Σε όλο το φάσμα του Δυτικού κόσμου, αλλά και πέρα από αυτό, το γυναικείο σώμα συνθλίβεται για να χωρέσει στα στερεότυπα κουτιά της ομορφιάς, του μεγέθους, του πώς αντιμετωπίζεται όταν γεννά, γερνά, ασθενεί ή αδυνατεί.

 

Η γυναίκα και το σώμα της, οι αλλαγές και οι μεταβλητές του, τα δικαιώματα και η ορατότητά του, οι μεταμορφώσεις και η εργαλειοποίησή του, οι πόλεμοι που γίνονται γι’ αυτό. Η ύπαρξή του στην εργασία, στον έρωτα, στην Τέχνη, σε έναν κόσμο που αλλάζει. Ποιες είμαστε όταν το σώμα μας δεν χωράει σε κουτιά και σε πρότυπα; Ποιες είμαστε όταν γερνάμε, όταν αρρωσταίνουμε; Τι θέλουμε και τι σκεφτόμαστε; Πώς μαθαίνουμε να μας αγαπάμε σε κάθε μέγεθος και μετά από κάθε σύγκρουση με ανυποχώρητα, εκδικητικά στερεότυπα που επιμένουν να μας θέλουν κάπως αλλιώς και όχι όπως είμαστε; 

 

Η stand up comedian Κατερίνα Βρανά, η ψυχολόγος και συγγραφέας Φωτεινή Τσαλίκογλου και η influencer Ίρις Γεωργιάδου συζητούν με τη Χριστίνα Γαλανοπούλου για τις μεταβλητές του γυναικείου σώματος, στο 1ο επεισόδιο της σειράς podcasts «Για μια γεωγραφία του γυναικείου σώματος», σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.