Μαθήματα Ζωής

Μαθήματα Ζωής Facebook Twitter
0

Μια θεία μου έλεγε ότι το σεξ είναι σαν την πίτσα. Ακόμη κι αν δεν είναι καλή, δεν μπορεί να είναι κακή. «Προφανώς, δεν έχει γνωρίσει εμένα, τον άντρα μου και τον εραστή μου» μου απαντούσε  η μάνα του Valkanioniki sto Pi. Ξεκίνησε να γράφει στη στήλη μετά την ατυχή εμπειρία της με τον Χωρισμένο. Ήταν η πρώτη φορά που μας συνέβαινε κάτι τέτοιο, να έχουμε και μητέρα και γιο αναγνώστες, και δεν ξέραμε αν ήταν δεοντολογικά σωστό να τους απαντάμε. Tespa. Για καλή της τύχη είχαν φτάσει οι διακοπές κι έτσι ίσως θα ένιωθε καλύτερα. Βέβαια, η ζωή στις διακοπές για μια single είναι ένας θαυμαστός κόσμος όπου ανοίγονται χίλιες δυο νέες προοπτικές. Ενώ η ζωή στις διακοπές για μια παντρεμένη είναι ακριβώς η ίδια, αλλά με μαγιό.

Περνούσε χάλια μόνη με τον άντρα της. Ο γιος της είχε πάει διακοπές στη Ρωσία, να γνωρίσει από κοντά την Όλγκα. Η κόρη της δεν είχε πάει διακοπές κι έφταιγε γι' αυτό ο Εμφανής Τζοϊντάκιας. Εδώ και καιρό ζητούσε δανεικά απ' τον πατέρα του για μια σούπερ χάι τεκ καρέκλα γραφείου γιατί τον ενοχλούσε η μέση του. Όταν ο πατέρας του τού έδωσε τα χρήματα, αγόρασε όντως μια καρέκλα, αλλά από χόρτο. «Και το καλύτερο είναι ότι είμαι τόσο χάι που μου πέρασε κι η μέση» κατέληξε χαρούμενος στον πατέρα του. Έτσι, εκείνος δεν το συζήτησε καν να του δώσει τώρα δανεικά για να πάνε διακοπές με την κοπέλα του. Γενικά, ο Εμφανής Τζοϊντάκιας είχε γίνει για την Τζο ΑΝ (ΑΝ: Αγόρια της Ντροπής. Εκείνοι που δεν εμφανίζεις ποτέ δημόσια. Ντρέπεσαι για χάρη τους περισσότερο κι απ' όσο ντρέπεσαι στο αεροπλάνο για χάρη εκείνων που χειροκροτούν τον πιλότο κατά την προσγείωση).

Πίσω στην Αθήνα, όλοι είχαν γυρίσει από διακοπές και επειδή πέρασαν λίγες ώρες χαλαρότητας στη φύση συμπεριφέρονταν λες κι ανακάλυψαν ότι η Γη γυρίζει. («Πω πω, ναι, έχω πάει σε εκείνη η παραλία στα Κύθηρα με την άμμο, τη θάλασσα και τους αχινούς μέσα στη θάλασσα. Εκεί είδα ένα καβούρι, αλήθεια λέω, το' χω τραβήξει βίντεο!). Παρ' όλα αυτά, ήταν η μόνη ευτυχισμένη που επέστρεψε στην πόλη από τις διακοπές, όχι ότι έγινε βάση σχεδίου. (Το σχέδιο: για να μην γκρινιάζεις όταν γυρίσεις πίσω στην Αθήνα και στη δουλειά, πήγαινε διακοπές κάπου χάλια και με χάλια παρέα. Μόλις τελειώνουν οι διακοπές και φτάνεις πίσω Πειραιά, έχεις κατουρηθεί απ' τη χαρά σου, πέφτεις και φιλάς την άσφαλτο, τραβάς τζούρες νέφους και μονολογείς δακρυσμένη με συγκίνηση «αχχχ, πατρίδα». Την επόμενη μέρα στη δουλειά τους αποκαλείς όλους «παιδιά»). Οπότε ήθελε ξαφνικά να δει ξανά τον Χωρισμένο, παρά το τόσο κακό σεξ που είχαν κάνει. Και τότε συνειδητοποίησε ότι δεν είχαν ανταλλάξει τηλέφωνα. «Βάλε το όνομά του στο Facebook, της είπε η κολλητή της». Αλλά, αλλά δεν ήξερε επίθετο, μόνο όνομα πατρός. Κι αυτό γιατί πάνω στο σεξ συνειδητοποίησε ότι δεν θυμόταν το όνομά του, αλλά ντράπηκε να το ρωτήσει, οπότε του πέταξε «και όνομα πατρός είπαμε;». Δεν θα του είχε ξανατύχει να τελειώνει κάποια και να φωνάζει «του Δημητρίου».

«Βάλε στο Google τον αριθμό από τις πινακίδες του αυτοκινήτου του» της είπε η κολλητή της κι όντως, έτσι βρήκε όνομα, τηλέφωνο και τη διεύθυνσή του. Του τηλεφώνησε. Εκείνος φάνηκε ενοχλημένος, αλλά την επόμενη φορά φάνηκε χαρούμενος, και την επόμενη λίγο απόμακρος, αλλά μετά πάλι χαρούμενος. Δηλαδή, τον τάραξε στα τηλέφωνα. Γιατί μην της βάλεις αίνιγμα μιας γυναίκας, δεν θα πεθάνει αν δεν το λύσει.

Αρχικά την μπέρδευε που μιλούσε στον πληθυντικό για το άτομό του. Δηλαδή: Εγώ κι ο Κώστας αποφασίσαμε ότι δεν θα μου κάνει καλό να πάω για καφέ μαζί σου. Εγώ και ο Κώστας αποφασίσαμε ότι δεν μου κάνει καλό που μου τηλεφωνάς. Εγώ και ο Κώστας είπαμε ότι όχι, δεν μπορούμε να βγούμε το Σάββατο. Στην αρχή σκέφτηκε μήπως ο τύπος ήταν γκέι, αλλά μετά σκέφτηκε ότι σίγουρα ήταν ο ψυχαναλυτής του - καταλαβαίνεις ποιοι κάνουν ψυχανάλυση γιατί αρχίζουν να μιλούν για το άτομό τους στον πληθυντικό. Άρα, για να κάνει ψυχανάλυση, ήταν κακοχωρισμένος. Κι εκείνη θα τον έσωζε απ' την κατάθλιψη, οπότε του έγινε τσιμπούρι, αλλά δεν του βγήκε κι εντελώς αχρείαστη αυτή η ιστορία, εφόσον ο Χωρισμένος πήρε ένα σημαντικό μάθημα ζωής. (Μάθημα Ζωής 18: Μη βάλεις ποτέ το πέος σου όπου υπάρχουν και τα τρία απαγορευτικά - τρελή, παντρεμένη, με παιδιά).

Γενικά, όλα αυτά τα μαθήματα ζωής τα συγκεντρώνει η Φουρνάρισσα για να τα βγάλει μια μέρα βιβλίο. Αν και αυτή, απ' ότι λέει, πήρε μόνο ένα μάθημα ζωής. (Μάθημα ζωής 1: Gee, ο κόλπος είναι ένα απίστευτα δυνατό χαρτί).

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ