Η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό κρουσμάτων του τελευταίου χρόνου

Η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό κρουσμάτων του τελευταίου χρόνου Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου AP
0

Η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό κρουσμάτων κορωνοϊού εδώ και πάνω από ένα χρόνο, με 837 νέες μολύνσεις. 

Εν μέσω της έξαρσης η κυβέρνηση «πάγωσε» τα σχέδια για άνοιγμα και επανέφερε κάποιους περιορισμούς. Σε ό,τι αφορά στα νοσοκομεία, 809 ασθενείς νοσηλεύονται, από τους οποίους οι 75 νοσούν σοβαρά και τους χορηγείται οξυγόνο και 9 είναι στην εντατική. Η πλειονότητα των ανθρώπων που είναι σε σοβαρή κατάσταση είναι άνω των 66 ετών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. 

Το 81% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο- ποσοστό που ανεβαίνει στο 90% αν δεν υπολογιστούν τα παιδιά κάτω των 12 ετών- και συνολικά ο αριθμός των ασθενών που νοσούν σοβαρά είναι σχετικά χαμηλός. Τέσσερις άνθρωποι έχουν πεθάνει τις τελευταίες 28 ημέρες στη Σιγκαπούρη, όλοι τους ανεμβολίαστοι σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. 

«Τις τελευταίες 28 ημέρες, το ποσοστό των εγχώριων κρουσμάτων που ήταν ασυμπτωματικοί ή είχαν ήπια συμπτώματα είναι 98,1%. Από τις 114 περιπτώσεις που χρειάστηκε χορήγηση οξυγόνου, οι 56 δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι 58 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Από τους 8 που ήταν στην εντατική, οι πέντε δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι και οι τρεις ήταν», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. 

Ο Λόρενς Γουόνγκ, υπουργός Οικονομικών και συμπρόεδρος της task force για τον κορωνοϊό δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο βασικός δείκτης που θα καθορίσει τις κινήσεις για άνοιγμα θα είναι ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας τις επόμενες 2-4 εβδομάδες. Επί του παρόντος υπάρχουν 300 διαθέσιμες κλίνες σε ΜΕΘ, που θα μπορούσαν να αυξηθούν σε 1.000. Αν οι αριθμοί παραμείνουν διαχειρίσιμοι, η χώρα θα προχωρήσει τα σχέδια για άνοιγμα, σημείωσε ο Γουόνγκ. Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας απαγόρευσε τις συναθροίσεις σε εργασιακούς χώρους, μετά τις συρροές που εντοπίστηκαν σε εστιατόρια για εργαζόμενους. 

Ο Ντέιλ Φίσερ, καθηγητής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, που ειδικεύεται στις μεταδοτικές ασθένειες, δήλωσε στο ABC ότι οι μολύνσεις είναι «γενικά πολύ ήπιες» στους ανοσοποιημένους πολίτες. 

«Προχωράμε προσεκτικά, αλλά σαφώς δεν μπορείς απλά να ανοίξεις τις πύλες και να πεις ότι θα μας φροντίσει το εμβόλιο. Χρειάζονται περισσότερα από αυτό», δήλωσε και πρόσθεσε ότι παρότι τα ποσοστά εμβολιασμού είναι υψηλά, τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι είναι ακόμη ανεμβολίαστοι, κάτι που «μπορεί να πλήξει το σύστημα υγείας». 

Παράλληλα, η Σιγκαπούρη, εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης του εμβολίου σε νεαρότερους ενήλικες, κάτι που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα για τους ηλικιωμένους και τον ανοσοκατεσταλμένους. Επίσης, ίσως η χώρα αρχίσει να εμβολιάζει τα παιδιά στις αρχές της επόμενης χρονιάς. 

«Αν προσφέροντας ενισχυτικές δόσεις στους πολίτες- συμπεριλαμβανομένων των νεότερων ενηλίκων- μπορέσει η Σιγκαπούρη να χαλαρώσει τους περιορισμούς ταχύτερα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των συνόρων, τότε ίσως αυτή θα είναι μια υπαρξιακή απόφαση που θα αναγκαστεί να πάρει η κυβέρνηση», δήλωσε ο Τέο Γικ Γινγκ, κοσμήτορας της Σχολής Δημόσιας Υγείας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης. 

Με πληροφορίες από Guardian/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπουρλά κατά Μαμντάνι για την «Παγκοσμιοποίηση της Ιντιφάντα»: Ζήτησε εξηγήσεις, ως γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Μπουρλά κατά Μαμντάνι για την «Παγκοσμιοποίηση της Ιντιφάντα»: Ζήτησε εξηγήσεις, ως γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος

Ο επικεφαλής της Pfizer ρώτησε προσωπικά τον υποψήφιο δήμαρχο της Νέας Υόρκης για το σύνθημα που χρησιμοποίησε και το οποίο εκλαμβάνεται ως πρόκληση άσκησης βίας κατά Εβραίων
LIFO NEWSROOM
To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Διεθνή / To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Η επίδραση του Τραμπ αρχίζει να γίνεται αισθητή στην οικονομία, ιδίως λόγω των δασμολογικών και των μεταναστευτικών πολιτικών του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Διεθνή / Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, Fauja Singh, έχασε τη ζωή του μετά την παράσυρση και εγκατάλειψή του από 26χρονο οδηγό - «Αν είχε σταματήσει να τον βοηθήσει ίσως να είχε σωθεί», σύμφωνα με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Η Παμ Μπόντι έχει δεχτεί έντονη κριτική από μέρος της πολιτικής βάσης του Τραμπ, αφού τη προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Επστάιν διατηρούσε «λίστα πελατών» ή εκβίαζε ισχυρά πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM