Πίσω από τη διάδοση των αντιεπιστημονικών απόψεων στο διαδίκτυο βρίσκονται αλγόριθμοι που καθορίζουν τι βλέπει ο καθένας, ωστόσο, ο καθηγητής του ΟΠΑ, Διομήδης Σπινέλλης, είναι πολύ επιφυλακτικός απέναντι σε έναν έλεγχο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε λογοκρισία.

 

Ο κ. Σπινέλλης μιλά για την εμπειρία του ως Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων στο υπουργείο Οικονομικών την περίοδο 2009-2011 και εξηγεί γιατί θεωρεί θεσμική τομή τη δημιουργία της ΑΔΑΕ ως ανεξάρτητης αρχής, για την οποία λέει ότι περιόρισε τη διαφθορά και τις πολιτικές παρεμβάσεις.

 

«Είναι κρίμα που δεν στέλνουν ερωτηματολόγια στους πολίτες και στους επιχειρηματίες για το πόσο ευχαριστημένοι είναι με τη φορολογική διοίκηση, ώστε να βλέπουμε την αξιολόγηση και πόσο αυτή βελτιώνεται ή δεν βελτιώνεται» λέει.

 

Όσο για την ελληνική διοίκηση, αναφέρει ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει και να αναδιαμορφωθεί με βάση τα σύγχρονα πρότυπα διοίκησης. Κυρίως, όμως, να δοθεί περισσότερη έμφαση σε έργα με αρχή, μέση και τέλος καθώς και στη συνεχή βελτίωση των διαδικασιών με «έμφαση σε στόχους και αποτελέσματα».