8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
0

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Che στον Πειραιά

Με άρωμα Λατινικής Αμερικής

Το new entry της γαστρονονικής σκηνής του Πειραιά αποπνέει έντονο άρωμα χασιέντας. Σε ένα διατηρητέο κτίριο μια εντυπωσιακή τοιχογραφία με τη Φρίντα Κάλο και το χαρακτηριστικό σομόν της Σάντα Φε, οι ζωγραφισμένοι κάκτοι που διατρέχουν τον τοίχο της αυλής και τα τροπικά φυτά της σε ταξιδεύουν στη Λατινική Αμερική.

Che, Καραΐσκου 151, Πειραιάς

Tiki Bar Athens

Το κλασικό exotic punk στέκι

Η σταθερή εξωτική αξία στην αθηναϊκή νύχτα είναι το Tiki Bar Athens, στην οδό Φαλήρου. Η exotic punk αισθητική του είναι αποτέλεσμα ρετρό επιρροών και χαβανέζικων στοιχείων. Πίνακες του Γκογκέν, πόστερ από ταινίες της δεκαετίας του '60 και του '70 αλλά και φωτογραφίες πολλών pin up girls και μάσκες του θεού Tiki κοσμούν τους κόκκινους τοίχους του μπαρ. Λεοπάρ και μπαμπού λεπτομέρειες στην επίπλωση απογειώνουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του μπαρ με τα εμπνευσμένα κοκτέιλ.

Tiki, Φαλήρου 15, Κουκάκι

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Η σταθερή εξωτική αξία στην αθηναϊκή νύχτα είναι το Tiki Bar Athens

Κίτρινος Σκίουρος από τη Βραζιλία

Με πολύχρωμη και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρά απευθείας από το Ρίο, ο Κίτρινος Σκίουρος σε ένα μικρό δρομάκι πλάι ακριβώς στο άλσος Ιλισίων είναι πασίγνωστος για τα αυθεντικά βραζιλιάνικα πιάτα του και τα ποτά που αναδεικνύουν μια βαθιά γνώση της ξεχωριστής κι εξωτικής αυτής κουλτούρας, μια και η σεφ είναι γέννημα-θρέμμα της.

Κίτρινος Σκίουρος, Δημητρέσσα 21, Ιλίσια

Big Kahuna

To «μεγάλο κύμα» γεύσης στον Κεραμεικό

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Στο Big Kahuna είναι σα να βρίσκεσαι σε μια caribbean καλύβα

H φανταστική αλυσίδα μπεργκεράδικων που εμφανίζεται σε τέσσερις ταινίες του Tarantino έδωσε το όνομά της στο γευστικό πρότζεκτ των Kahuna Broz που πλέον έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο για χρόνια συνεργείο αυτοκινήτων στη οδό Σαλαμίνος στον Κεραμεικό, το οποίο και μεταμορφώθηκε σε caribbean καλύβα. Εκεί θα γευτείτε το μπέργκερ που τους έκανε διάσημους, το περίφημο «Ρredator», με patty από φιλέτο κροκόδειλου.

The Big Kahuna, Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός


Το γκράφιτι του Martinez στα Εξάρχεια

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Το γκράφιτι του Martinez

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά street art έργα της Αθήνας είναι το τοπίο ζούγκλας που έχει δημιουργήσει ο Ελληνοαμερικανός Alex Martinez σε κτίριο στη γωνία Σουλτάνη και Σολωμού στα Εξάρχεια, μετατρέποντας το γκρίζο αστικό τοπίο σε τροπική όαση.

Σουλτάνη & Σολωμού, Εξάρχεια

ΠαΡοΤ

Φτερουγίζει στο Παγκράτι

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
ΠαΡοΤ

Με μια μεγάλη ταπετσαρία γεμάτη παπαγάλους που δικαιώνουν το όνομά του δεσπόζει στον εξίσου εξωτικό και όμορφο πεζόδρομο της Τιμοθέου στο Παγκράτι. Σερβίρει εξωτικά και πολύχρωμα κοκτέιλ.

ΠαΡοΤ, Τιμοθέου 7, Παγκράτι

Dos Hermanos

Το Αυθεντικό

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Dos Hermanos

Από το 1992, το Dos Hermanos στην Κηφισιά μάς συστήνει στη γεμάτη αντιθέσεις αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα. Παραδοσιακά μεξικάνικα πιάτα από κάθε γωνιά του Μεξικού και κορυφαία κοκτέιλ σε ένα cozy και γεμάτο χρώμα περιβάλλον.

Dos Hermanos, Κυριαζή 24, Κηφισιά

Pure Juice Bar

Τροπική όαση στο ποτήρι σου

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Από τα λαχταριστά smoothies του ξεχωρίζει το «Tropical Paradise».

Το πρώτο αυθεντικό juice bar της πόλης ξέρει να συνδυάζει τις κατάλληλες τροπικές γεύσεις, προσφέροντας παράλληλα τις πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές που υπάρχουν. Από τα λαχταριστά smoothies του ξεχωρίζει το «Tropical Paradise» με blueberries, φράουλες, μπανάνα, γάλα καρύδας (ή αμυγδάλου), μέλι, τριμμένη καρύδα, σπόρους chia και σκόνη από αποξηραμένα acai berries.

Pure Juice Bar, Σίνα 21, Κολωνάκι

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ