No.1

Πλημμύρες στη Σαουδική Αραβία: Καμήλες παρασύρονται στην έρημο από τα ορμητικά νερά

Πλημμύρες στην έρημο: Καμήλες παρασύρονται από τα ορμητικά νερά Facebook Twitter
0

Αποκαρδιωτικές εικόνες έρχονται από τις πλημμύρες που έχουν πλήξει το Ντουμπάι αλλά και άλλες χώρες της αραβικής χερσονήσου. 

Οι εικόνες που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στο Ντουμπάι είναι πρωτοφανείς, ενδεικτικές του χάους που έχει επιφέρει η καταρρακτώδης βροχή. Το αεροδρόμιο μετατράπηκε σε λίμνη, ενώ κάτοικοι και επισκέπτες εγκλωβίστηκαν σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, χωρίς να μπορούν να μετακινηθούν προς τα ξενοδοχεία τους. 

Την ώρα που οι χώρες της ερήμου καλούνται να αντιμετωπίσουν τα πλημμυρικά φαινόμενα, σπάνιες εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Βίντεο δείχνει καμήλες να παρασύρονται από τα ορμητικά φαινόμενα στη Σαουδική Αραβία. 

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην Αραβική Χερσόνησο, καταγράφονται συνήθως λίγες βροχοπτώσεις, στο άνυδρο κλίμα της ερήμου. Ωστόσο, μια τεράστια καταιγίδα χτύπησε την περιοχή την Τρίτη, καθώς περισσότερα από 142 χιλιοστά βροχής έπεσαν στο Ντουμπάι σε διάρκεια 24 ωρών. Κατά μέσο όρο στο Ντουμπάι πέφτουν 94,7 χιλιοστά τον χρόνο.

Τα συστήματα αποχέτευσης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κατακλύστηκαν γρήγορα, πλημμυρίζοντας γειτονιές, επιχειρηματικές περιοχές, ακόμη και τμήματα του αυτοκινητόδρομου Sheikh Zayed Road, με 12 λωρίδες κυκλοφορίας που διασχίζει το Ντουμπάι. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM χαρακτήρισε τη βροχή «ιστορικό καιρικό γεγονός» που ξεπέρασε κάθε ρεκόρ «από την έναρξη της συλλογής δεδομένων το 1949». 

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διεθνή / «Θα τα εξετάσουμε ξανά»: Τι περιείχαν τα αρχεία Έπσταϊν για τον Τραμπ που φέρεται να έκρυψαν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», από τα αρχεία Έπσταϊν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM