Aφγανιστάν: 12 αστυνομικοί νεκροί από επίθεση Ταλιμπάν

Aφγανιστάν: 12 αστυνομικοί νεκροί από επίθεση Ταλιμπάν Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον δώδεκα αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε μια επίθεση εναντίον του αρχηγείου τους στο νότιο Αφγανιστάν που πιστεύεται ότι εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν, γνωστοποίησε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κανταχάρ, ο Ζία Ντουράνι.

 

Η επίθεση διαπράχθηκε το πρωί της Τετάρτης σε μια απομακρυσμένη περιοχή στο βορειοανατολικό τμήμα της επαρχίας Κανταχάρ, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με τις ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών του Πακιστάν, διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη χθες επιχειρήσεις για να συλληφθούν μέλη των Ταλιμπάν.

 

«Ήταν περίπου 10:00 (08:30 ώρα Ελλάδας) όταν ένας καμικάζι ανατίναξε το Χάμβι που οδηγούσε για να πλήξει την έδρα των περιφερειακών αρχών και της αστυνομίας της Μαρούφ. Δώδεκα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και (άλλα) τέσσερα τραυματίστηκαν», είπε ο εκπρόσωπος.

 

Ένας αξιωματικός της συνοριοφυλακής στη Μαρούφ, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, έκανε λόγο για 14 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων «επτά αστυνομικών, τεσσάρων μελών της υπηρεσίας πληροφοριών και τριών συνοριοφυλάκων», που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τραυματίες στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας είναι οκτώ.

 

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε την ίδια ημέρα που εξτρεμιστές επιτέθηκαν εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ καθώς ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις και ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ επισκέπτονταν το Αφγανιστάν.

 

Οι ισλαμιστές αντάρτες ελέγχουν ή προσπαθούν να αποσπάσουν από τις κυβερνητικές δυνάμεις μεγάλο μέρος της επικράτειας του Αφγανιστάν, έως και το 40% κατά ορισμένες εκτιμήσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM