Ένα περιοδικό για τους νέους δημιουργούς της πόλης

Ένα περιοδικό για τους νέους δημιουργούς της πόλης Facebook Twitter
0

Ένα περιοδικό για τους νέους δημιουργούς της πόλης Facebook Twitter
Το να βγάλω το δικό μου περιοδικό ήταν πάντα όνειρο ζωής...

Πες μας δυο λόγια για το περιοδικό. Ποια θα είναι η θεματική του;

Το Neon Raum Magazine είναι μια 16σέλιδη έκδοση που θα κυκλοφορεί κάθε μήνα δωρεάν σε 2.000 αντίτυπα σε διάφορα κεντρικά σημεία στην Αθήνα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις (Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Βαρκελώνη). Θα προσπαθήσουμε να είναι όσο πιο urban και φρέσκο γίνεται, με έμφαση στους νέους δημιουργούς και καλλιτέχνες της πόλης μας. Κάθε τεύχος θα αποτελείται από ένα editorial στο οποίο θα παρουσιάζουμε ένα πρόσωπο της πόλης που μας εμπνέει, καθώς και τα αγαπημένα μας ρούχα, αξεσουάρ και αντικείμενα design των εγχώριων καλλιτεχνών που προτιμάμε.

Θέλω το περιοδικό αυτό να αποτελεί έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των νέων δημιουργών και του κοινού. Η Αθήνα έχει πολλά ταλέντα, τα οποία είναι χαμένα στον κόσμο του Διαδικτύου και της παραπληροφόρησης και αξίζουν την προσοχή μας.

Ποιος είναι ο στόχος σου;

Θέλω το περιοδικό αυτό να αποτελεί έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των νέων δημιουργών και του κοινού. Η Αθήνα έχει πολλά ταλέντα, τα οποία είναι χαμένα στον κόσμο του Διαδικτύου και της παραπληροφόρησης και αξίζουν την προσοχή μας. Θα ήθελα, λοιπόν, το Neon Raum Magazine να φέρει τη νέα γενιά δημιουργών πιο κοντά στο κοινό. Αυτή, άλλωστε, ήταν και η ιδέα του Neon Raum εξαρχής. Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο που κάποιος θα μπορούσε να επισκεφτεί για να δει από κοντά ποιοι είναι οι νέοι σχεδιαστές της χώρας μας και τι έχουν να προτείνουν. Το περιοδικό, λοιπόν, θα μεταφέρει σε ένα μεγαλύτερο κοινό αυτή την ιδέα.

Πώς σου ήρθε η ιδέα να κάνεις περιοδικό; Δεν πεθαίνουν τα περισσότερα;
Το να βγάλω το δικό μου περιοδικό ήταν πάντα όνειρο ζωής. Πιστεύω πως τα περιοδικά δεν πρόκειται να πεθάνουν ποτέ. Σίγουρα έχουν αλλάξει πολύ και πρόκειται ν' αλλάξουν ακόμη περισσότερο. Όμως δεν πιστεύω ότι αυτό είναι κακό. Το χαρτί σίγουρα έχει και θα έχει παραπάνω δύναμη από το Ίντερνετ.

Ένα περιοδικό για τους νέους δημιουργούς της πόλης Facebook Twitter
Πιστεύω πως τα περιοδικά δεν πρόκειται να πεθάνουν ποτέ. Σίγουρα έχουν αλλάξει πολύ και πρόκειται ν' αλλάξουν ακόμη περισσότερο. Όμως δεν πιστεύω ότι αυτό είναι κακό...

Θα έχει συνεργασίες;

Κάθε μήνα το τελευταίο δισέλιδο του περιοδικού θα είναι αφιερωμένο σε νέους φωτογράφους και καλλιτεχνικές ομάδες. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τη δουλειά τους και εμείς θα την παρουσιάζουμε. Πέρα από αυτό, επιδιώκω να συνεργαστούμε με όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται στην παραγωγή του περιοδικού. Πολλοί στυλίστες και hair & make up artists έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους και αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Επιπλέον, είμαστε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις και ψάχνουμε συνέχεια καινούργιους συνεργάτες, οπότε, αν κάποιος έχει μια ενδιαφέρουσα ιδέα, δεν έχει παρά να επικοινωνήσει μ' εμάς.

Πού θα το βρούμε λοιπόν;

Σε πρώτη φάση θα το βρείτε στο six d.o.g.s την Πέμπτη 14 Μαΐου. Θα κάνουμε ένα μικρό πάρτι προς τιμήν του τεύχους 0. Τη μουσική θα επιλέξουμε εγώ, η Cat Black και οι Wrapped In Plastic

Συνεντεύξεις
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Στρατηγάκη: «Ο όρος γυναικοκτονία πρέπει να εξεταστεί υπερκομματικά»

Κοινωνική Πολιτική / Μαρία Στρατηγάκη: «Ο όρος γυναικοκτονία πρέπει να εξεταστεί υπερκομματικά»

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου μιλά στη LIFO για την αναβάθμιση των Σπουδών Φύλου στο ελληνικό πανεπιστήμιο και απαντά στα φλέγοντα έμφυλα ζητήματα των καιρών.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Άννα Φραγκουδάκη: «Έλληνες γινόμαστε, δεν γεννιόμαστε»

Βιβλίο / Άννα Φραγκουδάκη: «Έλληνες γινόμαστε, δεν γεννιόμαστε»

Η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας μιλά, με αφορμή το νέο της βιβλίο, για τον «ορατό και αόρατο ρατσισμό», τους βολικούς εθνικούς μύθους αλλά και τον «ακροδεξιό ανδρισμό από ατσάλι».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ουρανία Κάππου: Μια ξεχωριστή δασκάλα στην άκρη του Αιγαίου

Θέματα / Ουρανία Κάππου: Μια ξεχωριστή δασκάλα στην άκρη του Αιγαίου

Η βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών εκπαιδευτικός μιλά για την εμπειρία της ως δασκάλα στο δημοτικό σχολείο της Θύμαινας, και περιγράφει τις δυσκολίες και τις πολύτιμες στιγμές της ζωής στην παραμεθόριο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μια δικαίωση που άργησε αλλά που ήταν και παραμένει μονόδρομος για τον Μανώλη Κυπραίο

Συνέντευξη / Μια δικαίωση που άργησε για τον Μανώλη Κυπραίο

Ο δημοσιογράφος που έχασε την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης των ΜΑΤ το 2011 στο Σύνταγμα, και ζει πλέον με αναπηρική σύνταξη, κέρδισε την έφεση που άσκησε το ελληνικό Δημόσιο κατά της πρωτόδικης απόφασης που τον δικαίωνε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πίτερ Τάτσελ

Lgbtqi+ / Πίτερ Τάτσελ: «Ήρθε καιρός να αμφισβητήσουμε τα έμφυλα στερεότυπα»

Λίγο καιρό μετά την εντυπωσιακή διαμαρτυρία του στην Ντόχα, πρωτεύουσα του μουντιαλικού Κατάρ, ο περιώνυμος ακτιβιστής μιλά στη LiFO γι’ αυτήν τη συνωμοτική επιχείρηση-αστραπή, για την προσωπική του πορεία και για την εξέλιξη του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ

Συνεντεύξεις / «Πόθεν έσχες; Το σύστημα είναι τρύπιο!»

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου μιλά στη LiFO για την εμπειρία της ως πρoέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Περιουσιακών Δηλώσεων της Βουλής το καλοκαίρι του 2015 και για τις πιέσεις που δέχτηκε τότε, αλλά δεν ενέδωσε.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Νίκη Λυμπεράκη: Πάντα έχω στον νου μου ότι με ακούει μια γυναίκα που κακοποιείται

Συνεντεύξεις / Νίκη Λυμπεράκη: «Πάντα έχω στον νου μου ότι με ακούει μια γυναίκα που κακοποιείται»

Η δημοσιογράφος μιλά στη Χριστίνα Γαλανοπούλου για την προβληματική δημοσιογραφική γλώσσα, όταν αυτή περιγράφει έμφυλα εγκλήματα, για όσα μπορούν να αλλάξουν και για την εκπομπή της «Μεγάλη Εικόνα».
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Κώστας Χατζής

Οι Αθηναίοι / Κώστας Χατζής: «Ο Χατζιδάκις ήταν ο πιο λεβέντης απ' όλους»

Πάντα προσηνής και ακμαιότατος στα 86 του, ο αγαπητός καλλιτέχνης μάς αφηγήθηκε τις στιγμές που σημάδεψαν την πολυκύμαντη ζωή του και την περιπετειώδη πορεία του στην ελληνική μουσική σκηνή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Αρτούρο Ροντρίγκεζ: «Ελπίδα αλλά και δοκιμασία για τη Βραζιλία και την Αριστερά η εκλογή Λούλα»

Διεθνή / Οι ελπίδες και οι φόβοι από την εκλογή Λούλα

Ο Αρτούρο Ροντρίγκεζ, ένας ελληνόφωνος Ισπανός ακαδημαϊκός που διδάσκει σε Πανεπιστήμιο της Βραζιλίας, σχολιάζει τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, την κατάσταση στη χώρα και τους δύο υποψήφιους που διεκδίκησαν την προεδρία της τρίτης μεγαλύτερης δημοκρατίας του κόσμου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στέλλα Κάσδαγλη: Το μοίρασμα των υποχρεώσεων μέσα στην οικογένεια ξεκινά από νωρίς - ampa

Συνεντεύξεις / Στέλλα Κάσδαγλη: Το μοίρασμα των υποχρεώσεων μέσα στην οικογένεια ξεκινά από νωρίς

Η συγγραφέας και συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women On Top μιλά για το φαινόμενο της "2ης βάρδιας" και προσεγγίζει λύσεις που βοηθούν τις γυναίκες
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ Ντέιμον Γκάλγκουτ: «Το βιβλίο μου ήταν ένα είδος εξορκισμού και ψυχοθεραπείας για μένα»

Βιβλίο / Ντέιμον Γκάλγκουτ: «Η λευκή Νότια Αφρική δεν φαντάζεται ποτέ τη ζωή των μαύρων συμπολιτών της»

Ο Νοτιοαφρικανός νικητής του περσινού βραβείου Booker επισκέφθηκε την Αθήνα και μίλησε στη LiFO για τις αντιφάσεις της χώρας του και για τα βιώματα που τον εμπνέουν και ξεπηδούν στο πλούσιο συγγραφικό του έργο.
ΒΕΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ