«Με βίαζαν 12 άντρες για δύο μήνες. Έγκλημα θα ήταν να φοβηθώ και να σιωπήσω!»

0

Το όνομα της είναι Khadija και η εφηβεία της σφραγίστηκε με μία από τις πιο σκληρές και οδυνηρές εμπειρίες που θα μπορούσε να βιώσει ένα κορίτσι. 

Πριν από λίγο καιρό, στο Μαρόκο, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, την απείλησαν με μαχαίρι, την απήγαγαν και τη βίασαν: συμμορία 12 ανδρών κράτησε το κορίτσι φυλακισμένο επί δύο μήνες, κακοποιώντας το και υποβάλλοντας το σε κάθε είδους σεξουαλικό βασανιστήριο. Αυτό που συνέβη στην Khadija ενέπνευσε στα sodial media το κίνημα #Masaktach.

Η λέξη σημαίνει «δεν θα σιωπήσω» και στόχο έχει να εμπνεύσει όλες τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βιασμού στους δρόμους του Μαρόκου να μιλήσουν, να αποκαλύψουν τους δράστες, να μη φοβηθούν... «Με βίαζαν επί δύο μήνες, σβήνοντας τσιγάρα παντού στο σώμα μου και κάνοντας μου τατουάζ στα χέρια, στα πόδια, παντού. Δεν αντέχω να καν να τα αντικρίζω», λέει η ανήλικη. 

Η υπόθεση της πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις με οργανωμένο κίνημα γυναικών πλέον να οργώνει τους δρόμους της Καζαμπλάνκα, προσφέροντας στις γυναίκες σφυρίχτρες, προκειμένου να δίνουν ένα σινιάλο κάθε φορά που αισθάνονται ότι κινδυνεύουν. 

«Η παρενόχληση και οι βιασμοί είναι παγκόσμιο φαινόμενο, όμως, στο Μαρόκο είναι κάτι περισσότερο από ορατό πρόβλημα. Το βλέπεις, το αγγίζεις σχεδόν στους δρόμους. Αν είσαι γυναίκα, το αισθάνεσαι. Είναι σα να σου λένε με κάθε τρόπο ότι δεν έχεις καμία θέση εδώ, ότι δεν είσαι άνθρωπος», λένε γυναίκες που συμμετέχουν ενεργά στην καμπάνια ευαισθητοποίησης.

Ας σημειωθεί ότι εξαιτίας των οργισμένων κινητοποιήσεων με συμμετοχή γυναικείων οργανώσεων απ' όλον τον κόσμο, συνελήφθησαν 13 άντρες για την υπόθεση της ανήλικης και αναμένεται η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

«Δεν περίμενα ότι η δική μου υπόθεση θα κινητοποιήσει τον κόσμο. Εδώ θεωρούμε ότι η βία είναι η κανονικότητά μας, η δική μας πραγματικότητα. Ότι όλα τα άλλα είναι βλακείες και πως για ό,τι συνέβη φταίει το θύμα. Δεν βγαίνω πια από το σπίτι. Δεν βγαίνω έξω. Θέλω να ξεκινήσω μια νέα ζωή, να γιατρευτώ, αλλά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο έγκλημα αν σιωπούσα. Υπάρχουν δίπλα μου γυναίκες που με βοηθούν, που με στηρίζουν και θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν να συμβεί κάτι ανάλογο σε άλλα κορίτσια», λέει η Khadija. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νικόλ Κίντμαν υπέβαλε αίτηση για άδεια διαμονής στην Πορτογαλία

Διεθνή / Η Νικόλ Κίντμαν υπέβαλε αίτηση για άδεια διαμονής στην Πορτογαλία

Η Νικόλ Κίντμαν εθεάθη να αποβιβάζεται από ιδιωτικό αεροσκάφος στην Κασκαΐς, την παραθαλάσσια περιοχή κοντά στη Λισαβόνα, ενώ φέρεται να εξετάζει την αγορά νέας πολυτελούς κατοικίας σε μία από τις πιο ακριβές κλειστές κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Απόκοσμο βίντεο: Σχεδόν όλη η Γάζα έχει μετατραπεί σε ερείπια από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Διεθνή / Απόκοσμο βίντεο: Σχεδόν όλη η Γάζα έχει μετατραπεί σε ερείπια από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Δορυφορικές και επιτόπιες εκτιμήσεις δείχνουν ότι μεταξύ 63% και 69% των κτιρίων της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 175.000 κατασκευών, έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος: Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Η Γαλλία θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος: Τι σημαίνει αυτό;

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα αναγνωρίσει την Παλαιστίνη τον Σεπτέμβριο στον ΟΗΕ - Επικρίσεις από ΗΠΑ και Ισραήλ, επαίνους από Παλαιστινίους και αυξανόμενη πίεση στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αυξάνει επιρροή στο Σαχέλ: Drone, όπλα και η διαβόητη SADAT σε συνεργασία με τις αφρικανικές κυβερνήσεις

Ανάλυση / Η Τουρκία στο Σαχέλ: Drones, μισθοφόροι και η νέα γεωπολιτική σκακιέρα της Αφρικής

Από το 2022, η Τουρκία έχει ενισχύσει τις σχέσεις της με χώρες του Σαχέλ μέσω πωλήσεων drones, στρατιωτικού εξοπλισμού και συνεργασίας με ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ