ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δεν αποχωρεί, αλλά ανασυγκροτείται ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα

Δεν αποχωρεί, αλλά ανασυγκροτείται ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα Facebook Twitter
Δώδεκα ακόμη Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές που συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό ως τα ξημερώματα της Κυριακής στη Γάζα
1

Σε κατηγορηματική διάψευση της είδησης περί μερικής υποχώρησης των ισραηλινών δυνάμεων από το βόρειο τμήμα της Γάζας προχώρησε χθες ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανέφερε πως η είδηση προέκυψε από τις κινήσεις ανασυγκρότησης και όχι αποχώρησης του ισραηλινού στρατού ενώ σημείωσε πως σχεδόν όλες οι υπόγειες σήραγγες που χρησιμοποιεί η Χαμάς έχουν καταστραφεί.

Στο χθεσινό του διάγγελμα ανέφερε πως ακόμη και όταν  ολοκληρωθεί η επιχείρηση για την καταστροφή των τούνελ της Χαμάς οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους σύμφωνα και αποκλειστικά με βάση με τις αμυντικές ανάγκες της χώρας που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών.

Ο Νετανιάχου προειδοποίησε πως η Χαμάς θα πληρώσει δυσβάσταχτο κόστος εάν συνεχίσει τις επιθέσεις της στο Ισραήλ. Αμέσως μετά το διάγγελμά του Εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο πως η Χαμάς δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον αγώνα της και θα συνεχίσει την αντίσταση κατά του Ισραήλ.

Bίντεο από τις επιχειρήσεις στα τούνελ της Χαμάς που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ισραήλ 

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε  έξω από τον Λευκό Οίκο, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον λαό της Γάζας, απαιτώντας τον τερματισμό των εχθροπραξιών και φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισραήλ. Οι διαδηλωτές ζητούσαν με πλακάτ και συνθήματα να πάψει η αμερικανική βοήθεια στο εβραϊκό κράτος και να επιβληθούν κυρώσεις για τους χιλιάδες άμαχους που έπεσαν θύματα των επιχειρήσεων.

Δεν αποχωρεί, αλλά ανασυγκροτείται ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα Facebook Twitter

Λίγοι Ορθόδοξοι Εβραίοι που επίσης διαδήλωσαν στο σημείο υπό την αστυνομική προστασία ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους διαδηλωτές χωρίς ωστόσο να προκληθούν άλλα επεισόδια. Η διαδήλωση ήταν η πολυπληθέστερη που συγκροτήθηκε στην Ουάσινγκτον από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας στις 8 Ιουλίου.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια