Μετεωρίτης εξερράγη πάνω από το Πίτσμπουγκ

Μετεωρίτης εξερράγη πάνω από το Πίτσμπουγκ Facebook Twitter
Εικόνα αρχείου
0

Ένας μετεωρίτης «τράνταξε» το Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, όταν εξερράγη στην ατμόσφαιρα πάνω από την περιοχή, με την ενέργεια από την έκρηξη να αντιστοιχεί σε περίπου 30 τόνους της εκρηκτικής ουσίας TNT. 

Η έκρηξη ακούστηκε την Πρωτοχρονιά και πριν λίγες ώρες η NASA επιβεβαίωσε πως επρόκειτο για έναν μετεωρίτη, προσθέτοντας πως το ωστικό κύμα καταγράφηκε από έναν κοντινό σταθμό υποήχων. 

«Αν κάνουμε μία λογική εκτίμηση για την ταχύτητα του μετεωρίτη στα 72.400 χιλιόμετρα ανά ώρα, μπορούμε να υπολογίσουμε πως η διάμετρός τους ήταν περίπου ένα μέτρο και η μάζα του κοντά στον μισό τόνο», σημείωσε η NASA. 

Αν εκείνη την ημέρα δεν επικρατούσε συννεφιά, η διαστημική βολίδα θα ήταν εύκολα ορατή ακόμα και το καταμεσήμερο, και πιθανότατα θα ήταν 100 φορές πιο λαμπερή από την πανσέληνο. 

Κάτοικοι του Σάουθ Χιλς και άλλων περιοχών ανέφεραν πως άκουσαν έναν πολύ δυνατό θόρυβο και ένιωσαν τα σπίτια τους να τραντάζονται. Αξιωματούχοι της κομητείας επιβεβαίωσαν ότι το φαινόμενο δεν οφειλόταν σε καμία σεισμική δραστηριότητα, ούτε φυσικά σε κάποιον κεραυνό. 

Εξωτερικό μικρόφωνο κάμερας ασφαλείας, κατέγραψε τον θόρυβο. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ