«Έχει πλάκα να είσαι μαζί του»: Η μακρά φιλία των Ντόναλντ Τραμπ και Τζέφρι Έπσταϊν και πώς δεν ξαναμίλησαν ποτέ

«Έχει πλάκα να είσαι μαζί του»: Η μακρά φιλία των Ντόναλντ Τραμπ και Τζέφρι Έπσταϊν και πώς δεν ξαναμίλησαν ποτέ Facebook Twitter
Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ, Τζέφρι Έπσταϊν και Γκισλέιν Μάξγουελ και στο Mar-a-Lago το 2000. DAVIDOFF STUDIOS/GETTY IMAGES.
0

Ξεκινώντας στα τέλη της δεκαετίας του '80, ο διαβόητος Τζέφρι Έπσταϊν και ο μελλοντικός Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (μαζί με την κοινή φίλη τους Γκισλέιν Μάξγουελ) έκαναν παρέα για σχεδόν δυο δεκαετίες. Σε απόσπασμα από το νέο βιβλίο του, American Kompromat, ο συγγραφέας Craig Unger, αποκαλύπτει τα κοινά γούστα τους για ιδιωτικά αεροπλάνα, μαύρο χρήμα και αλλοδαπά μοντέλα- πολλά εκ των οποίων «αρκετά νεαρά».

Η Γκισλέιν Μάξγουελ είδε από την αρχή τον Ντόναλντ Τραμπ ως ζωτικής σημασίας σύνδεσμο με τον τότε σύντροφό της, Τζέφρι Έπσταϊν. Στα τέλη των '80s, είχε εργαστεί για τον πατέρα της, τον μεγιστάνα των βρετανικών media, Ρόμπερτ Μάξγουελ, στο Λονδίνο, πρώτα στο Pergamon Press και μετά σε ένα άλλο παράρτημα. Θεωρώντας τον Τραμπ κελεπούρι για το εγχείρημά της, συνειδητοποίησε πως είχε μια φοβερή σύνδεση μέσω του πατέρα της, που γνώριζε τον Τραμπ ως αντίπαλο, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να αγοράσει την New York Post, προσκαλώντας τον σε πάρτι στο γιοτ Lady Ghislaine και συμμετέχοντας σε πολυτελείς κοινωνικές εκδηλώσεις. 

Πιστεύοντας αφελώς πως ο πατέρας της θα εκτιμούσε την κίνηση, η Γκισλέιν Μάξγουελ τού ζήτησε να καλέσει τον Τραμπ. Ωστόσο, σύμφωνα με το «Death of a Tycoon» του Nicholas Davies, αν και ήταν η αγαπημένη του κόρη, ο Ρόμπερτ Μάξγουελ εξοργίστηκε. «Δεν έχεις καθόλου μυαλό; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα ήθελε να σπαταλήσει χρόνο βλέποντας εσένα και τα άθλια δώρα σου όταν έχει να διοικήσει μια επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων;». 

Αλλά έκανε λάθος γιατί τελικά ο Τραμπ κατέληξε να περάσει πολύ χρόνο με την Γκισλέιν Μάξγουελ και τον Έπσταϊν. Για την ακρίβεια, ταίριαξε αρκετά καλά μαζί τους και σε κάποια στιγμή της ζωής τους όλοι τους βρέθηκαν να έχουν σχέσεις με ξένες μυστικές υπηρεσίες, διακινητές όπλων και εμπόριο σεξ. 

Κέντρο της «επιχείρησης» έγινε το σπίτι του Τζέφρι Έπσταϊν στην Upper East Side. Το διαβόητο «μικρό μαύρο καρνέ» επαφών του, που είχε επιμεληθεί κυρίως η Μάξγουελ, αποκαλύπτει τους «εκλεπτυσμένους» κύκλους όπου κινούταν- δαφνοστεφανωμένοι Νομπελίστες, επικεφαλείς κρατών, Βρετανοί γαλαζοαίματοι, κορυφαίοι χρηματιστές της Wall Street και πρωτοκλασάτα ονόματα κάθε φανταχτερού επαγγέλματος. Ο Τραμπ είχε περίπου 16 τηλεφωνικούς αριθμούς δίπλα στο όνομά του, στην ατζέντα του Έπσταϊν. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε αργότερα σε εκείνη την εποχή. «Καταπληκτικός τύπος», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο New York Μagazine. «Έχει πολλή πλάκα να είσαι μαζί του. Λέγεται ακόμη και πως του αρέσουν οι όμορφες γυναίκες όσο και σε μένα, και πολλές από αυτές είναι μικρότερες. Δεν υπάρχει αμφιβολία- ο Τζέφρι απολαμβάνει την ζωή του». 

Κανείς, ωστόσο, δεν σαγηνεύτηκε περισσότερο από το τρίο Τραμπ- Μάξγουελ- Έπσταϊν από τον πρώην καθηγητή της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ, Alan Dershowitz, που δεν έβλεπε το παραμικρό λάθος σε όλο αυτό. Αντιθέτως, το έβρισκε πηγή έμπνευσης. «Εκείνην την εποχή, αν δεν ήξερες τον Τραμπ και τον Έπσταϊν, ήσουν ένα τίποτα», είχε πει στους New York Times ο Dershowitz, που αργότερα συμμετείχε στην υπερασπιστική ομάδα του Έπσταϊν. 

Σε κάθε περίπτωση, η σχέση των δυο τους εξυπηρετούσε αμοιβαία συμφέροντα. Τη δεκαετία του '90, ο Τραμπ χρειαζόταν φίλους. Εκτός από την βοήθεια να ορθοποδήσει, ο Έπσταϊν μπορούσε να του προσφέρει και κάτι άλλο- σαν άλλος Χιου Χέφνερ, περιτριγυριζόταν από πανέμορφες, νεαρές γυναίκες, μοιράζοντας το χρόνο του μεταξύ ιδιωτικών αεροπλάνων και πολυτελών κατοικιών, ενώ την ίδια στιγμή η Μάξγουελ οργάνωνε μια ατελείωτη σειρά από πάρτι, όπου ο Έπσταϊν διασκέδαζε και παρίστανε τον κόλακα σε προέδρους, σταρ του κινηματογράφου, ισχυρούς δικτάτορες, κορυφαίους επιστήμονες, δισεκατομμυριούχους της Wall Street κ.ο.κ. Και έκανε σεξ με δύο, τρία ή και περισσότερα νεαρά κορίτσια σχεδόν καθημερινά. 

Ο Τραμπ ταίριαξε αμέσως. Ο Έπσταϊν με την Μάξγουελ τον προσκαλούσαν παντού και εκείνος ανταποκρινόταν. Σε ένα πριβέ πάρτι το 1992, στο εξοχικό του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, σύμφωνα με τους New York Times, είχαν προσκληθεί πάνω από 28 νεαρές γυναίκες για να πάρουν μέρος σε έναν διαγωνισμό ημερολογίου για πλάκα. Ο διοργανωτής και ιδιοκτήτης της American Dream Enterprise, μιας μικρής εταιρίας που έστηνε τέτοιους διαγωνισμούς, σοκαρίστηκε όταν έμαθε πως υπήρχαν μόνο δυο άντρες καλεσμένοι - ο Τραμπ με τον Έπσταϊν. 

«Ντόναλντ, υποτίθεται θα είναι πάρτι με VIPs», του είχε πει τότε ο George Houraney, σύμφωνα με τους Times. «Μου λες ότι θα είστε μόνο εσύ κι ο Έπσταϊν; Ξέρω καλά τον Τζεφ και δεν μπορώ να τον έχω να κυνηγάει μικρότερα κορίτσια». Αλλά ο Τραμπ αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους. Η επί χρόνια σύντροφος του Houraney, Jill Harth, είπε αργότερα στους New York Times πως ο Τραμπ την «χούφτωνε» ασταμάτητα σε μια επαγγελματική συνάντηση την ίδια περίοδο. «Ήταν αδίστακτος», είπε η ίδια, περιγράφοντας πώς ο Τραμπ τους είχε βγάλει για φαγητό και έβαζε το χέρι του κάτω από την φούστα της, φτάνοντας ως τον καβάλο. «Δεν ήξερα πώς να το χειριστώ. Έφευγα μακριά του κι έλεγα συνέχεια πως θέλω να πάω στο μπάνιο». 

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν συχνά στο επίκεντρο της προσοχής της Μάξγουελ, και γυναίκες που έμπαιναν στον κύκλο του μερικές φορές κατέληγαν να έχουν σχέση και με τον Έπσταϊν, μοιράζοντας τον καιρό τους σε ένα διαμέρισμα του Trump Tower και στη Φλόριντα, στο Μαρ-α- Λάγκο ή ένα από τα σπίτια του Έπσταϊν. 

Ενώ η «επιχείρηση» του Έπσταϊν συνεχιζόταν, ο Τραμπ, που είχε παντρευτεί τρία μοντέλα -Ιβάνα, Μάρλα και Μελάνια- παρέμενε στο τοπίο. Σύμφωνα με δικαστικά αρχεία, σημειωματάρια που κατασχέθηκαν από το σπίτι του Έπσταϊν έδειξαν ότι ο Τραμπ είχε καλέσει στην έπαυλη του Έπσταϊν, στο Παλμ Μπιτς, αρκετές φορές. 

Ο Τραμπ, είναι γνωστό, ότι διοργάνωνε πάρτι σε σουίτες στο Plaza Hotel, όντας τότε ιδιοκτήτης, όπου μεγαλύτερης ηλικίας πλούσιοι άντρες συστήνονταν σε νεαρές γυναίκες και κορίτσια, τα οποία «νόμιζαν πως θα φτάσουν ψηλά» πηγαίνοντας στο πάρτι, είχε αποκαλύψει ο φωτογράφος μόδας Michael Gross, γράφοντας στο Daily Beast. «Φυσικά ποτέ δεν συμβαίνει». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, που πήγαινε σε αυτά τα πάρτι, τα κορίτσια μπορεί να ήταν ηλικίας μέχρι και 15 ετών. «Δεν είχαν την παραμικρή ιδέα και κατέληγαν άσχημα. Υπήρχαν πάντα δράματα επειδή άντρες τούς πετούσαν χρήματα και ναρκωτικά για να τις δελεάζουν. [...] Ο Τραμπ περιφερόταν από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Παντού υπήρχαν άντρες με μικρότερα κορίτσια, άφθονο σεξ, πολλή κοκαΐνη και πανάκριβα ποτά», λέει ο Michael Gross. 

Ωστόσο το 2014, μετά από μια φιλία σχεδόν 17 ετών, ο Τραμπ με τον Έπσταϊν ήρθαν σε μεγάλη ρήξη όταν ο δεύτερος θέλησε να αγοράσει μια εντυπωσιακή βίλα στο Παλμ Μπιτς, την διάσημη Maison de l'Amitié, που είχε βγει προς πώληση κατόπιν χρεοκοπίας. Ο Έπσταϊν ήθελε να μετακομίσει την πισίνα οπότε κάλεσε τον Τραμπ εκεί για να τον συμβουλευτεί πώς να το κάνει. 

Πριν οριστικοποιηθεί η πώληση, ο Έπσταϊν κατάπληκτος διαπίστωσε πως ο Τραμπ, είχε κάνει μεγαλύτερη προσφορά για το σπίτι, προσφέροντας πάνω από 41 εκατ. δολάρια, καταφέρνοντας τελικά να το αγοράσει. Η οργή του μεγάλωσε, όμως, ακόμη περισσότερο όταν ο Τραμπ, λίγο αργότερα, έβγαλε το σπίτι προς πώληση έναντι 125 εκατ. δολαρίων. Τελικά κατέληξε στα χέρια του Ρώσου ολιγάρχη Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ για 96 εκατ. δολάρια το 2008 -χωρίς ποτέ να ζήσει ο ίδιος εκεί- και ο Έπσταϊν τον απείλησε με μήνυση. Οι δυο άντρες δεν ξαναμίλησαν ποτέ. 

Έκτοτε, κάθε φορά που αναφέρεται στον Τραμπ το όνομα του Έπσταϊν, η όλη συζήτηση ξαφνικά αλλάζει. Και τελειώνει εκεί. Το 2005, το αστυνομικό τμήμα του Παλμ Μπιτς ξεκίνησε να ερευνά την σχέση του Έπσταϊν με μικρότερες γυναίκες γύρω του. Σύμφωνα με άτομο που τον γνώριζε καλά, ο Έπσταϊν πίστευε ότι ο Τραμπ έβαλε την αστυνομία να διεξάγει έρευνα ως αντίποινα για την απειλή μήνυσης. 

Με πληροφορίες από Vanity Fair

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ιστορία του «μικρού μαύρου καρνέ» από τον Ντον Τζιοβάνι του Μότσαρτ στον Τζέφρι Έπσταϊν

Διεθνή / Η ιστορία του «μικρού μαύρου καρνέ» από τον Ντον Τζιοβάνι του Μότσαρτ στον Τζέφρι Έπσταϊν

Από τα μέσα του 18ου αιώνα ως τις μέρες μας, οι ατζέντες αυτού του τύπου αποτελούν σύμβολο του «αποκλειστικού» μικρόκοσμου των πολύ πλούσιων και πολύ διάσημων, και του μυστικού και έκλυτου βίου που ενδεχομένως διάγουν.
Πώς η Γκισλέιν Μάξγουελ κατάφερε να κρύβεται για χρόνια, αποφεύγοντας την σύλληψη - Χλιδή και οι «ανίδεοι» γείτονες

Φωτογραφίες / Πώς η Γκισλέιν Μάξγουελ κατάφερε να κρύβεται για χρόνια, αποφεύγοντας την σύλληψη - Χλιδή και οι «ανίδεοι» γείτονες

Οι κάτοικοι της μικρής πόλης στο Νιου Χαμσάιρ δεν είχαν ιδέα ότι δίπλα τους έμενε η Γκισλέιν Μάξγουελ, πρώην σύντροφος του χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ