Της Σερβίας...

Της Σερβίας... Facebook Twitter
0

Καιτότε εμφανίστηκε «το πρόβλημα».Η ξανθιά Σερβιέτα. Ήρθε με φίλη τηςκαστανή. Μοδάτες και φαντεζί, απ' τοείδος γυναικών «κλείσε τα μάτια γιατίπερνάω». Όταν περπατούσαμε στακαντούνια έτρεχαν κι έμπαιναν μπροστάμας για να τις προσέξουμε. Δηλαδή γιανα τις προσέξει ο Ροντρίγκο - εγώ δίπλατου ήμουν αόρατη.

Μουέκανε εντύπωση που μια Σερβιέτα κυνηγούσεΒραζιλιάνο. Γιατί οι Σερβιέτες έχουντο μύθο για τους Έλληνες και δανείζονταιχρήματα για να κάνουν διακοπές Ελλάδα.Είναι απίστευτο πώς διαιωνίζεται τοείδος μας, σύμφωνα με τις πολιτικές τωνμεγάλων τουριστικών γραφείων. ΟιΣουηδέζες παλιότερα -παρά τα επιδόματααπό τη χώρα τους- έρχονταν το καλοκαίριεδώ με ένα μωρό στην αγκαλιά, έβρισκανέναν από τους τύπους που είχαν κοιμηθείμαζί του πέρσι και του έλεγαν ότι τοπαιδί ήταν δικό του. Γιατί είχε γίνειγνωστό ότι έτσι κι αφήσει έγκυο κάποιαΈλληνας θα την πληρώνει μια ζωή. Ημεγαλύτερη επιδρομή βέβαια έγινε απόΑγγλίδες, κι εκείνες ήθελαν του θανατάνα ζήσουν σε ελληνικό νησί - πας σεπαιδική χαρά νησιού σήμερα και μόνο«mammy»ακούς.

Αλλάείναι να κάνει κανείς παιδί με Σέρβα;Τόσες βόμβες έχουν φάει. Και να μη βγειλειψό το παιδί, θα έχει μεταπολεμικόστρες - δεν φεύγει από το DNA.Φέρουν που φέρουν τόσο άγχος σήμερα ταπαιδιά και με το που τα βλέπεις κάνειςαυτόματα συνειρμούς με φροντιστήρια,κολυμβητήρια και μάστερ - αφού με το πουβγάζει κάποια μωρό με καροτσάκι σήμεραστους ελληνικούς δρόμους, καμιά δεν τηςλέει πια «αχούουου, τι ωραίο παιδάκιπου έχετε», αλλά της λέει «αχούουου,τι ωραίο άγχος που έχετε, να σας ζήσει».Να κουβαλούν και μεταπολεμικό στρες;

Ηξανθιά Σερβιέτα τον ερωτεύτηκε κεραυνοβόλατον Ροντρίγκο, του το είπε η καστανή.«Λυπάμαι» είπε εκείνος, «είμαιπαντρεμένος». Το είπε ξεκάθαρα οάνθρωπος, είναι παντρεμένος. Αλλά ηκατηγορία «πρόβλημα» εκεί ακριβώςτρώει κόλλημα: στο «άλλης». Κατέθετετην περιουσία της τα βράδια στον «ΆσπροΓάτο», όπως μετονομάστηκε ο «ΜαύροςΓάτος» (ο εβραιοαδελφός μου έτριβετα χέρια του). Κι αφού δεν ήξερε τι άλλονα κάνει για να αποσπάσει την προσοχή,ξάπλωνε στα σκαλιά του μπαρ όπου τονεο-bohoστυλ της που κατέληγε σε μπου-χου-χού.

Μουτην έσπαγε που έκλαιγε για να τη λυπηθείένας άντρας - συγκεκριμένα, ο δικός μουάντρας! Μου την έσπαγε το βαμμένο μαλλίτης, το bohoστυλ της, αλλά κυρίως μου την έσπαγαντα δυο μέτρα πόδια της.

Ηζωή μου έγινε κόλαση. Απ' όπου κι ανπερνούσα ήταν οι δυο Σερβιέτες και μεκοίταζαν με μίσος. Σόρι δηλαδή, εγώέφταιγα; «Υπεράνω» μου έλεγε η TheBody.Αλλά όσο υπεράνω και να ανέβαινα, ήτανΣερβιέτα με φτερά, πετούσε... Μια μέραπήγε και ζήτησε δουλειά στο απέναντικινέζικο. Δηλαδή σκόπευε να μείνει στονησί. Αχού... Να δεις που θα γυάλιζασύντομα τα ξίφη της οικογένειας τηςμάνας μου και θα ‘χαμε κακά ξεμπερδέματα...

Δυοξίφη που κάνουν χιαστή και το «S»που τα διαπερνά. Saraco.Mημας μπερδεύετε με τους φλώρους Σαρακινούςτης Σικελίας γιατί μας ανεβαίνει τοαίμα στο κεφάλι. Βέβαια και οι Σαρακινοίμε «ι» από τους ίδιους κατάγονται,από Άραβες Σαρακηνούς που εκδιώχθηκαναπό Ισπανία, αλλά όσοι πήγαν Σικελίαφλώρεψαν και δεν τους μιλάμε. Αντίθετα,οι Σαρακηνοί που πήγαν Β. Αφρική ήτανεξαίρετοι άνθρωποι, θα έχετε ακούσειγια Μαυριτανούς πειρατές. Βίασαν,σκότωσαν, λεηλάτησαν όλο τον κόσμο καιστρώθηκαν και στην Corcyra(όπως λέγονταν η Κέρκυρα) κι έτσι υπάρχουμεόλοι εμείς σήμερα να τιμάμε τουςπρογόνους. Ειδικά Εκείνη. (Για κάποιολόγο απαγορεύεται να αναφέρουμε στηνοικογένεια το όνομά της - αλλά μπορείτεεύκολα να μάθετε γι' αυτήν, ήταν απ'τις ελάχιστες γυναίκες πειρατίνες πουυπήρξαν). Διοικούσε ένα καράβι άντρεςκαι τον πιο μικρό τον έκανε εραστή της.Κάποιος κορόιδεψε τον προστατευόμενότης ότι κρύβεται στα φουστάνια της κιεκείνη για τιμωρία τον έδεσε στο κατάρτιτου πλοίου και τον ξεκοίλιασε. Άφησε τοπτώμα εκεί δεμένο σε όλο το ταξίδι, μεανοιχτή την κοιλιά, για το βλέπουν οιυπόλοιποι και να παραδειγματίζονται.Όταν κάποιος από την οικογένεια είχεθέμα έρωτα και εκδίκησης, έπαιρνε τοοικόσημο με τα ξίφη και το Sκαι το γυάλιζε -τύπου διαλογισμός- γιανα του πει Εκείνη τι θα κάνει. Πήγαινανγενιές, που ορκιστήκαμε οικογενειακώςνα μην ξαναγυαλίσουμε. Μόνο η θεία μουπου έχει υστερία με την καθαριότηταγυαλίζει κρυφά, παρ' όλο που της έχουμεπει εκατό φορές να μην το κάνει. Αμέσωςμετά πέφτει σε τρανς, αρπάζει ένανμπαλντά και κυνηγά σε όλο το νησί τονάντρα της να τον πετσοκόψει...

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ