8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
0

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Che στον Πειραιά

Με άρωμα Λατινικής Αμερικής

Το new entry της γαστρονονικής σκηνής του Πειραιά αποπνέει έντονο άρωμα χασιέντας. Σε ένα διατηρητέο κτίριο μια εντυπωσιακή τοιχογραφία με τη Φρίντα Κάλο και το χαρακτηριστικό σομόν της Σάντα Φε, οι ζωγραφισμένοι κάκτοι που διατρέχουν τον τοίχο της αυλής και τα τροπικά φυτά της σε ταξιδεύουν στη Λατινική Αμερική.

Che, Καραΐσκου 151, Πειραιάς

Tiki Bar Athens

Το κλασικό exotic punk στέκι

Η σταθερή εξωτική αξία στην αθηναϊκή νύχτα είναι το Tiki Bar Athens, στην οδό Φαλήρου. Η exotic punk αισθητική του είναι αποτέλεσμα ρετρό επιρροών και χαβανέζικων στοιχείων. Πίνακες του Γκογκέν, πόστερ από ταινίες της δεκαετίας του '60 και του '70 αλλά και φωτογραφίες πολλών pin up girls και μάσκες του θεού Tiki κοσμούν τους κόκκινους τοίχους του μπαρ. Λεοπάρ και μπαμπού λεπτομέρειες στην επίπλωση απογειώνουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του μπαρ με τα εμπνευσμένα κοκτέιλ.

Tiki, Φαλήρου 15, Κουκάκι

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Η σταθερή εξωτική αξία στην αθηναϊκή νύχτα είναι το Tiki Bar Athens

Κίτρινος Σκίουρος από τη Βραζιλία

Με πολύχρωμη και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρά απευθείας από το Ρίο, ο Κίτρινος Σκίουρος σε ένα μικρό δρομάκι πλάι ακριβώς στο άλσος Ιλισίων είναι πασίγνωστος για τα αυθεντικά βραζιλιάνικα πιάτα του και τα ποτά που αναδεικνύουν μια βαθιά γνώση της ξεχωριστής κι εξωτικής αυτής κουλτούρας, μια και η σεφ είναι γέννημα-θρέμμα της.

Κίτρινος Σκίουρος, Δημητρέσσα 21, Ιλίσια

Big Kahuna

To «μεγάλο κύμα» γεύσης στον Κεραμεικό

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Στο Big Kahuna είναι σα να βρίσκεσαι σε μια caribbean καλύβα

H φανταστική αλυσίδα μπεργκεράδικων που εμφανίζεται σε τέσσερις ταινίες του Tarantino έδωσε το όνομά της στο γευστικό πρότζεκτ των Kahuna Broz που πλέον έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο για χρόνια συνεργείο αυτοκινήτων στη οδό Σαλαμίνος στον Κεραμεικό, το οποίο και μεταμορφώθηκε σε caribbean καλύβα. Εκεί θα γευτείτε το μπέργκερ που τους έκανε διάσημους, το περίφημο «Ρredator», με patty από φιλέτο κροκόδειλου.

The Big Kahuna, Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός


Το γκράφιτι του Martinez στα Εξάρχεια

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Το γκράφιτι του Martinez

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά street art έργα της Αθήνας είναι το τοπίο ζούγκλας που έχει δημιουργήσει ο Ελληνοαμερικανός Alex Martinez σε κτίριο στη γωνία Σουλτάνη και Σολωμού στα Εξάρχεια, μετατρέποντας το γκρίζο αστικό τοπίο σε τροπική όαση.

Σουλτάνη & Σολωμού, Εξάρχεια

ΠαΡοΤ

Φτερουγίζει στο Παγκράτι

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
ΠαΡοΤ

Με μια μεγάλη ταπετσαρία γεμάτη παπαγάλους που δικαιώνουν το όνομά του δεσπόζει στον εξίσου εξωτικό και όμορφο πεζόδρομο της Τιμοθέου στο Παγκράτι. Σερβίρει εξωτικά και πολύχρωμα κοκτέιλ.

ΠαΡοΤ, Τιμοθέου 7, Παγκράτι

Dos Hermanos

Το Αυθεντικό

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Dos Hermanos

Από το 1992, το Dos Hermanos στην Κηφισιά μάς συστήνει στη γεμάτη αντιθέσεις αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα. Παραδοσιακά μεξικάνικα πιάτα από κάθε γωνιά του Μεξικού και κορυφαία κοκτέιλ σε ένα cozy και γεμάτο χρώμα περιβάλλον.

Dos Hermanos, Κυριαζή 24, Κηφισιά

Pure Juice Bar

Τροπική όαση στο ποτήρι σου

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Από τα λαχταριστά smoothies του ξεχωρίζει το «Tropical Paradise».

Το πρώτο αυθεντικό juice bar της πόλης ξέρει να συνδυάζει τις κατάλληλες τροπικές γεύσεις, προσφέροντας παράλληλα τις πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές που υπάρχουν. Από τα λαχταριστά smoothies του ξεχωρίζει το «Tropical Paradise» με blueberries, φράουλες, μπανάνα, γάλα καρύδας (ή αμυγδάλου), μέλι, τριμμένη καρύδα, σπόρους chia και σκόνη από αποξηραμένα acai berries.

Pure Juice Bar, Σίνα 21, Κολωνάκι

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT