Βραζιλία: Κινηματογραφική ληστεία τράπεζας - Όμηροι, εκρήξεις, πυροβολισμοί και χρήματα στον δρόμο

Βραζιλία: Κινηματογραφική ληστεία τράπεζας - Όμηροι, εκρήξεις, πυροβολισμοί και χρήματα στον δρόμο Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Περίπου 30 άνδρες, με βαρύ οπλισμό και εκρηκτικά, εξαπέλυσαν επίθεση τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, σε μια τράπεζα στη νότια Βραζιλία και αντάλλαξαν πυρά με αστυνομικούς. 

Πρόκειται για μια από τις πλέον «κινηματογραφικές» ληστείες που έχουν διαπραχθεί ποτέ στη χώρα. Οι βίαιες συγκρούσεις ξύπνησαν την Κρισιούμα, μια πόλη 217.000 κατοίκων, που απέχει 200 χιλιόμετρα νοτίως της Φλοριανόπολις, της πρωτεύουσας της Πολιτείας Σάντα Καταρίνα. Η λεία των δραστών, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν, δεν έχει διευκρινιστεί.

«Ήταν πολύ βίαιο. Γύρω στα μεσάνυχτα, περίπου 30 εγκληματίες εξαπέλυσαν επίθεση με βαρύ οπλισμό και εκρηκτικά» για να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια της τράπεζας, ανέφερε στο τηλεοπτικό κανάλι TV Globo ο αστυνομικός διευθυντής Ανσέλμο Κρουζ.

Ένας αστυνομικός και ένας φρουρός ασφαλείας τραυματίστηκαν στην ανταλλαγή πυρών. Οι δράστες απέκλεισαν πολλούς δρόμους στο κέντρο της πόλης και έπιασαν ομήρους εργάτες οι οποίοι εκείνη την ώρα έβαφαν μια διάβαση πεζών. Υποχρέωσαν μάλιστα τον έναν από αυτούς να μεταφέρει τη λεία τους στα οχήματα με τα οποία στη συνέχεια διέφυγαν, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1.

Βραζιλία: Κινηματογραφική ληστεία τράπεζας - Όμηροι, εκρήξεις, πυροβολισμοί και χρήματα στον δρόμο Facebook Twitter
ΕΡΑ
Βραζιλία: Κινηματογραφική ληστεία τράπεζας - Όμηροι, εκρήξεις, πυροβολισμοί και χρήματα στον δρόμο Facebook Twitter
ΕΡΑ

Μερικές ώρες αργότερα η αστυνομία εντόπισε τα οχήματα, όχι όμως και τους ληστές. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις ανθρώπους, οι οποίοι επιχείρησαν να πάρουν 810.000 ρεάλ (περίπου 128.000 ευρώ) που είχαν πέσει στο πεζοδρόμιο. Προς το παρόν είναι άγνωστο αν οι συλληφθέντες έχουν κάποια σχέση με τους ληστές.

Τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν ένα βίντεο στο οποίο πυροτεχνουργοί απομακρύνουν από το σημείο, με τη βοήθεια ενός ρομπότ, περίπου 30 κιλά εκρηκτικών υλών που άφησαν πίσω τους οι δράστες.


Ο δήμαρχος της Κρισιούμα, Κλέζιο Σαλβάρο, κάλεσε το πρωί τους κατοίκους να μην βγουν από τα σπίται τους. Τον περασμένο Ιούλιο, μια συμμορία είχε τρομοκρατήσει μια μικρή πόλη στην Πολιτεία του Σάο Πάουλο, το Μποτουκάτου, για να διαπράξει μια παρόμοια ληστεία με εκρηκτικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM