ΗΠΑ: Συναγερμός για «εξωτερική απειλή» στο Καπιτώλιο - Σε lockdown οι εγκαταστάσεις

ΗΠΑ: Συναγερμός για «εξωτερική απειλή» στο Καπιτώλιο - Σε lockdown οι εγκαταστάσεις Facebook Twitter
0

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ξανά το Καπιτώλιο, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις ΗΠΑ, καθώς υπάρχει προειδοποίηση των αρχών για εξωτερική απειλή. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Καπιτώλιο έχει τεθεί σε lockdown, με την απόφαση να λαμβάνεται ταχύτατα υπό τον φόβο απειλής μετά από καπνούς που βγαίνουν από κτήριο κοντά στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το NBC, οι εργαζόμενοι στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ έλαβαν ένα συγκεκριμένο μήνυμα ασφαλείας. «Προς όλα τα κτήρια του συγκροτήματος του Καπιτωλίου: Εξωτερική απειλή για την ασφάλεια, δεν επιτρέπεται η είσοδος ή η έξοδος, μείνετε μακριά από εξωτερικά παράθυρα και πόρτες. Αν είστε έξω, ζητήστε ασφαλή κάλυψη», ανέφερε το μήνυμα που πήγε σε όλους όσοι εργάζονται και κινούνται στους χώρους αυτούς.

Σε βίντεο που δημοσίευσε ο Καναδός δημοσιογράφος, Τζάκσον Πρόσκοφ, φαίνονται καπνοί να βγαίνουν από την πίσω πλευρά του Καπιτωλίου. Η αιτία που έχει προκαλέσει τους καπνούς δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο, υπάρχει αυξημένη κινητικότητα για να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει νέος κύκλος εικόνων όπως αυτές που είχαν παρατηρηθεί στην εισβολή των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο πριν από μερικές εβδομάδες.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Bloomberg, αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η εκκένωση κατά τη διάρκεια της πρόβας ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν έγινε εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε αρκετά τετράγωνα μακριά από το Καπιτώλιο και δεν φαίνεται να συνιστά απειλή.

«Δεν υπάρχει καμία απειλή για το κοινό», ανέφερε σε ένα tweet η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου ανέφερε, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι συστήθηκε στα μέλη και το προσωπικό να καταφύγουν σε ασφαλές μέρος, καθώς οι αρχές ερευνούσαν το περιστατικό.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην πρόβα για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν απομακρύνθηκαν εντός του κτιρίου και οδηγήθηκαν στην ροτόντα του Καπιτωλίου και σε άλλους εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης ανέφερε στο Twitter ότι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν μια φωτιά, που είχε εκδηλωθεί σε σημείο κοντά στο συγκρότημα του Καπιτωλίου.

«Δεν υπήρξαν τραυματισμοί», σημείωσε η πυροσβεστική.

«Αυτό εξηγεί τον καπνό που πολλοί είδαν».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ