«Με βίαζαν 12 άντρες για δύο μήνες. Έγκλημα θα ήταν να φοβηθώ και να σιωπήσω!»

0

Το όνομα της είναι Khadija και η εφηβεία της σφραγίστηκε με μία από τις πιο σκληρές και οδυνηρές εμπειρίες που θα μπορούσε να βιώσει ένα κορίτσι. 

Πριν από λίγο καιρό, στο Μαρόκο, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, την απείλησαν με μαχαίρι, την απήγαγαν και τη βίασαν: συμμορία 12 ανδρών κράτησε το κορίτσι φυλακισμένο επί δύο μήνες, κακοποιώντας το και υποβάλλοντας το σε κάθε είδους σεξουαλικό βασανιστήριο. Αυτό που συνέβη στην Khadija ενέπνευσε στα sodial media το κίνημα #Masaktach.

Η λέξη σημαίνει «δεν θα σιωπήσω» και στόχο έχει να εμπνεύσει όλες τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βιασμού στους δρόμους του Μαρόκου να μιλήσουν, να αποκαλύψουν τους δράστες, να μη φοβηθούν... «Με βίαζαν επί δύο μήνες, σβήνοντας τσιγάρα παντού στο σώμα μου και κάνοντας μου τατουάζ στα χέρια, στα πόδια, παντού. Δεν αντέχω να καν να τα αντικρίζω», λέει η ανήλικη. 

Η υπόθεση της πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις με οργανωμένο κίνημα γυναικών πλέον να οργώνει τους δρόμους της Καζαμπλάνκα, προσφέροντας στις γυναίκες σφυρίχτρες, προκειμένου να δίνουν ένα σινιάλο κάθε φορά που αισθάνονται ότι κινδυνεύουν. 

«Η παρενόχληση και οι βιασμοί είναι παγκόσμιο φαινόμενο, όμως, στο Μαρόκο είναι κάτι περισσότερο από ορατό πρόβλημα. Το βλέπεις, το αγγίζεις σχεδόν στους δρόμους. Αν είσαι γυναίκα, το αισθάνεσαι. Είναι σα να σου λένε με κάθε τρόπο ότι δεν έχεις καμία θέση εδώ, ότι δεν είσαι άνθρωπος», λένε γυναίκες που συμμετέχουν ενεργά στην καμπάνια ευαισθητοποίησης.

Ας σημειωθεί ότι εξαιτίας των οργισμένων κινητοποιήσεων με συμμετοχή γυναικείων οργανώσεων απ' όλον τον κόσμο, συνελήφθησαν 13 άντρες για την υπόθεση της ανήλικης και αναμένεται η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

«Δεν περίμενα ότι η δική μου υπόθεση θα κινητοποιήσει τον κόσμο. Εδώ θεωρούμε ότι η βία είναι η κανονικότητά μας, η δική μας πραγματικότητα. Ότι όλα τα άλλα είναι βλακείες και πως για ό,τι συνέβη φταίει το θύμα. Δεν βγαίνω πια από το σπίτι. Δεν βγαίνω έξω. Θέλω να ξεκινήσω μια νέα ζωή, να γιατρευτώ, αλλά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο έγκλημα αν σιωπούσα. Υπάρχουν δίπλα μου γυναίκες που με βοηθούν, που με στηρίζουν και θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν να συμβεί κάτι ανάλογο σε άλλα κορίτσια», λέει η Khadija. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σιγουριά Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, αυτός ο τόπος μας ανήκει»

Διεθνή / Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, αυτός ο τόπος μας ανήκει»

Το σχέδιο Ε1 για την κατασκευή 3.400 κατοικιών εποίκων, το οποίο θα διχοτομήσει την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και θα την αποκόψει από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, εγκρίθηκε τον προηγούμενο μήνα
LIFO NEWSROOM
Ιστορική καταδίκη: Ο Μπολσονάρου ένοχος για σχέδιο πραξικοπήματος – Αντιμέτωπος με 43 χρόνια φυλάκιση

Διεθνή / Ιστορική καταδίκη: Ο Μπολσονάρου ένοχος για σχέδιο πραξικοπήματος – Αντιμέτωπος με 43 χρόνια φυλάκιση

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας καταδίκασε τον Ζαΐχ Μπολσονάρου για σχέδιο στρατιωτικού πραξικοπήματος - Ο πρώην πρόεδρος κινδυνεύει με έως 43 χρόνια φυλάκιση, ενώ οι οπαδοί του προωθούν αμνηστία και χάρη για να τον σώσουν
LIFO NEWSROOM
Χάος στις ΗΠΑ: Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ ξυπνά φόβους για γενικευμένη πολιτική τρομοκρατία

Διεθνή / Χάος στις ΗΠΑ: Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ ξυπνά φόβους για γενικευμένη πολιτική τρομοκρατία

Η δολοφονία του συντηρητικού influencer Τσάρλι Κερκ σοκάρει τις ΗΠΑ και αναζωπυρώνει τον πολιτικό διχασμό - Ο Τραμπ κατηγορεί την αριστερά, ενώ οι Δημοκρατικοί του απαντούν με σκληρές δηλώσεις
LIFO NEWSROOM
Diella: Η Αλβανία αποκτά «εικονική υπουργό» τεχνητής νοημοσύνης για τις κρατικές συμβάσεις

Διεθνή / Diella: Η Αλβανία αποκτά «εικονική υπουργό» τεχνητής νοημοσύνης για τις κρατικές συμβάσεις

Σύμφωνα με τον Ράμα, η Diella θα μπορεί να αξιολογεί διαγωνισμούς, να «προσλαμβάνει ταλέντα από όλο τον κόσμο» και να συμβάλει ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατική δυσκαμψία της δημόσιας διοίκησης
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία θέλει να μπει στο αμυντικό ταμείο της ΕΕ - Κατέθεσε αίτημα για το SAFE

Διεθνή / Η Τουρκία θέλει να μπει στο αμυντικό ταμείο της ΕΕ - Κατέθεσε αίτημα για το SAFE

Η Τουρκία υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα SAFE της Ε.Ε., που χρηματοδοτεί την άμυνα των κρατών-μελών - Τι απαντά η Κομισιόν, ποιες είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες και πώς μπορεί να αποκλειστεί η Άγκυρα
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Σφαίρες με «αντιφασιστικά» και «υπέρ των τρανς» μηνύματα βρέθηκαν στο όπλο του δράστη

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Σφαίρες με «αντιφασιστικά» μηνύματα βρέθηκαν στο όπλο του δράστη

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: στο όπλο του δράστη βρέθηκαν σφαίρες με χαραγμένα ιδεολογικά μηνύματα - Οι αρχές ερευνούν το εύρημα, ενώ η υπόθεση πυροδοτεί έντονη συζήτηση για την πολιτική βία στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM