ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μαζικά αιτήματα να μπλοκαριστεί άμεσα ο Τραμπ από τα social media μετά τις σκηνές χάους

Μαζικά αιτήματα να μπλοκαριστεί άμεσα ο Τραμπ από τα social media μετά τις σκηνές χάους Facebook Twitter
0

Αυξάνονται συνεχώς τα αιτήματα στις πλατφόρμες social media με τα οποία ζητείται η αναστολή των λογαριασμών του Ντόναλντ Τραμπ εν μέσω σκηνών χάους και εικόνων με εισβολή στο Καπιτώλιο.

To CNN και άλλα αμερικανικά μίντια μεταδίδουν πως οι τεχνολογικές πλατφόρμες δέχθηκαν πολλαπλές κλήσεις σήμερα με αίτημα για αναστολή των λογαριασμών του Προέδρου Τραμπ εξαιτίας του ρόλου του στην υποκίνηση των βίαιων ταραχών στο Καπιτώλιο.

Η αντι-δυσφημιστική ένωση εξέδωσε δήλωση κατηγορώντας τον Τραμπ ότι προωθεί την υποκίνηση βίας. «Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει την ευθύνη να ζητήσει τον τερματισμό αυτής της βίας και των ταραχών που έχει σπείρει. Η εκστρατεία παραπληροφόρησής του είναι ένας σαφής και υπαρκτός κίνδυνος για τη δημοκρατία μας»  δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ADL, Jonathan Greenblatt. «Όμως, έως ότου συμβεί αυτό, οι εταιρείες social media θα πρέπει να αναστείλουν τους λογαριασμούς του το συντομότερο δυνατόν, όπως θα έκαναν για οποιονδήποτε άλλον υποστηρίζει την παραπληροφόρηση και την προώθηση της βίας. Ήρθε η ώρα να το κάνουν»

«Γιατί ο Τραμπ εξακολουθεί να μπορεί να κάνει tweet;», αναρωτήθηκε η Nikole Hannah-Jones, δημοσιογράφος των New York Times ενώ πολλοί χρήστε του Τwitter μιλάνε για «μπλοκάρισμα» του απερχόμενου προέδρου. Ο Τραμπ ζήτησε από τους υποστηρικτές του να «παραμείνουν ειρηνικοί», αλλά, δεν τους ζήτησε να φύγουν, παρά τις εκκλήσεις πολλών Ρεπουμπλικανών για να το πράξει. Το Facebook και το Twitter δεν απάντησαν στο αίτημα του CNN για σχολιασμό σχετικά με τα αιτήματα.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ