Στην αυγή του 2022, ο Weeknd (Abel Tesfaye) κυκλοφόρησε το «Dawn FM», το πέμπτο κατά σειρά άλμπουμ του, δύο χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία του, «After Hours». Ένα χορευτικό άλμπουμ που βγαίνει σε μια δύσκολη εποχή για τη μουσική εξαιτίας της πανδημίας και κατορθώνει να ακροβατεί με άνεση ανάμεσα στον πειραματισμό και το mainstream.

 

Με αναφορές στην ντίσκο, στα '80s, τους Daft Punk και τον Michael Jackson είναι δομημένο έτσι που μοιάζει σαν να ακούς έναν ψυχεδελικό αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό λίγο πριν από την αυγή, κολλημένος στην άκρη ενός τούνελ που σε βγάζει στον άλλο κόσμο. Στον ρόλο του εκφωνητή ο Jim Carrey, με λίγους αλλά εκλεκτούς καλεσμένους όπως τους Tyler the Creator, Lil Wayne και Quincy Jones (σε μια εμφάνιση έκπληξη) και βασικούς συμπαραγωγούς –εκτός από τον ίδιο τον Weeknd– τους Daniel Lopatin (Oneothrix Point Never) και Max Martin.

 

Άραγε, υπάρχει κάποιο τραγούδι στον δίσκο που θα καταφέρει να επαναλάβει τα κατορθώματα του Blinding Lights; Μένει να το δούμε, το σίγουρο είναι ότι ο Weeknd είναι επάξια ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του.