8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
0

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Che στον Πειραιά

Με άρωμα Λατινικής Αμερικής

Το new entry της γαστρονονικής σκηνής του Πειραιά αποπνέει έντονο άρωμα χασιέντας. Σε ένα διατηρητέο κτίριο μια εντυπωσιακή τοιχογραφία με τη Φρίντα Κάλο και το χαρακτηριστικό σομόν της Σάντα Φε, οι ζωγραφισμένοι κάκτοι που διατρέχουν τον τοίχο της αυλής και τα τροπικά φυτά της σε ταξιδεύουν στη Λατινική Αμερική.

Che, Καραΐσκου 151, Πειραιάς

Tiki Bar Athens

Το κλασικό exotic punk στέκι

Η σταθερή εξωτική αξία στην αθηναϊκή νύχτα είναι το Tiki Bar Athens, στην οδό Φαλήρου. Η exotic punk αισθητική του είναι αποτέλεσμα ρετρό επιρροών και χαβανέζικων στοιχείων. Πίνακες του Γκογκέν, πόστερ από ταινίες της δεκαετίας του '60 και του '70 αλλά και φωτογραφίες πολλών pin up girls και μάσκες του θεού Tiki κοσμούν τους κόκκινους τοίχους του μπαρ. Λεοπάρ και μπαμπού λεπτομέρειες στην επίπλωση απογειώνουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του μπαρ με τα εμπνευσμένα κοκτέιλ.

Tiki, Φαλήρου 15, Κουκάκι

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Η σταθερή εξωτική αξία στην αθηναϊκή νύχτα είναι το Tiki Bar Athens

Κίτρινος Σκίουρος από τη Βραζιλία

Με πολύχρωμη και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρά απευθείας από το Ρίο, ο Κίτρινος Σκίουρος σε ένα μικρό δρομάκι πλάι ακριβώς στο άλσος Ιλισίων είναι πασίγνωστος για τα αυθεντικά βραζιλιάνικα πιάτα του και τα ποτά που αναδεικνύουν μια βαθιά γνώση της ξεχωριστής κι εξωτικής αυτής κουλτούρας, μια και η σεφ είναι γέννημα-θρέμμα της.

Κίτρινος Σκίουρος, Δημητρέσσα 21, Ιλίσια

Big Kahuna

To «μεγάλο κύμα» γεύσης στον Κεραμεικό

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Στο Big Kahuna είναι σα να βρίσκεσαι σε μια caribbean καλύβα

H φανταστική αλυσίδα μπεργκεράδικων που εμφανίζεται σε τέσσερις ταινίες του Tarantino έδωσε το όνομά της στο γευστικό πρότζεκτ των Kahuna Broz που πλέον έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο για χρόνια συνεργείο αυτοκινήτων στη οδό Σαλαμίνος στον Κεραμεικό, το οποίο και μεταμορφώθηκε σε caribbean καλύβα. Εκεί θα γευτείτε το μπέργκερ που τους έκανε διάσημους, το περίφημο «Ρredator», με patty από φιλέτο κροκόδειλου.

The Big Kahuna, Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός


Το γκράφιτι του Martinez στα Εξάρχεια

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Το γκράφιτι του Martinez

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά street art έργα της Αθήνας είναι το τοπίο ζούγκλας που έχει δημιουργήσει ο Ελληνοαμερικανός Alex Martinez σε κτίριο στη γωνία Σουλτάνη και Σολωμού στα Εξάρχεια, μετατρέποντας το γκρίζο αστικό τοπίο σε τροπική όαση.

Σουλτάνη & Σολωμού, Εξάρχεια

ΠαΡοΤ

Φτερουγίζει στο Παγκράτι

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
ΠαΡοΤ

Με μια μεγάλη ταπετσαρία γεμάτη παπαγάλους που δικαιώνουν το όνομά του δεσπόζει στον εξίσου εξωτικό και όμορφο πεζόδρομο της Τιμοθέου στο Παγκράτι. Σερβίρει εξωτικά και πολύχρωμα κοκτέιλ.

ΠαΡοΤ, Τιμοθέου 7, Παγκράτι

Dos Hermanos

Το Αυθεντικό

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Dos Hermanos

Από το 1992, το Dos Hermanos στην Κηφισιά μάς συστήνει στη γεμάτη αντιθέσεις αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα. Παραδοσιακά μεξικάνικα πιάτα από κάθε γωνιά του Μεξικού και κορυφαία κοκτέιλ σε ένα cozy και γεμάτο χρώμα περιβάλλον.

Dos Hermanos, Κυριαζή 24, Κηφισιά

Pure Juice Bar

Τροπική όαση στο ποτήρι σου

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Από τα λαχταριστά smoothies του ξεχωρίζει το «Tropical Paradise».

Το πρώτο αυθεντικό juice bar της πόλης ξέρει να συνδυάζει τις κατάλληλες τροπικές γεύσεις, προσφέροντας παράλληλα τις πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές που υπάρχουν. Από τα λαχταριστά smoothies του ξεχωρίζει το «Tropical Paradise» με blueberries, φράουλες, μπανάνα, γάλα καρύδας (ή αμυγδάλου), μέλι, τριμμένη καρύδα, σπόρους chia και σκόνη από αποξηραμένα acai berries.

Pure Juice Bar, Σίνα 21, Κολωνάκι

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ