Αντιδράσεις για την συνέχιση της φαλαινοθηρίας στην Ιαπωνία - Σφαγιάσαν πάνω από 120 έγκυες ρυγχοφάλαινες

Αντιδράσεις για την συνέχιση της φαλαινοθηρίας στην Ιαπωνία - Σφαγιάσαν πάνω από 120 έγκυες ρυγχοφάλαινες Facebook Twitter
GETTY
0

Το κυνήγι φαλαινών στην Ιαπωνία είναι μια σκληρή πραγματικότητα που συνεχίζεται προκαλώντας αντιδράσεις παγκοσμίως πόσο μάλλον όταν αποκαλύπτεται ότι θύματα της φαλαινοθηρίας είναι ένας μεγάλος αριθμός εγκύων φαλαινών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, περισσότερες από 120 ρυγχοφάλαινες που κυοφορούσαν τα μικρά τους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του ετήσιου κυνηγιού στην Ιαπωνία.

Αυτό αποκαλύπτει σχετική έκθεση προκαλώντας τη διεθνή κατακραυγή ενάντια στην Ιαπωνία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι 128 από τις 333 ρυχγοφάλαινες που αλιεύτηκαν στο επί 12 εβδομάδες κυνήγι στον Νότιο Ωκεανό ήταν θηλυκές και οι 122 από αυτές ήταν έγκυες.


Τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν σε έκθεση που υποβλήθηκε στη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας και έγινε από εκπροσώπους του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών που συνεργάζεται με το αρμόδιο υπουργείο της Ιαπωνίας.


Αρκετοί ήταν οι φορείς που χαιρέτισαν τα ευρήματα της έκθεσης κάνοντας λόγο για συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία και καταδίκασαν τη σφαγή ως «αποτρόπαια».

Οι αρμόδιες αρχές της Ιαπωνίας δικαιολογούν την εν λόγω σφαγή επικαλούμενοι ένα «παράθυρο» στο διεθνές δίκαιο που επιτρέπει τη θανάτωση των ζώων για επιστημονικούς σκοπούς.

Σημειώνεται ότι η Αυστραλία είχε κερδίσει σχετική υπόθεση το 2014 στο Διεθνές Δικαστήριο κατά του ιαπωνικού προγράμματος στον Νότιο Ωκεανό.


Μετά την απόφαση, όμως, η Ιαπωνία ανακοίνωσε νέο ερευνητικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου θα σκότωνε έως και 333 ρυγχοφάλαινες της Ανταρκτικής.

Το υπουργείο αλιείας της χώρας δήλωσε ότι το πρόγραμμα είναι απαραίτητο για να μελετήσει καλύτερες μεθόδους διαχείρισης των πληθυσμών της ρυχγοφάλαινας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM