Aφγανιστάν: 12 αστυνομικοί νεκροί από επίθεση Ταλιμπάν

Aφγανιστάν: 12 αστυνομικοί νεκροί από επίθεση Ταλιμπάν Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον δώδεκα αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε μια επίθεση εναντίον του αρχηγείου τους στο νότιο Αφγανιστάν που πιστεύεται ότι εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν, γνωστοποίησε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κανταχάρ, ο Ζία Ντουράνι.

 

Η επίθεση διαπράχθηκε το πρωί της Τετάρτης σε μια απομακρυσμένη περιοχή στο βορειοανατολικό τμήμα της επαρχίας Κανταχάρ, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με τις ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών του Πακιστάν, διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη χθες επιχειρήσεις για να συλληφθούν μέλη των Ταλιμπάν.

 

«Ήταν περίπου 10:00 (08:30 ώρα Ελλάδας) όταν ένας καμικάζι ανατίναξε το Χάμβι που οδηγούσε για να πλήξει την έδρα των περιφερειακών αρχών και της αστυνομίας της Μαρούφ. Δώδεκα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και (άλλα) τέσσερα τραυματίστηκαν», είπε ο εκπρόσωπος.

 

Ένας αξιωματικός της συνοριοφυλακής στη Μαρούφ, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, έκανε λόγο για 14 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων «επτά αστυνομικών, τεσσάρων μελών της υπηρεσίας πληροφοριών και τριών συνοριοφυλάκων», που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τραυματίες στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας είναι οκτώ.

 

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε την ίδια ημέρα που εξτρεμιστές επιτέθηκαν εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ καθώς ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις και ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ επισκέπτονταν το Αφγανιστάν.

 

Οι ισλαμιστές αντάρτες ελέγχουν ή προσπαθούν να αποσπάσουν από τις κυβερνητικές δυνάμεις μεγάλο μέρος της επικράτειας του Αφγανιστάν, έως και το 40% κατά ορισμένες εκτιμήσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Διεθνή / Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Ο 39χρονος γερουσιαστής, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κολομβίας το 2026, είναι μέλος του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού κόμματος «Δημοκρατικό Κέντρο»
LIFO NEWSROOM
«Τι άλλο επιδιώκεις όταν στερείς σε έναν λαό το φαγητό και το νερό;»

Διεθνή / «Όταν στερείς από έναν λαό τα βασικά, τι άλλο επιδιώκεις – αν όχι τον ίδιο τον θάνατο;»

Η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, Melanie O’Brien, μιλά αποκλειστικά στη LiFO και απαντά στο ερώτημα αν οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν γενοκτονία.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Οι χώρες του Κόλπου έχουν αναδειχθεί σε βασικούς μεσολαβητές στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν, εκτοπίζοντας την Ευρώπη. Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ τάσσονται υπέρ της διπλωματίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Διεθνή / Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τα Πέντε Αστέρια, η Ιταλική Αριστερά με τους οικολόγους, συνδικάτα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών ζήτησαν να τερματιστούν άμεσα οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Υπάρχνουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

Διεθνή / Ιταλία: «Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

«Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να είπε ο Βασίλε Φρουμουζάκε μέσα στη φυλακή - Οι Αρχές επεκτείνουν τώρα την έρευνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες πέντε ετών και σε καταλόγους αγνοουμένων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ