ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Στη Νάπολη θεωρούν κακό οιωνό πως «δεν υγροποιήθηκε» το αίμα του Αγίου Τζενάρο [ΒΙΝΤΕΟ]

Στη Νάπολη θεωρούν κακό οιωνό πως «δεν υγροποιήθηκε» το αίμα του Αγίου Τζενάρο [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Νάπολη: Κακός οιωνός - Δεν υγροποιήθηκε το αίμα του Αγίου Τζενάρο (LaReppublica)
0

Η Τετάρτη δεν ήταν μια καλή μέρα για τους προληπτικούς Ναπολιτάνους καθώς το αίμα του Αγίου Τζενάρο, προστάτη της πόλη, δεν υγροποιήθηκε παρά τις επανειλημμένες προσευχές των πιστών.

Πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για κακό οιωνό.

Η ιστορία ξεκίνησε από το φιαλίδιο που περιέχει το φερόμενο ως αποξηραμένο αίμα του μάρτυρα του 4ου αιώνα. Αυτό τίθεται για προσκύνημα του κοινού τρεις φορές το χρόνο στον καθεδρικό ναό της πόλης και οι πιστοί προσεύχονται για την υγροποίησή του, γνωστό ως «Θαύμα του Σαν Τζενάρο».

Αυτό όμως δεν συνέβη φέτος. Χθες πολλοί προσευχήθηκαν για ώρες και ακολούθησε ειδική λειτουργία το απόγευμα, αλλά το αίμα του πολιούχου της Νάπολης παρέμεινε στέρεο.

Οι επιστήμονες λένε ότι η ουσία μέσα στο σφραγισμένο φιαλίδιο φαίνεται να είναι αποξηραμένο αίμα.

Οι Ναπολιτάνοι, ωστόσο, γίνονται ιδιαίτερα ανήσυχοι εάν το αίμα δεν υγροποιηθεί την ημέρα της γιορτής του αγίου, στις 19 Σεπτεμβρίου, αλλά λιγότερο τις άλλες δύο ημέρες, όπου το φιαλίδιο τίθεται σε δημόσιο προσκύνημα: το Σάββατο πριν από την πρώτη Κυριακή του Μαΐου και στις 16 Δεκεμβρίου.

Χθες, ο καρδινάλιος της πόλης, Crescenzio Sepe, είπε στους πιστούς να μην είναι υπερβολικά απογοητευμένοι. «Αν κάτι πρέπει να "λιώσει", είναι οι καρδιές των ανθρώπων», είπε.

Οι προκαταλήψεις είχαν υποδαυλιστεί πριν 40 χρόνια: Στις 19 Σεπτεμβρίου του 1980, το αίμα του αγίου δεν είχε υγροποιηθεί και δύο μήνες αργότερα ένας τεράστιος σεισμός έπληξε τη νότια Ιταλία, σκοτώνοντας περισσότερους από 3.000 ανθρώπους. 

Με πληροφορίες του Reuters/LaReppublica

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ