αγνοήσεις εύκολα. Οι οπαδοί τους τούς ακολουθούν  σε όλο τον κόσμο και τους λατρεύουν με μανία. Εγώ δεν τους γνώριζα πριν, αλλά μόλις άκουσα την μουσική τους έγινα φανατικός.

 

Τι κάνεις στην Αγγλία; Γιατί έφυγες από την Ελλάδα;

Στην Αγγλία κάνω αυτό που πάντα ήθελα: δουλεύω ως ηθοποιός. Ευτυχώς κάνω αρκετά και διαφορετικά πράγματα που με κρατούν σε εγρήγορση: από θέατρο μέχρι βιντεοκλίπ και από διαφημίσεις μέχρι ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους. Το πιο πρόσφατο πρότζεκτ που συμμετείχα ήταν η μικρού μήκους A very european breakup, μια κωμική απόπειρα να ενωθούν δύο κατά τα φαινόμενα αταίριαστα πράγματα: ο έρωτας και οι ευαίσθητες ευρωπαϊκές σχέσεις. Έχει ανεβεί στο YouTube μόλις 2 εβδομάδες κι έχει 300.000 views. Στην ταινία κάνω τον Γκρέκο, έναν free spirit Ελληνα που είναι παντρεμένος με μια Γερμανίδα. Έρχεται και σίκουελ, πολύ σύντομα.

 

Ποιο είναι το καλύτερο και ποιο το χειρότερο πράγμα που έχεις ακούσει ως Έλληνας στην Αγγλία;

Το καλύτερο είναι ότι είμαστε μαχητικός λαός και ότι η ιστορία έχει δείξει πως έχουμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες - και δεν έχουν άδικο. Το χειρότερο δεν θέλω να σ’ το πω, γιατί δεν μου αρέσει να αναπαράγω τα χειρότερα.