Βατικανό: Άνδρας βανδάλισε τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου - Πέταξε κηροπήγια του 19ου αιώνα

Βατικανό: Άνδρας βανδάλισε τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου - Πέταξε κηροπήγια του 19ου αιώνα Facebook Twitter
0

Τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου βανδάλισε ένας άνδρας στο Βατικανό.

Ο άνδρας με καταγωγή από τη Ρουμανία έριξε στο δάπεδο συνολικά έξι ασημένια κηροπήγια. Στη συνέχεια ανέβηκε στην Αγία Τράπεζα, έριξε κάτω ένα λευκό ύφασμα που την κάλυπτε και αμέσως μετά, ακινητοποιήθηκε από την ασφάλεια του Βατικανού.

Τα κηροπήγια του 19ου αιώνα είναι συνολικής αξίας τουλάχιστον 30.000 ευρώ και υπέστησαν σημαντικές ζημιές. Πιστοί και τουρίστες οι οποίοι βρίσκονταν στο εσωτερικό της εκκλησίας βιντεοσκόπησαν το περιστατικό με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Παρόμοιο συμβάν είχε σημειωθεί το 2019, όταν ένας Ιταλός είχε ανέβει στην Αγία Τράπεζα της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου και είχε ρίξει με δύναμη στο δάπεδο ένα πολύτιμο κηροπήγιο.

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM