Σεισμός

Τσεχία: Ο πρωθυπουργός ζητά την παραίτηση του υπ. Υγείας- Παραβίασε τα δικά του μέτρα για τον κορωνοϊό

Τσεχία: Ο πρωθυπουργός ζητά την παραίτηση του υπ. Υγείας- Παραβίασε τα δικά του μέτρα για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Ο υπουργός Υγείας της Τσεχίας, Ρόμαν Πρίμουλα (Πηγή φωτό ΕPA)
0

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Αντρέι Μπάμπις, δήλωσε ότι θα αποπέμψει τον υπουργείο Υγείας αν δεν παραιτηθεί, επειδή παραβίασε τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ο Ρόμαν Πρίμουλα, επιδημιολόγος και αρχιτέκτονας των τελευταίων περιορισμών για τον κορωνοϊό που έχει υιοθετήσει η Τσεχία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, «πιάστηκε» να παραβιάζει ο ίδιος τους κανονισμός.

Η εφημερίδα Blesk δημοσίευσε φωτογραφία του υπουργού Υγείας να βγαίνει το βράδυ της Τετάρτης από ένα εστιατόριο, το οποίο κατά τα φαινόμενα ήταν παρανόμως ανοιχτό, λίγες ώρες μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Τσεχία: Ο πρωθυπουργός ζητά την παραίτηση του υπ. Υγείας- Παραβίασε τα δικά του μέτρα για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Το πρωτοσέλιδο της Blesk που «έκαψε» τον Πρίμουλα (Πηγή φωτό ΕPA)

«Την ώρα που το ιατρικό προσωπικό δίνει μάχη στην πρώτη γραμμή για να σώσει ζωές, κάτι τέτοιο είναι απολύτως αδικαιολόγητο. Ο υπουργός πρέπει να δίνει το παράδειγμα. Για αυτό τον λόγο, του ζήτησα να παραιτηθεί. Αν δεν το κάνει, θα τον αποπέμψω», δήλωσε ο Μπάμπις. Την ίδια τύχη επεφύλασσε και για τον Γιάροσλαβ Φάλτινεκ, έναν από τους στενότερους συνεργάτες του και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του. Και αυτό ήταν στο εστιατόριο και ο πρωθυπουργός του ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση του α' αντιπροέδρου του κόμματος. «Ζητώ συγγνώμη από όλους», είπε ο Μπάμπις για το περιστατικό.

Ο Πρίμουλα φωτογραφήθηκε, να επιβιβάζεται χωρίς μάσκα- το οποίο αποτελεί παράβαση- στο υπουργικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο οδηγός του φεύγοντας από το εστιατόριο. Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι δεν παραβίασε κανένα μέτρο, επειδή η συνάντηση έγινε σε αίθουσα στο πίσω μέρος του εστιατορίου, το οποίο ήταν κλειστό. Ακόμη, ανέφερε ότι έβαλε τη μάσκα του όταν μπήκε στο αυτοκίνητο.


Σήμερα η Τσεχία ανακοίνωσε 14.151 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο. Μία ημέρα νωρίτερα, η χώρα είχε καταγράψει νέο ρεκόρ, με 14.968 μολύνσεις.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ