Μιλάνο: Συνελήφθησαν οι «ακροβάτες ληστές» -Παρακολουθούσαν μέσω Instagram διάσημους και τους λήστευαν

Μιλάνο: Συνελήφθησαν οι «ακροβάτες ληστές» -Παρακολουθούσαν μέσω Instagram διάσημους και τους λήστευαν Facebook Twitter
Μιλάνο: Συνελήφθησαν οι «ακροβάτες ληστές» -Παρακολουθούσαν μέσω Instagram διάσημους και τους λήστευαν (Unsplash)
0

Συνελήφθησαν στο Μιλάνο μέλη της συμμορίας των ληστών, που έγιναν γνωστοί με το ψευδώνυμο «ακροβάτες».

Τα τέσσερα μέλη της συμμορίας φέρονται να παρακολουθούσαν τις κινήσεις των διασημοτήτων της πόλης στο Instagram πριν εισβάλουν στις κατοικίες τους και τους ληστέψουν.

Ο ποδοσφαιριστής της Ίντερ, Achraf Hakimi, η τηλεπαρουσιάστρια Diletta Leotta και η influencer Eleonora Incardona ήταν μεταξύ των θυμάτων.

Λέγεται ότι η συμμορία χρησιμοποιούσε το Instagram για να κατασκοπεύσει τους στόχους της σχολαστικά. Μέσω της εφαρμογής οι ληστές παρακολουθούσαν ακόμα και τον τύπο των παραθύρων που είχαν στα σπίτια τους τα υποψήφια θύματα προκειμένου να τα διαρρήξουν.

Οι άντρες, ηλικίας 17 έως 44 ετών, ντύνονταν στην συνέχεια κομψά και περιτριγύριζαν στις γειτονιές των πλουσίων θυμάτων τους.

Πλάνα του CCTV από μια κλοπή δείχνει ότι ένα μέλος της συμμορίας παρακολουθεί καθώς ένα άλλο ανεβαίνει σε ένα κτίριο και μπαίνει από το παράθυρο ενός διαμερίσματος στον πρώτο όροφο.

«Έβαλε γάντια από λατέξ και ανέβηκε γρήγορα σε έναν στύλο, φτάνοντας σε ένα παράθυρο στον πρώτο όροφο. Το διέρρηξε και μπήκε στο σπίτι», δήλωσε η εισαγγελέας, Φραντσέσκα Κρούπι.

Στη συνέχεια, ο ληστής άνοιξε την μπροστινή πόρτα του σπιτιού για τους άλλους δύο συντρόφους του, και μαζί γέμισαν κλοπιμαία σε μια βαλίτσα που ανήκε στο θύμα.

Η αστυνομία ανέφερε ότι οι κλοπές αυτές ξεκίνησαν τον Ιούνιο του περασμένου έτους, όταν αντικείμενα αξίας 150.000 ευρώ, όπως κοσμήματα, τσάντες διάσημων σχεδιαστών και ρολόγια Rolex, εκπλάπησαν από το σπίτι της Leotta.

Η συμμορία είναι επίσης ύποπτη ότι κρύβεται πίσω από τη ληστεία πολλών ρολογιών που ανήκαν στον ποδοσφαιριστή της Ίντερ, έπειτα από μία κλοπή τον Νοέμβριο.

Η συμμορία φέρεται επίσης ότι έκλεψε τον Δεκέμβριο εννέα τσάντες σχεδιαστών και ρούχα από το σπίτι της Incardona, η οποία έχει σχεδόν 500.000 ακόλουθους στο Instagram. Η αστυνομία κατάφερε να ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος από τα κλοπιμαία.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος νόμος - «βόμβα» για τα μουσεία της Αγγλίας: Θα μπορούν να επιστρέφουν αντικείμενα συλλογών για «ηθικούς λόγους»

Διεθνή / Νέος νόμος - «βόμβα» για τα μουσεία της Αγγλίας: Θα μπορούν να επιστρέφουν αντικείμενα συλλογών για «ηθικούς λόγους»

Η διάταξη που αλλάζει το καθεστώς, αναμένεται να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις για περιπτώσεις αξιώσεων επιστροφών, όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ