Ποια είναι η εικόνα που έχετε για την απόλυτη ευτυχία;  Το κενό, μόνο που δεν υπάρχει κενό, ψάχνω μανιωδώς και δεν το βρίσκω.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας; Το κενό στο ανσανσέρ.

Ποιο εν ζωή πρόσωπο εκτιμάτε περισσότερο; Την συντροφό μου, με γλύτωσε από την τρέλλα.
Σε ποιο πράγμα προδώσατε τον εαυτό σας και μετανιώνετε περισσότερο γι’ αυτό;  Ο καναπές, μετανιώνω που γερνάω
Για ποια προδοσία του εαυτού τους οικτίρετε τους άλλους; Κανέναν δεν οικτίρω, ο Οιδίποδας έβαλε τα χέρια του κι έβγαλε μόνος του τα μάτια του, κι ας ήταν στημένο το παιχνίδι από τους Θεούς κι η Τράπουλα από τα πριν μοιρασμένη από τις μοίρες.
Ποιο εν ζωή πρόσωπο σιχαίνεστε περισσότερο; Τον ρουφιάνο, το ξεπουλητάρ.
Ποιο είναι το αγαπημένο σας απόφθεγμα; Να ονειρεύεσαι όμως να μη σε καταπίνει το όνειρο.
Τι νοσταλγείτε περισσότερο; Τα δεκαοκτώ μου χρόνια.
Ποιο είναι το πιο εξωφρενικό πράγμα που έχετε κάνει;  Όταν μπήκα χωρίς φράγκο στο Ματζικ Μπας κι έφτασα μέχρι Τεχεράνη.
Ποιο είναι το αγαπημένο σας ταξίδι; Στο χρόνο μπρος -πίσω.
Ποια θεωρείτε την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;  Την αγνότητα της ψυχής που τελικά είναι φόβος, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω.
Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σας; Γερνάω και δεν το θέλω.
Ποιο χαρακτηριστικό προτιμάτε περισσότερο σε κάποιον;  Την αποτελεσματικότητα , τα άντερα, την καλή ψυχή.
Τι θεωρείτε πιο σημαντικό στους φίλους σας;  Είχα φίλους , τους έφαγε ο χρόνος κρόνος κι η μαρμάγκα, τώρα έχω μόνο καλή παρέα, χαβαλέ, γήπεδο και συνάξεις και τους ήρωες από τις σελίδες μου.
Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σας έχουν δώσει; Ότι η συμβουλή έιναι τσάμπα γι αυτό την έχουν όλοι εύκολοδώρητη.
Πότε κλάψατε για τελευταία φορά; Στερέψαν τα δάκρυα Στέλλα , δεν ονειρεύομαι πιά ότι κλαίω.
 Ποιος είναι ο μεγαλύτερος μύθος για τη διασημότητα; Στην τουαλέττα όλοι οι κώλοι ίδιοι είναι.
Διαλέξτε πέντε λέξεις που περιγράφουν τον εαυτό σας; Γράφω, γλυτώνω, την τρέλλα, γήπεδο, ζω.
Ποιοι είναι οι δύο καλύτεροί σας φίλοι;  Η γυναίκα μου κι η κόρη μου.
Ποια μουσική θα θέλατε να παίξουν στην κηδεία σας; Το Μπέλα Τσάο.
Τι θεωρείτε ως έσχατο βαθμό δυστυχίας; Η δυστυχία είναι σαν το άπειρο, δεν μετριέται. Την βιώνεις μα πάλι δεν μπορείς να την μετρήσεις.
Πού θα θέλατε να ζείτε; Έδώ.
Ποια είναι η αγαπημένη σας απασχόληση;  Το γράψιμο κάθε ώρα κάθε στιγμή ακόμη και χωρίς μολύβι η πληκτρολόγιο, με τον ψίθυρο κι αυτό είναι η κατάρα μου.
Σε ποιες περιπτώσεις λέτε ψέματα; Και το ψέμα που θα πεις την αλήθεια σου εκφράζει, δεν υπάρχει ψέμα.
Τι απεχθάνεστε περισσότερο στην εμφάνισή σας; Δεν με προσέχω για να ξέρω.
Ποιες λέξεις ή φράσεις χρησιμοποιείτε υπερβολικά; …Πάντα άρρωστοι με τον Ολυμπιακό.
Τι ή ποιον αγαπάτε περισσότερο στη ζωή σας;  Την οικογένειά μου.
Για ποιο πράγμα μετανιώνετε περισσότερο; Μην κλαις για το γάλα που χύθηκε, κοίτα πώς το πίνει ο ποντικός και το χαίρεται, βάλε καινούργιο ποτήρι.
Πότε και πού υπήρξατε ευτυχισμένος;  Η καραφλή γυναίκα τα μαλλιά της τα λένε ευτυχία, μπορείς να πιάσεις την τούφα της; Περνάς καλά, περνάς άσκημα , ζεις, μαθαίνεις, προσπαθείς, στιγμές αγαπάς στιγμές μισείς, καλή ψυχή νάχουμε,αυτά!
Ποιο ταλέντο θα θέλατε να είχατε;  Της αφθαρσίας, να αγγίζω όσους αγαπώ και να έσονται άφθαρτοι κι αυτούς ακόμη που τους πήρε ο χρόνος να τους φέρνω πίσω άφθαρτους, να τα λέμε, να πίνουμε…
Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας συγγραφείς; Ο Σοφοκλής που γεννήθηκε στον Κολωνό, ο Γκαίτε που τα έβαλε με τη φθορά , ο Ντος Πάσος κι ο Τσιφόρος κι ο Ψαθάς κι ο Χάκκας ,ο Εγγονόπουλος κι ο Καμύ.
Ποιος είναι ο αγαπημένος σας  φανταστικός ήρωας; Ο Περσέας που νίκησε το θηρίο και πήρε την Αδρομέδα καβάλα στον Πήγασο και χάθηκαν ψηλά στο στερέωμα, μόνος σκοπός του ταξιδιού τ’ άστρα.
Ποιοι είναι οι πραγματικοί ήρωες σας; Αυτοί που τως τρώει το κάθε μέρα το μαγκανοπήγαδο, νάχουν να πληρώσουν τα δίδακτρα, το νοίκι, τα όνειρα του παιδιού που τους κοιτάει με απορία και τα ζητάει να τάχει όλα, γιατί όλα τα βλέπει κι αυτοί άντρες γυναίκες , σφίγουν τα δόντια και προχωρούν τη ζωή πιο πέρα.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας ονόματα; Αχ βρε Θανάση για έν Α έχασες την Αθανασία.
Τι απεχθάνεστε περισσότερο; Τη ρουφιανιά, τα πουλητάρια.
Ποια είναι η παρούσα διανοητική σας κατάσταση; Την κρίνω ευπρεπώς μελαγχολική και αισιόδοξη ότι θα βρω το Αθάνατο Νερό.
Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στον εαυτό σας, τι θα ήταν αυτό;  Σας είπα, η τράπουλα είναι από τα πριν μοιρασμένη,όμως θάθελα να άλλαζα τους άσους από τα χέρια της Μοίρας να τους έπαιρνα εγώ, εγώ να ορίζω τη μοίρα μου.
Aν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στην οικογένεια σας, τι θα ήταν αυτό; Να τους εξαφανίσω τους φόβους τους, τις ανασφάλειες τους, συννεφάκι ροζ και όμορφο η ψυχούλα τους νά 'ναι.
Ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερή σας επιτυχία; Αυτή που δεν ξέρω.
Αν μπορούσατε να διαλέξετε πώς να επιστρέψετε στη ζωή, τι θα θέλετε να είστε; Να επιστρέφω όποτε γουστάρω, να δραπετεύω από τον Άδη όποτε μου κάνει κέφι,να ντύνομαι ξανά το φθαρτό μου σαρκίο και να αλητεύω χωρίς τελειωμό κι όταν με ξαναπίανει η απόχη του Μπόγια Χάρου να μη μενιάζει αφού θα ξέρω πως όποτε μου κάνει κέφι θα επιστρέφω, φθαρτός, ελατωματικός μα πάνω απόλα ζωντανός.

 

i Ο Θανάσης Σκρουμπέλος είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Άυτές τις μέρες επανεκδόθηκε το μυθιστόρημά του που αφορά τον εμφύλιο «Μπέλα Τσάο». Ετοιμάζει μια νέα παράσταση-πρόζα μεσαιωνικά τραγούδια- στην προγονική γή, η οποια θα έιναι έτοιμη το καλοκαίρι.